Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rosszul gondolkozok?
Hosszú lett, elnézést érte. Köszönöm ha végigolvasod, pláne, ha válaszolsz, tanácsolsz. Ha érdekel az előzmény, ezt a kérdést én írtam ki 3 hete:
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__szaki..
Szóval: Barátnőmmel szakítottunk, hosszú kapcsolat volt (10+ év). Ő eltávolodott tőlem, ennek főképp az volt az oka, hogy ő aktívabb társasági életet (nem bulira kell gondolni) szeretett volna élni, nagyon hiányzik neki, hogy nincsenek spontán megmozdulások, és hogy ez nekem nem annyira fontos. Háromszor is leültünk az elmúlt napokban átbeszélni, kulturált, felnőtt módon sikerült is. Sajnos ő ezt csak most közölte, eddig nem igazán adott hangot annak, hogy ez számára ennyire fontos, így én már csak akkor szembesültem ezzel, amikor magában már hónapokig őrlődött és elhidegült tőlem, barátként, lakótársként tekint rám. Nagyon szeret és nagyon fontos vagyok neki (ez nem csak duma, tudom, hogy így van), de most ez a helyzet. Tudja, hogy ez hiba volt és előbb kellett volna kommunikálnia, de ez most már sajnos nem segít. És most nagyon össze van zavarodva, mert ő nem akar így érezni irántam, de ezt akarattal nem tudja befolyásolni. És mivel nem tudja befolyásolni, nem lát esélyt a folytatásra.
Ha egy pár hónapos kapcsolatról lenne szó, akkor azt hiszem erre akár még rá is bólintanék. De több, mint egy évtizede együtt vagyunk-voltunk, így én azt gondolom (és ezt természetesen neki is elmondtam), hogy ez bár neki most megoldhatatlan gondnak tűnik, szerintem nem reménytelen ez a helyzet. Természetesen nem azt mondom, hogy tutira helyrehozható, DE én csak akkor tudnám valahogy elengedni a dolgot, ha úgy érezném, hogy megtettünk mindent, hogy megmentsük a kapcsolatunkat. Görcsölés nélkül, pár hónapig úgy élni, ahogy arra ő vágyik (félre értés ne essék, ez -mármint hogy sokkal több programot csináljunk-nekem nem esne nehezemre akár életünk végéig sem, csak magamtól lusta voltam megmozdulni), menni, rengeteg ötletem van, ezzel nem lenne gond.
Aztán persze vagy fellobban a szikra újra, vagy nem - de legalább adtunk egy "második" esélyt, megpróbáltuk megmenteni a kapcsolatunkat. Én bármit megtennék -és ezt nem kétségbeesésemben mondom-.
10 év hűségben, szerelemben-szeretetben telt, voltak hullámvölgyek, voltak nagyon szép időszakok. Úgy érzem, hogy nem tudnék túl lenni ezen a kapcsolaton -kb soha-, ha ilyen könnyen elengednénk egymást.
Viszont neki -érthető módon- hetek, hónapok óta ez tölti ki a mindennapjait. Sokáig csak magában őrlődött, (túl sokáig), azóta együtt őrlődünk (jó pár hete). És -szerintem- annyira "rápörgött" már a témára, hogy képtelen egy kicsit elengedni magát (hülyén hangzik így tudom, de biztos értitek hogy értem) és csak egy bűntudattal keveredő búskomorság van rajta egész nap (előbbi gondolom azért, mert ő nem akar bántani, de mégsem tud másképp érezni, utóbbi pedig az egész helyzet miatt), így pedig a helyrehozatal megpróbálása sem megoldható.
Én pedig tanácstalan vagyok. (és persze kétségbeesett). Azért is, mert 10 év rengeteg. Tengernyi emlék, minden összeköt minket, és én őt nagyon szeretem. Ezt elveszíteni hihetetlen sokkoló.
Újrakezdeni mindent iszonyatosan nehéz - nincsenek saját barátok, mehetek haza (egyelőre) anyukám nyakára, meglett férfi létemre, hogy majd valahogy -ki tudja hogy- felépítsem magam. DE. Nem erőszakolhatom ki a szerelmet. Nem is akarom. De ha egy ilyen (mert alapjaiban tényleg boldog volt) kapcsolat és ilyen hosszú kapcsolat ennyire könnyen elengedődik, azzal nem tudok mit kezdeni, nem tudom lezárni, mert csak az marad meg bennem, hogy nem hogy nem tettünk meg mindent, hogy valahogy helyrehozzuk, hanem tulajdonképpen semmit sem tettünk. De egyedül ehhez kevés vagyok. Egyelőre még itt vagyok a közös albérletünkben (ő most nincs itt), valószínű jövő héten hazaköltözöm. Mi lehet a megoldás?
