Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Egy nárcisztikus férfitől...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy nárcisztikus férfitől hogyan lehet szabadulni?

Figyelt kérdés

Tegnap döbbenettel olvastam erről a személyiségzavarról, és minden jel arra mutat, hogy az én volt kapcsolatom is ilyen.

Egy éve hálózott be, nagyon megnyerő modora volt,tetszett a stílusa, és tudott udvarolni. Ami akkor feltűnt, hogy kissé zavart volt, de betudtam annak, hogy zavarban van az ismerkedés miatt. Aztán barátok lettük, nagyon korrekten osztogatta nekem a párkapcsolati tanácsokat, hogy mi az ami nem normális az éppen aktuális kapcsolatomban, mindig vigasztalt szakítás után, egyszóval ő volt a tökéletes barát. Mivel hónapok alatt (azthittem) sikerült bizonyítania, összejöttem vele, mert állandóan mondogatta, mennyire szeret és nekem sem volt közönyös. A szex abszolút nem működött vele (egyedül vele nem, konkrétan nem állt fel neki soha normálisan), de gondoltam semmi baj, előfordul. Közben kiderült mellettem van egy másik nője 12 éve (!) akit héba-hóba látogat, ergo nincsenek teljesen együtt, csak hitegeti, a csaj nem tud tőle szakadni, 600 km-re laknak egymástól. Mikor a csaj bedobná a törülközőt, a pasit egyből ugrik hozzá, mert neki ő a biztos pont. (A férfi szerint ő megtehet bármit, a nő üljön otthon és megne merje csalni).

Na mikor megtudtam, hogy van ez a lány, kidobtam persze, ami őt meg sem viselte, furcsáltam is, hogy elég sok időt töltöttünk együtt, ennek ellenére ennyire semmi nyomot nem hagytam benne? Utána csönd, majd lett egy kapcsolatom, ahol keresett, és ugyanúgy eljátszotta ajó barát szerepét, és kedves tanácsokkal látott el. Szakítás után magammal foglalkoztam, tanultam, ekkor kaptam egy rakat vádaskodó üzenetet, hogy mekkora szemétláda vagyok amiért nem írok neki és nemigaz, hogy ennyit tanulok, hogy nincs időm rá. Tényleg nemvolt. Megkaptam a világ összes vádját, hogy biztos pasizok, kitudja kivel vagyok épp (senkivel nem voltam, de ha lettem volna sincs köze hozzá, nem voltunk együtt)

Én hülye azthittem szeret, azért ilyen féltékeny, ismét járni kezdtünk. Két hónap alatt nulla érzelmet kaptam tőle, néha megölelgetett, akkor örülnöm kellett, hogy egyáltalán mutat valamit, de egyébként se egy kedves üzenet se szó, ígéret persze mindig volt, h ő majd változik, ő engem szeret, imád, idemegyünk odamegyünk, de program sose volt, csak állandóan nála lenni. Üzeneteimet soha nem olvasta el teljesen, se az előző nő üzeneteit, mondván "ő nem szeret negatív üzenetet olvasni". Szembesíteni nem lehet az aljasságaival, szerinte ő a világ legjobb embere. Szakítottunk, majd jöttek az aljas vádjai, hogy én hülyének nézem őt, egyszóval, mindent amit ellenem elkövetett visszaforgatta, hogy miattam van. Ezer dolgot tudnék még írni, a lényeg h rettegek már tőle, milyen üzenetet kapok, mit vág a fejemhez, úgy h pontosan ismer, pontosan tud rólam mindent, és tudja, hogy normális ember vagyok- mégis sorra talál ki elképesztő okokat, hogy bemesélje magának miért vagyok mégis sz.r. Énmeg csak nézek, hogy egyes gondolatokat honnan merített...

Az a baj, hogy szeretem, annak ellenére, hogy semmit nincs rajta szeretni. Úgy bánt el velem, mint még soha senki, a barátságunk alatt elmondott dolgokat a vitáink során felhozta ellenem, csak épp azt is elferdítve, bánom, hogy őszinte voltam hozzá. Megcsalt, kiderült hogy még megvan neki a másik nő is, és szeret félrejárkálni. Letiltottam a telefonomról, egyszerűen leszívja az energiám, ahogy vádol az abszurd, hogy képes az ilyen ember ártatlant vádolni és bűnösnek beállítani. Hogyan verhetem ki véglega fejemből?

Én 30 N ő 42F

2017. ápr. 24. 09:50
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

De most komolyan, mi a büdös francért pazaroljátok ilyen emberekre a drága időtöket??

Bánt, inkább rosszul érzed vele magad, mint jól, akkor mi a franc??? Egyedül is sokkal jobb lenne, nincs aki cseszegessen, aki miatt otthon minden nyomorult mondatodra/mozdulatodra figyelned kell, nehogy beléd kössön. Arról nem is beszélve, hány és hány értelmes ember van az országban, aki örömmel kezdene bele veletek egy igazi támogató, egyenrangú, alapvetően harmonikus kapcsolatba. Miért az ilyen farokjankók kellenek? Mi a jó abban, ha nap mint nap, éveken át beledöngölnek a földbe, és otthon nemhogy a nyugalom és a felszabadultság vár pl egy nehéz munkanap után, hanem még stresszesebb vagy, hogy jaj nehogy megharagudjon rám valami piszlicsáré szar dolog miatt.

