Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A kislányok tényleg szerelmesek az apukájukba a kisfiúk
pedig az anyukájukba?
Biztos van alapja, hogy ha pl valakinek nagyon hiányzik az életéből egy apa szerep, az keresni fogja, vagy ha nagyon jóba volt faterral, akkor olyan mintát keres a párkapcsolatban is. De sokszor azt látom, ha pl apuka egy agresszív, alkesz volt, aki elnyomja a nőt, a kislány is majd nagylányként egy ilyen pronyóval fog összejönni. Bár érdekes, ez vajon azért is van-e, mert a legtöbb nő jellemtelen, a legtöbb hapsi meg egy phasz?
Nekem volt fater az életembe, de nem volt szoros a kapcsolatunk. Láttam a hibáit, így totál más embert "kerestem".
2020. ápr. 29. 13:07
Ez egy életkori sajátosság, az egyedfejlődés része. Nem úgy szerelmes, mint te. Hanem idealizálja a szülőt. Apa a legerősebb, anya a legszebb a világon. Ismerős mondat?
Ez annak a része, hogy felfedezi a nemi identitását, hogy ő fiú/lány, anya lány, apa fiú, és igyekszik a saját nemére jellemző szerepekkel azonosulni. Ilyenkor lesz az ovis farsangon a kisfiúk felé szuperhős vagy tűzoltó, a lányok pedig királylány.
Ebben a szexualitás és a nemi vàgy egyáltalán nem játszik szerepet.
Visszafele is igaz, a szülő is "szerelmes" a gyerekébe. A pattanásos Ödönke anyuka szerint a legszebb kisfiú a környéken, és apuka szerint is a mázsás kicsi lánya a legszebb kis hercegnő.
De egészséges családban ez megmarad bizonyos keretek között, és nem kap semmilyen szerepet a testiség.
2020. ápr. 29. 13:22
Én se voltam szerelmes az apámba, olyan szinten sem, hogy idealizáltam volna. Simán csak szerettem a szüleimet. A lányom se viselkedik így az apjával, sőt, inkább anyás. Szerintem megvan az oka, ha így viselkedik a gyerek, de nem akarok vitát gerjeszteni.
2020. ápr. 29. 13:25
Freud tanai fontos mérföldkövet jelentenek a pszichológia tudományában, de többnyire már megcáfolták az elméleteit. Én azt gondolom, a gyerekek nem szerelmesek a szüleikbe, még ha olyat is mond pl. a kislány, hogy neki majd apu lesz a férje. Idealizálják a szülőt, olyan férjet/feleséget képzelnek el maguknak, mint az ellenkező nemű szülő, mivel ez a példa van előttük.
2020. ápr. 29. 14:05
Megalapozza a normàt, igen idealizàljàk a mintàt az ellenkezö nemre ami ki fog hatni a pàrkapcsolataikra.
Ezt néha kedvesen tulzoan szerelemnek àllitjàk be de konkretan nwm erröl van szo.
2020. ápr. 29. 14:36
Szerintem is igen. De ezt tényleg a kisgyerekkorra, tehát a kb. 3-tól max. a 6 év közöttiekre kell érteni, amire az ember kevésbé emlékszik. És ahogy írták már, nem a vonzódásról szól, hanem a nemi szerepek kereséséről, amiben benne van az is, hogy anya lesz a feleségem, mint apának, mert őt utánzom, vele versenyzek (de egyébként minden fúj, ami lányos). Egy tini viszont már nem idealizálja a szüleit, hanem pont felnagyítva látja a hibáikat (ahogy a sajátjait is) és a kortárs példaképeket akarja követni (és ez már kiskamaszként elkezdődik, tehát van persze egy hullámzó átmeneti időszak). Ettől még létezik (az Ödipusz- és Élektra-komplexus), akiknél valami miatt megmarad vagy kimarad a "szerelem" és egy bizonyos típust keresnek, aki pótolhatja valamelyik szülőt, de az már nem élettani, más oka van.
2020. ápr. 29. 15:18
Én a szomszédba voltam szerelmes.6-7 éves kislány voltam a szomszéd meg 40 éves. Kedveltem, sokat játszottunk, valahonnan hallottam, hogy xy szerelmes xy-ba, ezért én is elkezdtem mondogatni, hogy szerelmes vagyok a szomszédba, amire mindenki csak kacagott, én meg azt se tudtam mit beszélek.
2020. ápr. 29. 15:18
Az benne a gáz, hogy nem fejlődik semerre a pszichológia. Sokáig azt hittük, hogy a Föld lapos, de fejlődtünk. Ebben meg valamiért még mindig Freud-ot majmolja mindenki.
2020. ápr. 29. 15:47
Velem nem volt.
Igaz, klasszikus családmodell sem volt előttem, mert apám nem élt velünk együtt soha. Nem rémlik, hogy bármelyik férfirokonomba szerelmes lettem volna...
2020. ápr. 29. 15:56
Az én anyukám túlsúlyos volt és alkoholista, nem mondhatnám hogy szerelmes voltam bele.
2020. ápr. 29. 16:45
Kapcsolódó kérdések: