Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van-e esély fordítani egy szakításon asszertív kommunikációval?
A történet a következő. Volt egy évvel ezelőtt egy randim, ami kapcsolattá alakult, és a kapcsolatból együttélés lett.
Itt jöttek a problémák, mivel nem igazán akartam beintegrálódni az új környezetbe, mivel úgy éreztem, hogy a párom azt a viselkedésemet szereti, amit megismert.
Nem olyan rég közölte, hogy ez hosszútávon nem fog menni ebben az irányban és nézzek magamnak albérletet, szakított velem.
Sajnos a hiányosságaimra csak későn eszméltem rá de szeretném megmenteni a kapcsolatot. Nem olyan rég tanultam az asszertív magatartásról egy munkahelyi továbbképzésen és nekem járhatónak tűnik az az út, hogy egy nyílt, őszinte, nyugodt hangvételű beszélgetés még segíthet ezen a dolgon.
Úgy látom, hogy őt is bántja azért ez a dolog.
Tehát mennyi esélyem lenne elérni azt, hogy megváltozzon a kapcsolatunk jövőjéről alkotott véleménye, ha feltárom előtte az érzéseimet, a véleményem és a meglátásaim a problémákról és azoknak a megoldhatóságáról? Természetesen őt is meghallgatnám és figyelembe venném a véleményét a dologról.
Úgy gondolom, hogy ilyen hibák okát egyszerűen meglehet tartósan oldani (és az elrettentő példa is meglenne). Ezen kívül semmilyen főben járó bűnt nem követtem el és számomra ő nagyon fontos (talán a fentiekkel ez kicsit furcsán hangzik, de így van), és belátom, hogy nem volt ahhoz elegendő önbizalmam és eltökéltségem, hogy kihozzam magamból a legjobbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!