Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mennyire vagytok tisztába...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire vagytok tisztába azzal, hogy nem az a probléma, ha valaki még tapasztalatlan, hanem inkább az, ha valaki önző a másikkal szemben?

Figyelt kérdés

Nem rég néztem egy olyan videót a youtubeon, ahol arról beszélgettek, hogy egy párkapcsolatban mindketten tanulók és tanítók is egyben. Megtanítják egymásnak azt, hogy mit szeretnek, mi az amivel boldoggá lehet tenni a másikat. Amikor olyanokat hallok, hogy valaki kijelenti azt, hogy nem akar tapasztalatlan férfival, nővel bajlódni az tisztába van azzal, hogy minden kapcsolat eleje tanulásból áll? Ugyanúgy tanulási fázison esik át az akinek már volt esetleg 100 kapcsolata, és ugyanúgy az akinek egy kapcsolata se volt. Nem az a probléma, ha valakinek nem voltak még kapcsolatai, hanem az, ha önző a másikkal szemben, csak a saját érdekeit teszi elsődlegessé. Szexuális problémák is emiatt vannak, hogy nem foglalkozik a másikkal, csak a saját érvényesülése a fontos. Lehet valaki tapasztaltként is ugyanolyan önző, mint tapasztalatlanként. Semmi köze ahhoz, hogy hány kapcsolata volt előtte. Az csak állapot nem a személyiség része. Az, hogy valaki szűz az égvilágon semmit se jelent, csak jelenleg nem volt még szexualitásban része. Valakit negatívan beskatulyázni, mert még szűz olyan, mint a rasszizmus, hogy a bőre színe miatt ítélkezik, vagy olyan, mint az antiszemitizmus, hogy a zsidó vallása miatt gyűlölködik vagy a xenofóbia, aki minden menekültben a terroristát látja.

Csak ezt azért írom, mert látom vannak itt olyan kérdezők, akik aggódnak, mert esetleg 25 évesek vagy afelettiek, és félnek attól, hogy emiatt a kutyának se kellenének. 50 évesen, de még 60 évesen se lennének lekésve, mert nincs olyan, hogy valaki lekésik erről. Vagy hamarabb kezd el párkapcsolatban élni, vagy később, ezzel semmi baj nincs. A probléma inkább az ellenséges, és téves hozzáállással van, ami tényleg semmivel se különbözik a rasszizmustól, antiszemitizmustól, homofóbiától és a xenofóbiától.

2020. máj. 30. 12:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek, de szerintem mindenkinek joga van a saját preferenciái alapján dönteni arról, hogy kivel jön össze, legyenek bármilyen hülyeségek is a kritériumai. Ugyanannyira "jogos", ha valaki azért utasít el, mert még nem volt kapcsolatom, mintha amiatt tenné, mert szőke a hajam. Neki ez fontos, oké, tiszteletben tartom. Másnál majd nem lesz gond.
2020. máj. 30. 13:05
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

Ezzel a résszel mélyen egyet is értek : egy párkapcsolatban mindketten tanulók és tanítók is egyben. Megtanítják egymásnak azt, hogy mit szeretnek, mi az amivel boldoggá lehet tenni a másikat.

De a párkapcsolati tapasztalatlanság épp azért probléma mert saját magát nem ismeri ebben a helyzetben az illető. Hogy tanít meg arra amiről még neki is csak sejtései vannak? Hogy tanít ha még ő is csak tanul?

Egy párkapcsolat (sőt minden párkapcsolat) rengeteget tanít az embernek önmagáról. Azok a helyzetek amikben helyt kell állnia amiket elront vagy amiket jól csinál mind tanítják és formálják az egyént. Minden lezárás is hozzá tesz az egyénhez.

Minden kapcsolat eleje tanulás de csak az első kapcsolat az amiben még önmagad reakciói is újak mikor még mindent meg kel tanulnod. Utána minden kapcsolattal egyre többet tapasztalsz és egyre több ismerős helyzet lesz amikben már van tudásod arról mi a teendő vagy legalább azt tudod legutóbb hogy szúrtad el.

Én azokat az embereket nem értem akik ezzel a meglátással szembe mennek mert ők látták hallották olvasták hogyan kell ezt jól csinálni mert ők tudják minden tapasztalat nélkül.

Hát ha tudják isten úgyse de ne rajtam akarja a "tudását" tesztelni. Akkor már inkább olyan aki be tudja ismerni hogy még új neki a terep. De egy bizonyos kor fölött én is inkább olyannal lennék aki tudja is merre van az arra.

2020. máj. 30. 13:06
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha azt mondják, találj el egy idegen területen A-ból B-be kocsival szabályosan úgy, hogy előtte még biciklizni sem bicikliztél a városban és lesz egy vetélytársad, aki motorral már közlekedett, csak épp kocsival nem, akkor ugyanott vagytok? Nem. A RESZ-t például ő már ismeri. A többit meg talán meg tudja tanulni, mert látott már autót. Te attól, hogy láttál, nem tartasz sehol.

