Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha összejöttem a szomszédommal és hozzá költöztem, akkor a saját kiadott lakásom bevétele szerintetek kit illet?
Egymás mellett van a két lakás. Külön kasszán vagyunk (még).
27/N(én) és 32/F
Jogilag a tied, ha leadoztad. Erkolcsileg meg azt csinalsz vele, ami neked tetszik. Azt vagy tetszik masoknak, vagy nem. Es akkor meg naluk a labda, vagy becsukjak a szemuket, vagy nem.
43F
Téged!
A rezsibe meg beszállsz valamennyivel, plusz a házimunkába is.
Trükkös kérdés, elvileg téged.
Viszont az is kérdés, hogy a kiadásokat hogy rendezitek
Miért számít, hogy szomszédok vagytok? Ha a város másik felében lenne kiadva a lakás, akkor is elgondolkodnál rajta, hogy esetleg neki jár az összeg? Vagy ha az egyik félnek garzonja van, a másiknak családi háza, akkor a költözés után a ház tulajdonosa elkéri a garzon bérleti díjának egy részét?
Ha nem egyértelmű, azt még az összeköltözés előtt kellett volna megbeszélni. Nekem egyértelmű lenne, hogy a bevétel azé, akié a lakás, viszont innentől a közös élettel járó összes költséget szétosztják, tehát ketten fizetik a rezsit, a bevásárlást, stb.
Vagy a lakásból származó pénz mehetne egy közös számlára, amiből a rezsit fizetik,a megmaradó részt pedig megkapja a lakás tulaja, vagy elosztják. Ha nincs rá nagy szükség, az egészet félre lehet tenni a későbbi közös életre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!