Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermekelhelyezési per során ha mindkét szülő dolgozik, mindkettőnek van saját lakása, mennyire számít a családi állapotuk?
A váláskor az apát és az anyát is alkalmasnak találták a gyerekek gondozására, ezért megosztott felügyeletet kaptak, a kislány mindkét szülőjénél ugyanannyi időt tölt.
Jelenleg gyermekújraelhelyezési per van folyamatban, mert az anya felrúg minden korábbi megállapodást, az apa megkérdezése nélkül változtat lakóhelyet a gyereknek, iskolát, stb...
Számít az, hogy az anya rendezetlen, rövid kapcsolatokat tud felmutatni, az apa viszont azóta házasságban él? A bíróság pozitívumként vagy negatívumként értékeli azt a feleknek, ha családi mintát tudnak a gyereknek mutatni?
Mennyit nyom a latba, hogy az anya közös felügyelet mellett önként hoz a gyereket és az apát is befolyásoló döntéseket?
(az olyan válaszolók kérem kíméljenek, akik szerint nem csak ennyi kell a gyerek neveléséhez - ezzel én is pontosan tisztában vagyok, de mint mondtam, korábban mindkét fél alkalmasnak találtatott a gyerek gondozására)
Ebben az esetben a fő szempont a következő lesz:
-A gyereket lehetőség szerint nem szakítják ki a megszokott környezetéből (de ez már megtörtént, szóval ha visszahelyezik, az csak újabb változás lenne az életében)
-Iskolás korú gyerek véleményét már maximálisan figyelembe veszik. Annál helyezik el, akinél ő szeretné.
Sokadik szempont lesz a kérdésben, hogy melyik szülőnek milyen a párkapcsolata.
A gyermekét nevelő szülő országon belül oda költözik, ahova akar. Vagy úgy gondolod, hogy a másik szabad mozgását megakadályozhatod?
Mekkora a gyerek? Ha nagyobb, akkor az ő véleménye is számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!