Minden kapcsolat más, mindegyikbe bele kell tanulni, de aki soha egy qrva napot nem töltött el valakivel egy párkapcsolatban, sehol sem lesz ahhoz képest, akinek korábban volt kapcsolata, még ha más személlyel is. Vag aki legalább azt kitapasztalta, hogy szexuálisan hogy kell viselkedni a másikkal szemben.

És megint kitáncoltok a helyzetből. Elmondom újra: ahogy annak is lehet jó belsője, aki szép is emellett, az is lehet odaadó, aki tapasztalt is ennek tetejében. És ugyanígy, aki ronda, az nem feltétlenül egy cukorborsó belsőre, lehet, hogy mindkét oldalról defektes. És aki tapasztalatlan, az lehet ugyanúgy önző. Sőt, a figyelmetlensége és gyakorlatlansága miatt tűnhet kifejezetten önzőnek akarata ellenére.

Nem kell tolni a mázat. Ne puffogj arra, aki nem akar szarakodni veled és az alapoktól elmagyarázni mindent az együttélés vagy a párban élés alatt. És nem akarja elkúrni a kedvét szex közben azzal, hogy megvárja, amíg kibalfszkodod magad, neki meg elmegy a hangulata...

2020. máj. 30. 13:48
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Hadd döntse el mindenki, hogy mi a probléma neki.
2020. máj. 30. 16:26
 5/11 A kérdező kommentje:

Ha két ember tanul a kapcsolat elején, akkor tök mindegy hány kapcsolata volt idáig. Nem a kapcsolatok mennyiségétől lesz jobb személyiségű a másik, és nem attól lesz jó a szex. Nagy tévedés azt hinni, hogy a mennyiségtől lesz minden jobb. Egy finom étel elkészítéséhez idő kell, nem lesz egyből kész, mert én azt akarom. Azt meg kell csinálni. Ilyen a kapcsolatok eleje. Az, hogy valaki még tapasztalatlan az kb. a személyiségének az 1%-a és nem 50 vagy 60. Nagyon hülye az aki elutasítóan áll hozzá, mert miben különböznek a rasszistáktól, az idegengyűlölőktől? Semmiben. Mivel az ember személyiségét kell megismerni és nem ítélkezni felette. Sokkal békésebb és örömtelibb lenne a társadalom, hogyha empátiára nevelnének mindenkit. Mondjuk az ítélkezéseket azt büntesse társadalom. Nagyon helyesnek tartom azt, hogy fejlettebb országokban a "bu..zást" büntetik. Mindenfajta ítéleteket, megszégyenítéseket, gyűlöletkeltéseket büntetni kéne, ha egy egészséges társadalom a cél.

Amiket itt mondanak, hogy egy tapasztalatlan ember kevesebbet ér az félre vezető, mert nem igaz. Az ember személyisége sokkal összetettebb, ezért nem szabadna leegyszerűsíteni, mert az egyszerűsítés okozza az előítéleteket és a gyűlöletkeltéseket. Nem csoda, hogy általában a rasszistáknak, idegengyűlölőknek, nőgyülölőknek primitív és félrevezető megközelítéseik vannak. Ennél a témakörnél ugyanez a helyzet.

2020. máj. 31. 12:53
 6/11 A kérdező kommentje:
Ennek a ne rajtam gyakoroljon hozzáállásnak sincs semmilyen értelme, mivel két ember kapcsolat elején tanuló fázisban van, ami gyakorlással is jár. Nincs olyan hogy balfaszkodás az ágyban. A probléma mindig az őszintetlenséggel és az önzőséggel van, nem azzal, hogy most csinálja életében először, mivel ez ösztönös. Az őszinteség és az önzetlenség a legfontosabb! Most őszintén mivel lenne rosszabb egy olyan kapcsolat, akinek mondjuk csak egy exe volt, mint akinek volt kettő vagy három? Vannak olyanok, akik nem fogyasszák a partnerüket, nem dobják el 2 év után, mint egy cipőt, hanem miután kezd laposodii a kapcsolat inkább megjavítják. Első kapcsolat is lehet életre szóló, egyik munkatársam is ilyen kapcsolatban él. Nem kellett nekik több partneren átverekedni magukat, hogy aztán egy jó kapcsolatban éljenek.
2020. máj. 31. 13:14
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

"Most őszintén mivel lenne rosszabb egy olyan kapcsolat, akinek mondjuk csak egy exe volt, mint akinek volt kettő vagy három?" Ez a lényeg hogy már volt. Onnantól mindegy mennyi ha az az egy nem csak egy pár hónapos járogatás. Vagy lehet 15 is hs mind pár hónap alatt kifújt. Ugyanolyan baj az ha valaki csak néhány hónapig tud egy kapcsolatot fenn tartani mintha soha meg se próbálta volna mert pont ugyanúgy nem tud semmit a lényegi dolgokról. Összejönni marha könnyű a neheze egy két év után jön.