Egyszeruen csak mas iranyba fejlodtetek az evek soran es nem szeretne megjavitani. Tudom mit erzel,ateltem. Mondjuk nalunk besegitett egy harmadik fel is,de uez volt,honapokig szomoru volt otthon,mi a baj? Semmi csak a melo... majd amikor borult a bili,megkerdezte h miert most akarok valtoztatni? Miert most torom magam? Visszakerdeztem h miert tartotta magaban,miert most szol?
Ezeket azert irom le,mert en mar ezeken tul vagyok es el tudom meselni h van elet ezen tul is. Nalunk 13ev ment a levesbe es azt hittem nem elem tul. Azt gondoltam hogy 30evesen mar keso ujrakezdeni (igaz itt a kozos barati kor mellem allt es o bukta oket),de aztan elkezdtem tervezgetni.
Kapott par het gondolkodasi idot, de nekem akkora mar volt A es B tervem. Es amikor elment,en mar a B terv megvalositasaval foglalkoztam lepesrol lepesre. Majdnem 5 ev telt el, annyi minden tortent azota h mar azt sem tudom mit szerettem rajta. Pedig nagyon szerettem es nagyon nem ezt akartam. En vele terveztem. De neha mast dob az elet es az eli tul, aki tud adaptalodni. Konyoroghetsz neki,elhetsz tagadasban,a fejed tetejere is allhatsz,egy kapcsolathoz ket ember kell, te nem tudod egyedul megmenteni.
En sem kaptam masodik eselyt,jo nagy beka, de tudod utolag belegondolva orulok h igy alakult,mert abban a helyzetben is csak o kovetelt,neki voltak feltetelei,en sehol nem voltam.
Ami a valas utan tortent: visszakoltoztem a szuleimhez (igen,szegyenszemre), a szuloi hazban szembesultem a parom elotti idoszak emlekeivel,a regi enemmel,elkezdtem ujra felfedezni magam (nem ugy:))), hogy ki vagyok en,ki voltam,milyen terveim,almaim gondolataim voltak a parom elott, elkezdtem sportolni,akarva akaratlanul ismerkedni,joval okosabban valasztani,meggyaszoltam a kapcsolatot es tovabbleptem,kesobb alberletbe koltoztem. Az uj parommal mar az elso levelvaltas olyan volt, mintha ezer eve ismernenk egymast,nem is ertettem hogy miert nem sodort elem egy ilyen (hozzam passzolo) pasit az elet, minden olyan gordulekenyen ment es megy azota is (3eve) vele,minden annyira mas,nem kell valtoznom hogy szeressenek,hogy megfeleljek. Csak amig kapcsolatban voltam,nem lattam mast. Mas lehetosegeket, mas ferfiakat.
Summa summarum,a te lehetseges B terved sem annyira sotet es hidd el,az sem a vilag vege. Nagyon ertelmes pasasnak tunsz a leirasaid alapjan,nem maradsz egyedul,ezt most boritekolom. A lenyeg szerintem az hogy mozgasban legyen az ember.Meg kell gyaszolni,ha ugy alakul,de csinalni tovabb es nem belepusztulni.
Szervusz. Elolvastam az első kérdést - meg az eszmecserét -, illetve most ezt. Nagyon hozzátenni mit nem hiszem, hogy lehetne, az első kérdésnél az a bizonyos válaszoló tök jól elbeszélgetett veled amiről lehetett. Engem csak az érdekelne majd, hogy hova fog kifutni ez az egész. Így ismeretlenül is együtt érzek veled, és remélem megoldjátok.
21/F
A belinkelt előző kérdésedben mintha ezt írtad volna arról a bizonyos pörköltről, amit csak mi látunk:
Ezzel egyetlen egy probléma van (különben az egész írásomnak nem lenne értelme :)), mégpedig az, hogy nem csak mi öregedtünk meg az évek alatt, de a barátok is - hisz ez az élet rendje, legalábbis én így gondolom. Azaz, a helyzet az, hogy az a baráti társaság, amire ő vágyik, akikkel a programokat akarja, mára már egyszerűen nem létezik. Egy része megházasodott, egy része több száz kilométerrel arrébb költözött, néhányan külföldön próbáltak szerencsét: nem engedném bő lére, csak szemléltetésképp annyit mondanék, hogy utoljára tavaly karácsonykor jött össze (említésre méltó hányada a bandának, akkor sem mindenki, közel sem). Egy szóval: én nagyon úgy látom, hogy egy olyan álmot kerget, ami valójában nincs is. És ez nem az ő hibája, egyszerűen ilyen az élet: ami működik egy társasággal 18-25 évesen, az már nem működik 30-35 évesen, mert házasság, gyerek, munkahely: jön az élet százhússzal
Iiiiigen? Két barátunk összeházasodott, jó páran szétszóródtak az országban, páran angliában, van aki afrikában (igen, hát én se értem), gyerek senkinél.
De hol a csattanó? :) Ez ettől még pörkölt marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!