Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyivel változik meg egy párkapcsolat, gyerek születése után?
Szerintem nagyon megváltozik. Volt már elég komoly válságunk, azt túléltük terápiával. Azóta békésen élünk, de a szex hááát még mindig nem az igazi..vagyis semmilyen, mert ritka mint a fehér holló:-)
Szerencsére maga a kapcsolat kiegenysúlyozott lett, értem itt kommunikáció, egymás segítése, de a házasélet feljavítása várat magára. 7 éves a nagy..
A pártól függ. Hogy állnak egymáshoz, a helyzethez, mennyire intelligensek, mennyire volt erős a kapcsolatuk, mennyire tudnak jól kommunikálni, mennyire figyelnek egymásra.
Nekünk két gyerekünk van, 10 éve vagyunk együtt, 4,5 éves a nagy, 11 hónapos a kicsi. Nem ment tönre a kapcsolatunk, sőt. Nagyon szoros köztünk a kötelék, mindketten imádjuk a családunkat, a férjem is tevékenyen kiveszi a részét a gyereknevelésből. De párként is ugyanúgy funcionálunk, sokat beszélgetünk, figyelünk egymásra, szex is annyi van, mint előtte. Sőt, mostanság még több is.
Nem azt mondom, hogy nem voltak olyan időszakok, amikor mi ketten kicsit háttérbe szorultunk. Volt ilyen, főként az első gyerek születése után. De mivel tudunk egymással normálisan kommunikálni, megbeszéltünk mindent. Hogy szeretjük egymást, és ez csak átmeneti állapot, helyre fogunk rázódni, csak türelem kell, hogy belerázódjunk a családos létbe. Nem volt kimondatlan feszültség, düh, ami mérgezte volna az egészet, mert nyíltan beszéltünk mindenről. És helyrejöttünk. A második után már könnyebb és gyorsabb volt az egész.
Szerintem ahol a gyerek tönkreteszi a kapcsolatot, az a kapcsolat eleve nem volt jó. A gyerek csak előhozza az addig lappangó ellentéteket, nem okozza őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!