Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogos a kiakadásom a fiam apjára vagy túl reagálom?
Szerintem ha ezzel akarta megfogni az exedet, akkor jó nagy hülye és előbb-utóbb visszaüt, föleg ha az apa nem is akarta a gyereket. Az, hogy ez a lány ettől érzi magát többnek, elég szomorú, de ez a része nem a te problémád.
Az anyagi részt illetően teljesen megértem az aggodalmadat. Ebben talán segít egy kicsit ez a cikk: [link]
Úgy értelmezem, törvényileg védve vagy.
Én úgy gondolom, a volt párod kezdett egy új életet egy másik emberrel, egyedül a közös gyermeketek köt össze benneteket, tehát ez a rész tartozik rátok, a nő és annak a gyereke nem kéne, hogy érdekeljen. Nem szabadna ezzel foglalkoznod és ha azt a nőt is otthagyja majd, akkor az nem a te gondod. Egy apa pedig attól apa, hogy foglalkozik a gyermekével, keresi, nem attól, hogy mennyit költ rá, vesz-e ajándékokat. Ahogy értelmezem, a volt párod egyiket sem teszi, innentől kezdve nem fogod tudni ráerőszakolni, mert őt, saját magát nem érdekli, úgy tűnik, ezzel pedig nem fogsz tudni mit kezdeni. A kiszabott gyerektartást fizeti, fogadd el. Ha idegesít téged ez az egész dolog, gondolkozz el rajta, miért. Féltékenység talán? Mármint, hogy új életet kezdett és "új" gyereke lesz.
Szerintem túlreagálod.
A szüleim kiskoromban elváltak, nagy volt a veszekedés, utálkozás, undorító volt az egész. Anyámnál maradtam, apa folyamatosan látogatott, még törött lábbal, combig gipszelve is felült a vonatra, hogy jöjjön látogatni. Amikor anya ismét férjhez ment, abbamaradt az utálata, miután a férje elhunyt, ismét jött az utálat apa iránt, főleg amikor élettársa lett, majd megnősült. Onnantól kezdve anya addig uszított ellene, addig generálta a problémákat, hogy végül megszakadt a kapcsolatom apával (ekkor még fiatal gyerek voltam). Addig utálta, amíg megint nem lett valakije. Egyértelműen az utálat a megkeseredettségéből és a féltékenységből jött.
Az biztos, hogy a gyereked apja egy semmirekellő, de te mért szültél neki?
Nem tud eltartani 1 gyereket sem?
De jól választ nőt, majd azok felnevelik a gyerekét!
Nincs közöd hozzá, hogy kinek csinál gyereket!
Neked ahhoz van közöd, hogy behajtsd a bíróság által megállapított gyerektartást, az ő életébe már ne szólj bele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!