Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok/Nők ezt a mentalitást miért képviselitek?
Egy több éves kapcsolat után, nem tudod, hogy miért szerettél bele a volt párodba, sőt, nem is tudod megmondani, hogy mit szerettél benne.
Az ilyen kijelentés, kire nézve szánalmas?
Tisztelet a kivételnek.
"Egy több éves kapcsolat után, nem tudod, hogy miért szerettél bele a volt párodba, sőt, nem is tudod megmondani, hogy mit szerettél benne."
Konkrétan ezt a kijelentést évtizedekig hallgattam különböző, férfiak által írt szerelmes dalokban, férfiak által előadva. (angol nyelven) Magától értetődő természetességgel, bármiféle szégyenérzet nélkül kinyilatkoztatva. Csak a miheztartás végett.
Ez 2 okból lehet:
1. Tovább húzták a kapcsolatot, így nem akkor zárták le amikor meghalt az egész, hanem tovább ment a gyászmenet. És ebben a szakaszban már csak egymást gyilkolják a felek, semmi más értelme nincs. Mikor kikerül végre a kapcsolatból akkor már csak a negatív élmények maradnak meg hangsúlyosabban.
2. eset egy természetes folyamat. Leggyakrabban a hormonális kiürülés/ csalódás az ok. Amikor ráébredsz, hogy nincs semmi a másikban ami összekötne.
Nemtõl függetlenül, az embernek változik az értékrendje.
Lehet, hogy néha visszaemlékezik a jó emlékekre is, de a fókusz megváltozik.
Pl. a voltbarátomba fülig szerelmes voltam, mert jól nézett ki és az akkori értékrendemnek megfelelõen számomra ez bõven elég volt ahhoz, hogy idealizáljam.
Miután kicsit kinyílik a szemem és rájövök, hogy a kapcsolat ennél többrõl is szólhat, akkor értetlenkedve nézek a múltbéli énemre, hogy miért szerettem annyira valakit pusztán felületes vagy más értelmetlen szempontok alapján, vagy hogy tudtam elnézni az elfogadhatatlan problémákat?
Ez nõkkel és férfiakkal megesik egy adott korban, amikor a személyiség fejlõdés alatt áll, így idõvel másképp látjuk a dolgokat. Bár ez nem kellene együtt járjon sértegetéssel.
A kijelentés önmagában nem mond semmit, inkább a kontextus. Tehát nekem az szánalmas, ha valaki anonim oldalon kéri ki mások véleményét, egy olyan esetrõl, amit mi nem ismerünk. Megeshet, hogy a nõnek oka volt ilyesmit állítani, talán elviselhetetlen rémségeket viselt el a “szerelem” nevében, aztán rájött, hogy nem kellene.
Én tiszteletben tartom az exeimet, DE akad köztük olyan is, akin elcsodálkozom, hogy miért voltam együtt vele, sok sz*rt nyeltem tõle.
"Tehát nekem az szánalmas, ha valaki anonim oldalon kéri ki mások véleményét, egy olyan esetről, amit mi nem ismerünk."
A GYK erről szól, leginkább szánalmas témákról, itt azt is megkérdezheted, amit máshol nem tennél.
#9 Kontextus nélkül nemigen van mit mondani.
Vannak olyan esetek, ahol tényleg bunkóság ilyet állítani, de van, ahol érthetõ.
Pl. olyan kapcsolatoknál, ahol szinte semmi jóra nem lehet emlékezni.. vannak hazug kapcsolatok is, ahol hitegetésekbe volt szerelmes, tehát ott úgy néz ki, hogy nincsenek pozitívumok, amire kellemesen visszaemlékezhetne az ex.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!