Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért van az, hogy sokkal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy sokkal jobban előtérbe helyezik manapság az emberek a vágyat, mint régebben?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy manapság a legtöbb ember úgy gondolkodik, hogy ha nincs mittudomén milyen nagy szexuális vágyuk a másik iránt, akkor biztosan nem működhet a kapcsolat. Ez szerintem gyakorlatilag azt jelenti, hogy ma az emberek jobban átadják magukat az ösztöneiknek, amikor erről van szó, ami a természetben lehet jó volt, de egy viszonylag fejlett civilizációban már vitatható, hogy olyan jó-e. Nem tudom ez mennyire jó dolog igazából, mert szerintem ha az van, hogy nagy a vágy de amúgy ezen kívül szinte semmi más közös dolog nincs, akkor az alapján amit láttam ritkán fog kialakulni belőle egy hosszú távú kapcsolat. Nyilván valamennyi vágynak kell lennie, de nekem úgy tűnik mintha ma (a kapcsolat elején legalábbis) úgy gondolnák az emberek, hogy ha erős a vágy a másik iránt, akkor biztos jó lesz a kapcsolat, tök mindegy mennyi minden nem stimmel amúgy a vágyon kívül.

2019. nov. 15. 07:01
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy az évek során lecsökken havira.
2019. nov. 16. 16:19
 12/14 anonim ***** válasza:

Mikor régebben? A középkorban? Mert ott elfolytották az érzéseiket, a vágyaikat. Vagy az 50es években? Ott is ciki volt válni, hiába nem vonzódtak egymáshoz már.

Szerintem itt se fekete és fehér minden. Nem mindegy hogy arról van szó, hogy valaki kilép egy kihült javíthatatlan kapcsolatból egy másik szerelem miatt, vagy fűvel fával kufircol, és nem tud megálapodni, és ha sikerül képtelen egy hosszútávú kapcsolatban bennemaradni. A vágy nem minden, van amikor kicsit csillapodik, van amikor erősebb. De a vágyat nem szabad kirekeszteni se mert akkor jönnek a defektek.

2019. nov. 16. 18:44
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha egyidőben többféle méreg kerül a szervezetedbe, a májad mindig csak az egyikkel (a legveszélyesebbel) törődik. Az ember ugyanígy műxik. Mindig a legnagyobb problémát helyezi előtérbe. Régen a megélhetés volt a legnagyobb probléma, arra figyeltek, azt próbálták megoldani. Mára ez a világ elmúlt. Az élőlényeket a fa-, valamint a létfenntartási ösztön vezérli. Ma a létfenntartás nem kunszt, tehát a fajfenntartás (szex) került az első helyre.
2019. nov. 16. 19:34
 14/14 anonim ***** válasza:
Én pont nem így látom,hanem inkább tisztelet a kivételnek,de sokan a külsőségek és az anyagiak mellett választanak maguknak párt.Ami persze már első perctől kezdve kudarcra van ítélve,hisz alá és fölérendeltségi viszony és érzések vannak,nem őszinte szerelem és szeretet.Aztán jönnek a gyerekek,fölépítik az egzisztenciát,majd mire 45 évesek lesznek,egy szép napon azt kérdezik maguktól,mi értelme ennek az egésznek? Na ilyenkor jönnek elő azok az eddig elfojtott vágyak,amikről te beszélsz,és rúgják fel a házasságokat,teszik tönkre a saját és a gyerekeik életét.Mert végre elkezdenek érezni és vágyakozni,persze sokszor ezek csak fellángolások,és egy-két év alatt kimúlnak.Ahogy itt írták is többen,igen a testi vágy,vonzódás nagyon fontos dolog már egy kapcsolat elején is,és ha havi egyszer van szex,ott már elég nagy bajok vannak a kapcsolatban.Kivéve ha 100 év felettiek. :-)
2019. nov. 21. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!