Hoztad példának a főzést. Szuper példa. Kinek finomabb a főztje jellemzően anyukádnak aki 20+ éve főz vagy a 15 éves hugodnak aki először próbálkozik?

Kardoskodhatsz de egyrészt senki nem állította hogy rosszabb lenne attól bárki hogy nem volt kapcsolata (attól hogy nem akarok egy embert párnak még tisztelhetem és szerethetem nagyon mint embert erre alapul pl a barátság is) másrészt nem véletlenül mondjuk sokan (tapasztalatból!) hogy van különbség az első és a 3. kapcsolat között.

És még mindig nem a szexről szól az írásom mert te valamiért mindig oda lyukadsz ki.

Ami meg a barátodat illeti tök szuper hogy neki sikerült de csak oka van annak hogy egyetlen ilyen ismerősöd van és nem ez az általános. Az oka pedig az hogy jellemzően az első kapcsolatban az emberek hibát hibára halmoznak.

Meg azért gyanítom a barátod se 30 évesen jött össze a párjával hanem kölcsönösen az elsők egymásnak. Ez is rengeteget számít. Sokkal elnézőbb vagy akkor ha te magad is sokat hibázol és még így is hatalmas szerencse kell hogy olyat találj akivel működik a dolog.

2020. máj. 31. 13:45
 8/11 anonim ***** válasza:
47%

Miért ne lennénk tisztába vele? Én speciel tisztába vagyok vele, és nem ítélem el a 40 éves szüzet sem. Nem csak fekete fehér a világ. Nem attól lesz valaki teljes értékű ember, hogy mennyi párkapcsolata volt, vagy nem volt még, hanem hogy valójában milyen ember, és az hogy szűz valaki, akkor én nem nézek úgy rá, mintha a világ szégyene lenne. Több oka lehet hogy még nem volt kapcsolata. Nem értek azzal egyet amikor jönnek a hőbörgők, hogy pl. 30-as ember szűz és nem volt még kapcsolata, és hogy ott valami probléma van és hogy akkor az milyen necces, nemhogy 25 évesen szomorkodva írják, hogy necces-e hogy még nem volt kapcsolatuk, miért kell a megfelelési kényszert ennyire hajtani? Nem, nem necces!

És ha az az ember tanult diplomázott, több nyelven beszél, és egy nagyon udvarias úriember és külföldön kutatta a veszélyeztetett fajokat, hogy megóvja a természet kihaló fajait, és kutatásai miatt nem tudott egyelőre ismerkedni? Rá is ezt mondanátok?

Szerintem az a baj, hogy az emberek alapból skatulyákat és kategóriákat akarnak a másikra húzni, na de a többi szín amiből van millió vajon azokat felismernétek. Ha már kategóriákba avgy skatulyákba gondolkoztok akkor kontrázzak színekkel? Pl. egy navy blue típusú embert vagy egy royal blue típusú embert és egy vadalmazöld típusú embert ti ugyanúgy feketének vagy fehérnek látnátok, csak mert ti nektek nem létezik más csak kategóriák és skatulyák.

2020. jún. 24. 16:02
 9/11 anonim ***** válasza:
*vagy
2020. jún. 24. 16:04
 10/11 anonim ***** válasza:
Kérdező amivel kiegészíteném ezt a kérdést, az egy dolog, hogy a közvéleményben az emberek netalántán elutasítólag állnak ehhez a kérdéshez,a lényeg, hogy akivel ismerkedik annak tetszik-e az illető, szerelmes-e vagy nem tetszik neki alapból,tehát nincs szikra, és nem azért mert szűz valaki, hanem mert nincs lelki kémia. Két esélyes a dolog, de bármi is a válasz mindkét oldalt el kell fogadni, ha nyerő örülni ha nem nyerő tovább lépni, és az, hogy ki mit gondol ezen kérdésről két emberre tartozik, és senki másra, ha az a két ember szereti egymást, akkor a többiek pampoghatnak bárhogy mert úgy sem az lesz a lényeg, hogy jaj mert szűz fúj, rajtam nehogy gyakoroljon. Szerinted mennyire fogja érdekelni azt az alakulóban lévő párt a többiek előítélete. Nyilván ha ezt előttük mondja az egyik előítéletes, akkor a társ gondolom rákontráz, hogy nem is kell gyakorolnia rajta, és hagyja békén a károgásával. Csak mert sokan vannak itt akik látatlanba egy normális kérdésnél is egyből jönnek károgni mint a varjúk ősszel a vetésre, hogy mert hogy rajta ne gyakoroljon. De nem ez volt a kérdés, ilyenkor kacagva szoktam kamillázni. :D Itt sem ártana időnként a logikai készlet elemeinek a gyakorlása szerintem.
2020. jún. 24. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!