Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit tennétek a helyemben?
Sziasztok!
A hét folyamán véget vetettem a kb. 2,5 éves kapcsolatomnak (Az egyik pillanatban minden rendben volt, a másikban ok nélkül beszólogatott a párom az utóbbi időben, társaságilag izolálta magát, téveszmék gyötörték. Ezek a dolgok folyamatosan tárultak fel előttem. Úgy érzem, mintha enyhe skizofrénia venne erőt rajta.) Rettentő gyerekkora volt. Az apja máig alkoholista, amíg nem váltak el a szülei addig az apa verte az anyát. Az elváláskor az anya otthagyta 12 és a 20 éves fiát az apjukkal (a párom volt 12). Sajnos a felületes beszédet leszámítva soha nem tudott mélyebben mesélni ezekről a dolgokról.
A tegnapi nap sírva kérte tőlem, hogy segítsek neki és kísérjem el őt egy szakemberhez a probléma kezelése érdekében. Őszintén megvallva félek az egésztől. Nem tudom eldönteni, hogy tényleg komolyan e veszi a dolgot vagy csak engem akar visszakapni. Még azt is hozzá kell számítanom a dologhoz, hogy szeretem és hogy a szüleim rettentően félnek attól, hogy újra csalódást fog okozni nekem. Ti mit tennétek a helyemben?
Én mentálisan beteg és/vagy ilyen szinten sérült emberrel nem kezdenék, mert az ilyenekből jó soha sem szokott kisülni, de ez tényleg csak az én véleményem. Ez a nő is az érzelmi zsarolás nagymestere, hiszen a betegségére fogja a viselkedését, a változásért viszont semmit nem tesz érdemben.
Neki első körben kezeltetnie kellene magát, aztán majd akkor belekezdenie egy kapcsolatba, amikor semmilyen terhet nem rak a partnerére. Egy beteg emberrel kínszenvedés az élet, láttam a szomszéd asszonyon testközelből. Ő a téli éjszaka közepén mászkált a mezítlábas kisgyerekkel a buszmegállóba, merthogy őt várja ott az autó. Hogy milyen autó, azt ő maga sem tudta, de a hangok ezt mondták. Máskor a gyereket a 3. emeleti ablakpárkányra állította ki....
Szóval én óvatos lennék...
Az ilyen lelkileg sérült emberektől jobb távol maradni, mert csak megkeseríti az életedet. Ez saját tapasztalat. Bár nekem csak hónapokig tartott, de ezek az emberek a nagy többsége, egész életében a múltjában fog élni. :\
Lehet, hogy egy darabon megint működni fog a dolog de idővel újra ki fog bukni... S ha már félsz ezektől akkor jobb is lépsz. Ne élj félelemben!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!