Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » A SZERELEM vagy a SZERETET az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Smiley18 kérdése:

A SZERELEM vagy a SZERETET az erősebb hosszabb távon?

Figyelt kérdés

Nagyon foglalkoztat ez a kérdés, mert folyamatosan azt hallom, hogy a “rózsaszín köd” elszáll... Igen. Előbb vagy utóbb az ember nem feltétlen lesz szerelmes abba a személybe, akivel megismerkedett és akibe akkor akkor szerelmes volt.

Létezik egyáltalán ez a szó? A szerelem? Mi a különbség a szerelem és a szeretet között? Valaki elmagyarázná nekem, hogy mit jelentenek egyáltalán ezek a szavak?

A párom azt mondta, hogy már nem szerelmes, viszont mindennél jobban szeret engem.

Szerintem teljesen természetes, ha a hirtelen fellángolás, a szerelem egy idő után átváltozik szeretetté, illetve ragaszkodássá.

Mit gondoltok erről?

2019. júl. 25. 07:45
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Kicsit ugyan kiábrándító, hogy a szerelem, életünk legszebb, legszentebb érzése mindössze egy hormon mix, de sajna ez az igazság. Fél-két év alatt bomlik le. Egy részről jó is, hogy lebomlik, hiszen aki volt már igazán szerelmes, az tudja, hogy az egy ön- és közveszélyes állapot.

Szerintem egyébként ezt a kérdést az amúgy csodálatosan gazdag magyar nyelv hiátusa hívja életre. Hiszen szerelemnek hívjuk az életveszélyes őrült állapotunkat éppúgy, mint a negyven éve együtt élő, egymás kezét soha el nem engedő párok érzelmét. Én sokszor voltam szerelmes, megjártam minden mélységét, a felejthető liaisonocskáktól a mennybe röpítő, vagy földbe döngölő örök emlékekig, mire megtaláltam életem párját. Természetesen, mint ahogy a világirodalom nagyjai, én sem tudom szavakba önteni azt a jó értelemben vett ragaszkodást, azt a minden percünket átszövő összetartozást, ami házasságunkat sok-sok éve jellemzi. Erre kellene egy szó. Mert ez mind a szeretetnél, mind a szerelemnél több és szebb. Iszonyatosan szép a szerelem is, de az mégiscsak egy önkívületi állapot, kevéssé tudunk nyitott szemmel, nyitott szívvel érzékelni mindent. Nem úgy mint most, a lecsendesedett, nyugodt mozdíthatatlanságban.

2019. júl. 26. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!