Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » A párommal szétköltözünk,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párommal szétköltözünk, hogyan viseljem el hogy nekem kell albérletbe mennem?

Figyelt kérdés
A párommal szétköltözünk, és mivel neki megvan a saját kis lakása, nekem albérletbe kell mennem. Mielőtt összeköltöztünk, egyedül laktam egy kellemes gyönyörűen felújított egyszobás lakásban, ami jó volt, saját magam számára otthonossá tettem, az egyik ismerősömé is volt, azért sokkal olcsóbban adta ki nekem, plusz én voltam az első lakója. Most nincs pénzem csak egy szobára, és osztoznom kell két lakóval. Szerencsére egy felújított állapotban kiadó szobára sikerült rátalálnom, de mégis, úgy érzem tönkre vagyok lelkileg. Most idegenekkel együtt lakni lesz a legnehezebb feladat, főleg, hogy egyedül szeretnék lenni, és előtte meg is szoktam, hogy egyedül éltem. Viszont ami még jobban fáj, az az, hogy nagyon otthonossá lett a lakásunk, ízlésesen berendeztük a hosszú idők során, a sok emléket magába szívták a falak, a bútorok is az övék, és bár a szobában, amit bérelnék van egy ágy, szekrény meg egy íróasztal, lakták is előtte, de mégis olyan otthontalannak érzem. Megszoktam a párommal a környéket ahol laktunk, itt volt fodrászom, orvosom, meg a megszokott útvonal is a bevásárláshoz. Most a környék ahová költözöm egy kicsit üres, távoli, nincs a közelben bolt sem, csak pár megállóra. Pénzem sincs bebútorozni legalább úgy, hogy otthonosabb legyen, na meg felnőtt nő vagyok, lassan 24 éves, és úgy érzem hogy nem tudok így függetlenedni, ha "csak" egy pár nm-s szobában kell lennem. A lakás ahol laktam vele, tágas volt, vezettem a háztartást, vendégeket fogadtam. Elég lehangoló lesz ez így most. Ezzel együtt elveszett a motivációm is, kezdek depresszióba esni. Hiányzik a párom, de a környezetpszichológia azért sokat csinál. Mit tegyek, hogy jól érezzem magam az új helyen? persze lehet reménykedni abban, hogy megszokom, elfoglalni magam, de félek, hogy sose leszek már olyan aktív mint azelőtt, és nem fog tudni lekötni úgy semmi, mint korábban, hanem teljesen elnyel a depresszió.
2019. márc. 16. 13:48
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, azon vagyok, hogy remélem, megszokom.

Te, aki azt írod, hogy pénzessel voltam együtt, ő örökölt egy lakást, nyilván maradt pénze szép bútorokra! És ha egy 10nm szobában éltem volna vele, az sem lett volna baj. Kicsit tanulj meg értelmezni, azon van a hangsúly, hogy hogyan szokjam meg hogy egy tágas lakásból most egy kis szobában kell élnem.... idegenekkel

2019. márc. 16. 14:19
 12/27 anonim ***** válasza:
49%

Nekünk eléggé elegáns volt, arc deco stílusban, szép bársony kanapé ikeából, igazán felnőttes volt, olyan álomotthon, amit ketten rendeztünk be. Biztosan nem szeretném, ha tinisen nézne ki, a matricák, meg mindenféle képekkel a falon."

Drágám nem fenéking tejfel az élet , és nem tart semmi sem örökké, tudod vannak akik olyan lakást bérlenek ahól le omlik a menyezet meg rossz a tus , és hónap végén örülnek ha vajas kenyeret tudnak enni, neked most az izlések legyenek a legkisebb problémáid.

2019. márc. 16. 14:27
 13/27 A kérdező kommentje:
Oké, ez most olyan, hogy afrikában is éheznek a gyerekek, ne sírj. Szóval ezt a választ figyelembe sem vettem. Nyilván, igen, vannak ilyen szerencsétlen sorsú emberek is, és sajnálom is, de nem fogom magamhoz méregetni ezeket a helyzeteket
2019. márc. 16. 14:33
 14/27 anonim ***** válasza:
43%
Huhh,nagy tragédia lehetett! Sokaknak normális lakásra sincs pénzük és mindenféle helyen tengődnek munka előtt/után,neked meg most dől össze a világ mert kényelemből átmész egy kissé konfortalanabb helyzetbe. Naaaagyon sajnállak,de tényleg!
2019. márc. 16. 14:34
 15/27 piroska és a farkas ***** válasza:
83%
TELJESEN MINDEGY, h milyen stílusban volt berendezve a lakàs, lehetett volna parasztbútor, rokokó, vagy raklap, akàrmi, a lényeg, h a Kérdező szàmàra otthonos volt, mert azzal rendezte be és élt ott, akit szeret(ett), és most ez az " otthon" érzés, minden melegségével együtt elveszett. Kérdező, próbàld meg tudatosítani magadban, hogy ez az albérlet egy ideiglenes hely és àllapot az életedben, nem fogja és nem is kell hoznia azt az érzést amit a "régi" lakàs, de talàn éppen ezért fog tudni segíteni is. Nem lenne jó, ha tele lenne csupa olyasmivel, ami a közös életetekre emlékeztet, és ugyanez igaz a megszokott helyszínekre is. Szóval épp ami rettenetesen nehéz benne, amiatt lesz talàn idővel könnyebb.
2019. márc. 16. 14:50
 16/27 anonim ***** válasza:
89%
Ez miért párkapcsolati témakör, ha a lakás a baj? :'D
2019. márc. 16. 15:12
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Off, na haragudj kérdező, de művész hallgatóként kicsit irritál, hogy már mindenre rámondják, art deco, stb. Az Ikeában szinte biztosan nincsen art deco stílusú bútor.
2019. márc. 16. 15:37
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Miért hiszem azt, hogy föld jegyű vagy? 😂

Én csak azt tudom mondani, hogyha neked ennyire fontos a jó környezet, akkor tegyél meg érte mindent. Melózz suli mellett, gyűjtögess, hogy legyen pénzed albérletre vagy önerőre. Költözz vidékre, ahonnan azért be tudsz járni Pestre, ott jóval olcsóbb albérletek vannak. Keresd a lehetőségeket, mert szerintem ez tök jó cél.

Amúgy mivel az előző lakás a párodé volt, az amúgy sem túl szerencsés, mert végig ki voltál ennek a helyzetnek szolgáltatva.

2019. márc. 16. 16:35
 19/27 anonim ***** válasza:
És ki kényszerít arra, hogy albérletben lakj?
2019. márc. 16. 17:31
 20/27 anonim ***** válasza:
Koliban is lehet ám csövelni, ha anyagilag nagyon nem mennek a dolgok. Én 5 évet húztam le, mire elegem lett belőle.
2019. márc. 16. 19:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!