Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párommal szétköltözünk, hogyan viseljem el hogy nekem kell albérletbe mennem?
Hát nem olyan egyszerű azért, mert még egyetemista vagyok... meg ha elvégzem a szakot sem kapok annyi sok fizetést, sajnos.
Igen, szakítottunk
Mindenbizonnyal csak ideiglenes állapotról van szó, ne félj, hogy egy szobában kell majd leélned az életed.
Én is hasonlóan éreztem, mikor anno kollégiumba költöztem közel 200km-re otthonról.
Eddig kertes házban éltem a szüleimmel, húgommal, akkor meg egy szobába kerültem egy másik idegen lánnyal meg még 3 másikkal osztoztam egy apró fürdőszobán meg az egész emelettel egy konyhán. Visszagondolva viszont jó volt, csak a kezdet ment nehezen.
Ahhoz, hogy otthonossá tedd, nem kellenek feltétlenül bútorok.
Nyilván be van bútorozva valamennyire, ágy, szekrény, asztal. Polcot meg lehet venni, az nem nagy tétel.
Én annak idején képeket ragasztottam a falra, meg apró szobadíszeket helyeztem el, valamint az ágy fölé falra ragasztható matricát. Meg persze áthoztam a könyveimet is. A mi szobánk tényleg pár m2, volt, kevesebb mint 10 négyzetméter a kisfolyóval, ahonnan a fürdőszoba nyílt meg a cipőspolc volt.
Mekkora a szoba négyzetméterekben? Mennyire van bebútorozva? Mekkorák az ablakok, mennyire világos?
Ez mind számít, ahhoz, mennyire lesz otthonos.
A lakótársaidat ismered már, beszéltetek?
Mit dolgozol most?
Nem tudhattam, milyen az ízlésed.
Nem mondtam, hogy így csináld, csak elmondtam, én hogy csináltam, ami az én ízlésemnek megfelel (nem volt tinis egyáltalán)
Bár tőlem távol áll minden, ami modern, most egy 1950-es évekbeli, és abban a stílusban házban élek.
Ha nem tudod megengedni magadnak most azt, amilyen a régi volt, akkor értelemszerűen nem olyan lesz, hanem másmilyen.
Az álomotthon meg mindenkinek más.
Igen, az elején nyilván nehéz lesz.
Most én is egy több szobás házban élek, nyilván ennyi év után fura lenne, ha holnap egy néhány négyzetméteres szobában ébrednék.
De meg lehet szokni, idővel meg is lehet szeretni.
Mindegy, nem írok többet, minek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!