Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
20 év korkülönbség, de Ő az igazi? Gyerek kérdés.
Még az egyetemen ismerkedtem meg a párommal. Több hónapig csak randiztunk, a korkülönbség mindkettőnknek ismeretlen terep. Végül úgy döntöttünk, hogy mivel ez mindkettőnknek szerelem első látásra, belevágunk. Az én családom támogatta is, az övé inkább semleges. Az első év után összeköltöztünk, és minden egyre jobb lett. Mintha minden sinre kerükt volna az életünkben. Stabil, szerető párkapcsolat, és szuper munkát kaptam.
Most 5 év telt el, és elérkeztünk oda, hogy esetleg gyerekben gondolkozunk. Én 28 vagyok, ő 49. Ez lett az első dolog, amiben zavar a kora... 50 lesz mire megszületik a gyermek, 68 mire felnő, sőt, még több év is lesz. A gyereknek apa kell. Férfi példa. Gyakorlatilag inkább nagypapának kéne lennie.
Anno ezen azért nem gondolkoztam, mert ez elején megbeszéltük, hogy egyikünk sem akar gyereket. Az évek alatt viszont valahogy mégis vágyni kezdtünk rá. Szerelem ez, ebben biztos vagyok. Ha csak kettőnkről lenne szó, végig együtt maradnánk. De a gyerekre is gondolnom kell, fiatalon elveszíteni egy szülőt szörnyű lehet. :(
Ti mit tennétek?
O az igazi? Meddig? Amíg nyugdíjas papa nem lesz vagy nem kell pelenkaznod? Jó eséllyel meg sem éli a gyerek diplomaosztóját.
Szép dolog a szerelem, de a 21 év az rengeteg. Neki unoka kéne, nem gyerek.
Tisztában vagyok vele, hogy a 20+ év azzal is jár, hogy a boldog időszakért cserébe felelősséggel és gondoskodással tartozom neki később. Ez nekem nem probléma. Egyébként sportoló, jó fizikummal, nem mostamában fog leépülni. Az édesapja 70+os, és még túrázni jár velünk. :)
A gyerek jó anyagi háttérrel nőne fel. Nem azt mondom, hogy Rózsadomb, de jól állunk.
Szerintem várjatok bele ha mindketten úgy érzitek hogy tisztességgel fel tudnátok nevelni egy gyereket. Én ismerek olyat aki olyan későn becsúszott gyerek volt hogy a srác most 18, a szülei 60 körül. Szóval én azt gondolom hogy persze, nem szokványos szitu, de ha erre vágytok, miért ne?
(Persze lehet hogy a véleményem nem releváns, mert csak 18 vagyok és nincs gyerekem. Ezt mérlegeld kedves kérdező.)
Miért kell lepontozni azért mert támogató kommentet írunk (a #4 és a #5)?
Mármint, én a négyes vagyok és még oda is írtam direkt hogy nem akarok okoskodni, mert nincs tapasztalatom csak véleményem. Szerintem teljesen kulturáltan fejeztem ki magam és korrekt voltam. Nem tartom jogosnak a lepontozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!