Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nemrég lett vége egy 5 éves kapcsolatomnak. Tudnátok segíteni milyen hatásos figyelem elterelési dolgokat csinálhatnék?
ja ezt sokan gondolják...."hatalmas szerelemem volt maga a kapcsolat is, úgy éreztem az életem le tudnám vele élni."
Lassan dinnye szezon van, vegyél holnap egy finom édes görögdinnyét, néz meg, hogy az alja sárga legyen egy kicsit, és kongjon ha kopogtatod, akkor valószínűleg érett.
A lényeg, hogy olyasmit keress, ami
1. érdekel (biztos, hogy nem találod unalmasnak)
2. teljesen leköti a figyelmedet.
Társadalmi témájú publicisztikák, tudományt népszerűsítő művek nem érdekelnek esetleg?
Hasonló cipőben jártam. Nekem leginkább az jött be, hogy elkezdtem a szakítás után ismerkedni mindenhol, ahol csak tudtam (köztük társkeresőkön, illetve itt is, bár itt ez kevésbé volt "tudatos"). Nem volt konkrét tervem/célom, tényleg csak az, hogy picit eltereljem a figyelmem, esetleg beszélgessek egy jót másokkal. Ha kapcsolat nem is lett egyikből se, azt elértem, hogy addig se a volt páromra gondoltam, amíg "ismerkedtem" valakivel, vagy arra, hogy magányosnak érzem magam. Ezen kívül folyamatosan szerveztük a programokat a baráti társasággal, kerti sütögetések, bicajtúrák, társasjátékozás... a lényeg, hogy ne legyél egyedül. Ez tud a legtöbbet segíteni.
Ha pedig mégis valamilyen "magányos" figyelemelterelésre gondolsz (ha már a kérdésben is ezeket emelted ki), akkor mindenképpen azt javaslom, hogy valami újba, eddig szokatlanba vágj bele. Kezdj el olyan filmeket, sorozatokat nézni, könyveket olvasni, és általában olyan dolgokat csinálni amit eddig nem tettél volna! Vagy időhiány miatt, vagy mert úgy érezted, kevésbé érdekel. Ki tudja, hátha leköti valami a figyelmed.
Kitartást! :)
Mi azt szoktuk csinálni a barátnőimmel, ha valamelyikőnk maga alatt van pasi miatt, hogy elmegyünk elegánsabb butikokba (ahova amúgy sose mert nincs rá pénzünk) és próbálunk de kb egész nap járjuk a várost. Esetleg elmehetnél te is ruhát próbálni vegyél magadnak egy szép szexi darabot, amit amúgy sose vennél meg, mert pl drága, de most az egyszer hajrá!
Vagy menj el a douglas-ba és sminkeltesd ki magad, ülj be valakivel moziba, menj el fodrászhoz, vagy masszázsra, szaunázni, úszni, amit amúgy nem szoktál. Mostanában annyi jó workshop van pl mandalafestő, bútorfestő, bármi - készítő amit szívesen kipróbálnál.
Első válaszoló nem igazán értem mit akartál ezzel elérni, de ha neked az okoz örömöt, hogy másokba még egyet belerugj, akkor egészségedre.
2.: Stephen King jó ötlet már egy ideje gondolkodtam rajta :D
3.: természettudományt tanulok, így kihagynám vizsgaidőszak után az ilyen dolgokat :D
4.: sajnos a barátaim dolgoznak, vagy nagyon messze élnek, kisvárosban meg túl új barátokat nem éppen könnyű feladat
Köszönöm mindenki válaszát. :)
4-essel egyetértek én is hasonló cipőben voltam.
Hülyén hangzik az, hogy azt tanácsolod a másiknak, hogy szakítás után rögtön ismerkedjen mikor még nem is tette túl magát az exén, pedig hidd el ez segít a legjobban.
Én anno fél évig emésztettem magam, én is filmekbe burkolóztam, nem segített. Egyik ismerősöm mondta, hogy ez így nem lesz jó, regizzek egy társkeresőre, nem kell rögtön párkapcsolatot keresnem, csak beszélgessek, ismerkedjek emberekkel, mozduljak ki.
Megtettem, volt akivel moziba mentem, volt akivel kávézni, volt akivel wellnessre (ez még stresszoldó is), de a lényeg, hogy új embereket ismertem meg.
Aztán így találtam meg a jelenlegi párom is, és tudod milyen hülyén érzetem magam, hogy egy olyan pasi után síránkoztam fél évig aki semmibe sem vett, fele ennyit nem tett meg értem mint a jelenlegi párom?
Akkor fogod te is feltenni magadnak a kérdést, hogy mit szerettem az exembe? Neked nem az exed hiányzik, hanem a szerelem, a társ, hogy legyen valaki aki hazavár a munkából, akivel közösen kimozdulhattok otthonról, akihez esténként odabújhatsz. És nem csak egyszer adódik az életben ilyen, szóval fel a fejjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!