Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Betegség miatt nagyon sovány...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Betegség miatt nagyon sovány vagyok, hogyan lehetne így normális kapcsolatom?

Figyelt kérdés
22 éves koromig elégedett voltam magammal, 2 évig edzettem ahhoz, hogy olyan alakom legyen, amire vágytam, aztán jött ez az undorító betegség és sajnos 58kgról lefogytam 44kgra, amivel szörnyen néztem ki. Crohn beteg vagyok, hiába szedek több gyógyszert is sajnos semmi esélyem a hízásra, 1,5 éve nem híztam egy dekát sem. Emellett az életminőségem is rossz, napi 3-5x nagyon megy a hasam, ami nyilván elég kiábrándító, főleg egy kapcsolat elején. Iszok nutridrinket, aminek köszönhetően az elején híztam 3kgot, illetve nem fogyok azóta, de semmivel sem jobb a helyzetem, 47kg vagyok már egy jó ideje. Mindenkitől megkapom, hogy úristen hogy nézek ki, mintha én nem tudnám, nem tudom mit gondolnak. Nincs semmi önbizalmam, utálok emberek közé menni és barátaim se nagyon vannak. Hogy lehetne mégis ezek ellenére kapcsolatom? Egészséges lányok is ritkán találnak normális párt, akkor nekem mennyi esélyem lenne? Van valaki hasonló helyzetben?
2020. júl. 19. 23:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
88%

Kérlek ne hallgass az ételintolerancia tesztes meg természetgyógyászos kommentekre! Nem ez a megoldás. Tényleg nem.

Amúgy én is crohn beteg vagyok, sajna nekem a fogyás nehéz vele 😅 de hát mindannyian mások vagyunk. Én is mai napig 5-8x megyek wc-re, nem mindent tudok megenni stb. Volt már egy 3 éves kapcsolatom és alakul most is egy. Szurkolj. Nekem a duciság és a hasamon lévő műtéti hegek nehezítik a dolgot, meg ugye maga a betegség, ami a hétköznapokban gondot okoz.

Viszont figyelj, akinek nem tetszel, aki nem türelmes veled, aki nem tiszteli az igényeidet, aki nem figyelmes a betegséged miatta extra dolgokra, azokra nem érdemes egy percet se szánnod. De tényleg. Fiatal vagy és gondolom hosszútávra keresel párt.

Amúgy, akik beszólnak ducik/kövérek? Lehet, hogy csak szimplán féltékenyek. Anno, mikor először kijött a betegség, én 60kg-ról 44-re fogytam, kb mint Te, csak én mondjuk 162cm voltam, de ez is elég vékony volt, semmi cici stb. (Aztán a gyógyszerek miatt meghíztam, és amíg szedem, nem tudok lefogyni..) de az a lényeg, hogy nagyon sokan, főleg túlsúlyosak szólogattak be, hogy mennyire sovány lettem meg stb. De nem érdekelt, büszke voltam magamra, hogy túléltem azt az időszakot, és nem igazán a külsőm, hanem mindennel együtt tartottam magam jó csajnak. Hogy erős vagyok, okos, van humorom, olyan tapasztalataim, amikkel több vagyok, egyáltalán nem kevesebb.

Szóval nyugi, köts békét magaddal, mert az biztos, hogy magaddal még együtt kell élned egy darabig. Aztán majd úgyis jön, akinek jönnie kell ;)

2020. júl. 20. 08:11
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát elhiszem hogy megterhelő ez az egész. Én úgy gondolom aki szeret téged az betegséggel is szeret.

Szerintem próbálj egy pszichológussal beszélni sokat segíthet az onbizalmi kérdéseken és a társas kapcsolatok kialakításában. A buta emberekkel meg nem kell foglalkozni. Egyébként sportolsz most? Esetleg a súlyzós edzést lehetne folytatni/elkezdeni ha izmot építesz nem leszel olyan vékonyka és én kikérném egy dietetikus tanácsát. Mit és hogyan ehetsz stb.

Tudom nem egyszerű. Én plusz kgval küzdök, egy huszast le kéne dobni. De iszonyú nehéz.

2020. júl. 20. 08:31
 13/18 anonim ***** válasza:
45%
9-es vagyok. Nálam az sztk intolerancia teszten kiderült, hogy keményítőt nem emésztek, de néztek még cukrokat, glutént is. Utána elmentem egy netes fehérjetesztre is ujjbegyből, ott meg kijött az összes alapélelmiszer, amivel addig diétáztam (pl. rizs, krumpli.. és tejfehérje, tojás, glutén). Kételkedvén azért, én azt a papírt visszavittem a dokimhoz, és azt mondta, hogy egyáltalán nem hülyeség (IgG, IgC, IgA...? már nem emlékszem, régen volt, de mindegyiknek van értelme és más-más típusú tesztek mutatják ki), akkor azokat is hagyjam belőle, ami egy bizonyos érték felett van, a többihez fokozatosan vissza lehet térni néha. Ja és persze akkor mégse igyam a tápszert, amit felírt. Szóval nekem bevált a tesztelés. (42 kiló voltam, bár valamivel alacsonyabb vagyok, akkoriban egy jó darabig kizárásos alapon sült húson és tejmentes gesztenyepürén éltem :) hát nem volt olcsó, de fokozatosan felfejlődtem.)
2020. júl. 20. 08:57
 14/18 anonim ***** válasza:

Simán lehet így is kapcsolatod, ne csüggedj emiatt. Vannak kedves türelmes és empatikus srácok is, akik az értékeidet fogják nézni.

Tüdőbeteg létemre én sem csüggedek, pedig volt már pár kellemetlen tapasztalatom. 29f

2020. júl. 20. 09:47
 15/18 anonim ***** válasza:
Fixen voltam 166 centimhez, hosszabb ideig 47 kiló. Azért ez nem a világ vége, olyanoknak tetszettem akkor, akik kifejezetten az ilyen pici testre buktak.
2020. júl. 20. 10:17
 16/18 anonim ***** válasza:
46%
Én más eü. problémák + stressz miatt vagyok 170 cm-hez ennyi. Se mell, se fenék, se comb, csak a csontok. Max. olyanoknak kellenék nagy ritkán, akikkel valami baj van fejben... Nagyon vigyázz, nehogy belefuss egy ilyenbe! Normális, egészséges férfi a mi alkatunkhoz nem vonzódik.
2020. júl. 20. 10:32
 17/18 anonim válasza:
49%

Azt tanácsolnám én is, hogy keress fel egy természetgyógyászt! Magánklinikán Crohn betegséget állapítottak meg, term.gyógy-nál colitis ulcerosa-t, 175cm-hez voltam 45kg, (70)volt előtte.

Most fél évvel később 67kg jobb formában mint előtte!

Kérdező leírnád, hogy mit szoktál enni?

Nekem az is segített, hogy megterveztem előre, hogy hányszor, mit, mennyit eszek, napi 5-6x

Az elején 300-400kcal-nál többet nem bírtam enni, mivel brutális bélfájdalmaim voltak, de most 2100-2500kcal a napi bevitel.

21F

2020. júl. 20. 13:06
 18/18 anonim ***** válasza:
66%

Akkor öltözz máshogyan, de szerintem nem kéne ezen aggódnod.

Én is voltam 49 kiló, és pont letojtam ha az orvos, vagy anya azt mondta ennem kéne.

2020. júl. 20. 17:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!