Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Betegség miatt nagyon sovány vagyok, hogyan lehetne így normális kapcsolatom?
Kérlek ne hallgass az ételintolerancia tesztes meg természetgyógyászos kommentekre! Nem ez a megoldás. Tényleg nem.
Amúgy én is crohn beteg vagyok, sajna nekem a fogyás nehéz vele 😅 de hát mindannyian mások vagyunk. Én is mai napig 5-8x megyek wc-re, nem mindent tudok megenni stb. Volt már egy 3 éves kapcsolatom és alakul most is egy. Szurkolj. Nekem a duciság és a hasamon lévő műtéti hegek nehezítik a dolgot, meg ugye maga a betegség, ami a hétköznapokban gondot okoz.
Viszont figyelj, akinek nem tetszel, aki nem türelmes veled, aki nem tiszteli az igényeidet, aki nem figyelmes a betegséged miatta extra dolgokra, azokra nem érdemes egy percet se szánnod. De tényleg. Fiatal vagy és gondolom hosszútávra keresel párt.
Amúgy, akik beszólnak ducik/kövérek? Lehet, hogy csak szimplán féltékenyek. Anno, mikor először kijött a betegség, én 60kg-ról 44-re fogytam, kb mint Te, csak én mondjuk 162cm voltam, de ez is elég vékony volt, semmi cici stb. (Aztán a gyógyszerek miatt meghíztam, és amíg szedem, nem tudok lefogyni..) de az a lényeg, hogy nagyon sokan, főleg túlsúlyosak szólogattak be, hogy mennyire sovány lettem meg stb. De nem érdekelt, büszke voltam magamra, hogy túléltem azt az időszakot, és nem igazán a külsőm, hanem mindennel együtt tartottam magam jó csajnak. Hogy erős vagyok, okos, van humorom, olyan tapasztalataim, amikkel több vagyok, egyáltalán nem kevesebb.
Szóval nyugi, köts békét magaddal, mert az biztos, hogy magaddal még együtt kell élned egy darabig. Aztán majd úgyis jön, akinek jönnie kell ;)
Hát elhiszem hogy megterhelő ez az egész. Én úgy gondolom aki szeret téged az betegséggel is szeret.
Szerintem próbálj egy pszichológussal beszélni sokat segíthet az onbizalmi kérdéseken és a társas kapcsolatok kialakításában. A buta emberekkel meg nem kell foglalkozni. Egyébként sportolsz most? Esetleg a súlyzós edzést lehetne folytatni/elkezdeni ha izmot építesz nem leszel olyan vékonyka és én kikérném egy dietetikus tanácsát. Mit és hogyan ehetsz stb.
Tudom nem egyszerű. Én plusz kgval küzdök, egy huszast le kéne dobni. De iszonyú nehéz.
Simán lehet így is kapcsolatod, ne csüggedj emiatt. Vannak kedves türelmes és empatikus srácok is, akik az értékeidet fogják nézni.
Tüdőbeteg létemre én sem csüggedek, pedig volt már pár kellemetlen tapasztalatom. 29f
Azt tanácsolnám én is, hogy keress fel egy természetgyógyászt! Magánklinikán Crohn betegséget állapítottak meg, term.gyógy-nál colitis ulcerosa-t, 175cm-hez voltam 45kg, (70)volt előtte.
Most fél évvel később 67kg jobb formában mint előtte!
Kérdező leírnád, hogy mit szoktál enni?
Nekem az is segített, hogy megterveztem előre, hogy hányszor, mit, mennyit eszek, napi 5-6x
Az elején 300-400kcal-nál többet nem bírtam enni, mivel brutális bélfájdalmaim voltak, de most 2100-2500kcal a napi bevitel.
21F
Akkor öltözz máshogyan, de szerintem nem kéne ezen aggódnod.
Én is voltam 49 kiló, és pont letojtam ha az orvos, vagy anya azt mondta ennem kéne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!