Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők pragmatikusabbak/gyakorlatiasabbak/üzletiesebbek, a férfiak pedig romantikusabbak a párkapcsolatok terén, mint amennyire mutatják. Egyetértetek?
Többféle felfogású, életvitelű nő és férfi létezik.
Viszont a többséget nézve -bár közel sem ez az elterjedt felfogás- helytálló a megállapításod.
A romantikus filmeknek nincs sok köze a realitáshoz, ezzel kár is párhuzamot vonni.
Nem érdemes sablonokban gondolkozni, minden ember más.
Ez így van, bár a romantikus filmeket felesleges ide keverni. Elég megnézni, hogy mit mondanak és mit jelent a valóságban. A nőket eléggé túlidealizálta a társadalom.
Csak a szerelem számít. --> Meg még egy csomó dolog.
Legyenek a férfinak céljai. --> Akarjon sokat keresni.
Nem kaptam elég szeretet, ezért megcsaltalak, de nem akartam, nem tehetek róla. --> Más farka kellett.
"A legtöbb romantikus film szerintem csak annak kivetülése, hogy férfiak milyen kapcsolatot tartanának ideálisnak"
Szerintem pedig a legtöbb romantikus film bemutatja, hogy a férfiak szerint a nők hogyan képzelik el a "romantikát".
Sok hollywoodi szaron növünk fel, ami még jobban megerősíti a férfiakban, hogy a nők egy külön faj, meg kell tanulni velük beszélni, másképp kell velük viselkedni, mert azt szeretik. A nők pedig erre rájátszva a saját, valódi vágyaikat félretéve várják azt, amiről a romkomok már beléjük nevelték, hogy szeretniük kell, aztán csodálkoznak, hogy még mindig nem boldogok. Ilyen például az összes túltolt, hollywoodi klisé, pl mikor hazaér a nő, gyertyafényes vacsora várja, rózsaszirmok vezetnek a hálószobába, gyertyákkal körberakott kádban fürdés, szívecskés szirszarok, ékszerek, gyémántok, Valentin napi kínlódás, nagy közönség előtti lánykérés, naplementében csókolózás.
Elárulom, hogy a valóságban ha egy nő szerelmes egy férfiba, akkor a legtöbbjük már attól elolvad, ha kap a pasitól egy 100ft-os csokit, csak mert épp a boltban járt, gondolt rá és tudta, hogy ez a kedvenc csokija. Bármi, amiről tudom, hogy az illetőnek eszébe jutottam, gondolt rám és örömet akart szerezni a világ legromantikusabb dolga számomra még otthon, melegítőben, felkapcsolt villanynál is, a nagy közönség előtti erőltetett szerelem prezentálás inkább szorongást kelt bennem.
Emberekről beszélünk, nem férfiakról és nőkről... Az egyik oktatóm mondta mindig, hogy férfi és nő sokkal jobban hasonlít egymásra, mint hinnénk, ember és ember között pedig olykor nagyobb különbségek vannak, mint várnánk.
Genetika és hormonok
Neveltetés
Szociális közeg
Kulturális közeg
Tanulás
Tapasztalatok
Korábbi csalódások, párkapcsolatok lenyomatai
Értékrend és ízlés
A hormonokra nem lehet fogni ekkora eltéréseket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!