Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Milyen rituálékat, szertartáso...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen rituálékat, szertartásokst alakítottatok ki a saját párkapcsoltotokban az évek során?

Figyelt kérdés

A rituálé és szertartás kifejezéseket nem szakrális értelemben használom, hanem azokra a közös cselekvésekre, MI-élményhez hozzásegítő szokásokra gondolok, amiket majd minden szerelmespár kialakít jó esetben a maga számára.

Ha végiggondoljátok egy-egy napotokat, reggeltől estig, milyen repetitív, azaz ismétlődő dolgok vannak, amik nem hiányozhatnak a kapcsolatotokból, amivel rendre kifejezitek egymás felé az összetartozásotokat, szerelmeteket?

Nem feltétlenül nagy horderejű dolgokra gondolok, hanem számotokra sajátos jelentéssel, szubjektív fontossággal bíró apróságokra is.

2019. febr. 17. 16:05
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
gyorsan gépeltem,vannak elütések, megismétlem javítva a kérdésemet: Milyen rituálékat, szertartásokat alakítottatok ki a saját párkapcsolatotokban az évek során?
2019. febr. 17. 16:08
 2/13 anonim ***** válasza:
79%
Most éppen mosolyszünet van, de pl. minden nap kapok virágot. Egy héten egy nap max kettő hetente "első randi feeling". Együtt élünk, de ide jön, becsenget (van kulcsa) és elvisz valahova. Pl. a kocsiajtót kinyitja hacsak nem rohanunk, étteremben ő adja le a rendelést, etikett. Nekem ez fontos.
2019. febr. 17. 16:11
 3/13 A kérdező kommentje:

de jó! :)

milyen virágokat kapsz? télen is? :)

és amikor "randizni" mentek, az egy rendes szerepjáték, tehát becsenget, mintha még csak ismerkedés fázisában lennétek, elmentek vacsizni, és végig úgy toljátok, mintha randizó felek lennétek? úgy beszélgettek végig?

2019. febr. 17. 16:15
 4/13 anonim ***** válasza:
85%

Mikor elmegy mellettem mindig hozzáérek.

1: "étteremben ő adja le a rendelést" - jó memóriája van, én a sajátomat se tudom megjegyezni. Ezért is választottad pont őt.

2019. febr. 17. 16:16
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Aranyos vagy. :) Miért kötöd a virágot évszakhoz? Persze, télen is. Én amúgy is imádom a virágot én is szoktam venni mindig az otthonomba, más úgy hazaérni ha szép virág van otthon. Rózsát kapok, otthonra, amit én veszek pedig ami épp megtetszik.

Eleinte próbáltuk tartani a szerepjátékot, ne úgy képzeld el, mintha nem is ismernénk egymást, csak maga a feeling megvan. :) Pl. néha magázom, az is ilyesmi lehet, szerinte szexi. :)

2019. febr. 17. 16:22
 6/13 A kérdező kommentje:

"Miért kötöd a virágot évszakhoz?"

mert a virág drága, és nem mindenki engedheti meg magának, hogy az év 12 hónapjában naponta vegyen. :)

2019. febr. 17. 16:43
 7/13 A kérdező kommentje:

"Mikor elmegy mellettem mindig hozzáérek."

és a párod milyen gesztusokat tesz feléd?

2019. febr. 17. 16:44
 8/13 anonim ***** válasza:
49%
Nincs ilyen. Szerintem egy kapcsolat nem ezektől lesz jó, vagy komoly. Igazából ezekkel a rutinszerű dolgokkal leginkább megölni lehet egy kapcsolatot, meg irreális elvárásokat kialakítani, lásd "minden nap kapok virágot". Mi egészen máshogy fejezzük ki az összetartozást, és kicsit minden nap máshogyan. Igazából minden cselekvésünk a másikért van, de ennek az ajándékozgatás vagy rutinszerű dolgok a legrosszabb kifejezése ami csak lehet. Aki ennél magasabb szinten gondolkozik komoly kapcsolatban az nem így fogja ezt kifejezni.
2019. febr. 17. 16:58
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
6, lehet orbitális baromságot mondok, szerencsére anyagi problémáink nincsenek, azt tudom, hogy pl. a paradicsom drágább télen, de a virág is évszakhoz kötött? Nyilván ha hóvirágot akarok nyár közepén, az más téma. :)
2019. febr. 17. 16:59
 10/13 A kérdező kommentje:

8 nem értek egyet.

valószínűleg a rituálé kifejezést nem helyesen értelmezed, és rutint értesz alatta.

én épp azokra a szituációkra gondolok, amik szebbé teszik a kapcsoatot, amik szinte csak 2 ember számára bírnak fontossággal, jelentéssel.

nálunk például vannak szavak, amik másoknak semmit nem jelentenek, csak mi tudjuk úgy dekódolni, hogy értjük egymást.

vagy például ha az egyikünk streszes, nyugtalan, a másik felolvas neki egy szöveget, verset, novella- vagy regényrészletet.

vagy dalokkal üzenünk egymásnak, amiket egyikünk énekel fel.

ilyenekre gondoltam, nem fáradt rutinra.

a repetitív jelzőt is úgy értettem, hogy inherens része a kapcsoltnak, ha kimaradna, hiányozna.

én ezt úgy képzelem, minden pár, amikor szerelembe esnek, saját kis külön univerzumot építenek és laknak be ketten, saját szabályaik, szokásaik, rítusaik vannak.

ezekre kérdeztem rá.

2019. febr. 17. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!