Miért, lányok és nők, miért csináljátok ezt?

2017. máj. 12. 12:23
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Teljes mértékben igazad van, előtted én voltam az utolsó hosszászóló.

Én már tudom az okát, szakember segítségével rájöttünk arra, hogy mivel apám egyáltalán nem szeretett és mindig a szeretetéért küzdöttem egészen a haláláig, minden párkapcsolatom arról szólt, hogy igyekeztem megfelelni, hogy elnyerjem az adott párom szeretetét, pótolva ezzel azt a szeretetet, amit apám nem adott meg. Egy ideje ezen dolgozok, hogy ettől megszabaduljak. Szakember segíítségével (is).

2017. máj. 12. 12:45
 13/25 A kérdező kommentje:

hát, köztünk ott tart a dolog, hogy - kövezzetek meg és szidjatok - ismét összejöttünk. Május első napjaiban átbeszéltünk mindent, azt mondja ő normális kapcsolatot szeretne tőlem, és kompromisszumot kötöttünk. Az első napokban minden okés, ismét jött a rengeteg figyelem, hívott telefonon, vacsorázni vitt, kedves volt velem. Különösen sokat voltunk együtt, beterveztünk nyaralást - holnap kéne mennünk, hát haha, előre látom h felfog szívódni - közben érezni kezdtem a ragaszkodását, tegnapelőtt este jött tőle az üzenet, h ő egy napot se bír már ki h ne lásson, mert aznap a haverjaival ült össze beszélgetni, és h bántja, h nem velem volt. Okés, mondom tök aranyos üzenet, másnap reggel is keresett, mondta h ő már látni akar (megjegyzem ekkor csak 1 napja nem látott). Tegnap találkoztunk, ismét mintha valami érzelemmentes akármivel lennék együtt, nyoma nem volt az előző napi szerelmes- hiányzol áradatnak, egy ölelést nem kaptam tőle, arr ahivatkozott hogy ő fáradt, de nem mondta le velem a találkozót, mert velem akart lenni. Nagyon jó volt együtt, de elég szr tudjátok valaki mellett úgy feküdni, hogy megölelni sem óhajt, holott előtte éreztem a változást, éreztem h ő is akarja ezt köztünk. Reggel felkeltünk, kértem h haza akarok menni, egész úton néma voltam, kérdezgette mibajom, mondom semmi, majd megmondtam, mintha egy érzelemmentes bábuval lennék, és úgyéreztem magam előző este mintha egy haverral lennék. Erre mondta h bszogatom, és felsem ébredt még és már mondom. Kiszálltam a kocsiból, azóta egy üzenetetet sem kaptam tőle. (pedig 2 napja csak úgy áromlottak az üzenetek, és ha 1 órán belül nem írtam már jött h válaszra se méltatom)

Holnap mennénk nyaralni, ide a rozsdás bökőt, hogy nem fog addig jelentkezni, és eltűnik :) Szóval így állunk. És kezdek elfáradni.

2017. máj. 13. 21:30
 14/25 anonim ***** válasza:

Rettenetesen sajnálom, én vagyok az egyik eddigi hozzászóló.

Nálunk most boldogság van, de szerintem ez csak addig tart, míg megint össze nem veszünk chaten. Élőben mindig minden szuper, nagyon jól megvagyunk, aztán ahogy elköszönünk, onnantól apad a lelkesedés egészen a következő találkozóig.

2017. máj. 14. 18:38
 15/25 anonim ***** válasza:
Azt lefelejtettem, hogy szívesen beszélgetek veled erről, ha szeretnéd.
2017. máj. 14. 18:38
 16/25 A kérdező kommentje:
nálunk természetesen elmaradt a közös nyaralás, MIATTAM!! természetesen, merthogy az összebalhézás után én nem kerestem őt szombaton, pedig ő hogy várta az smsem (haha), aztán ő várt tegnap délig h ráírok-e de nem tettem, és onnantól sztornózta az egészet. Este beszéltünk, aztmondta, így jártam, mert h én h megbántottam őt, h szombat reggel ölelt volna meg, és én nemhagytam, és nekem kellett volna aznap őt megkeresnem, mert én vtam a ludas. Mondom daccból, nem dobunk el egy alkalmat sem, h itt lett vna az idő h együtt legyünk, és daccból és sértődésből, mert nem hódoltam be neki, lemondta a foglalást. Szerintem ez egy mondvacsinált indok volt és esze ágában se volt engem elvinni nyaralni, ez pedig tökéletes kibúvó volt... szóval perpill ennyi. Szakítottam vele, aztmondja ő megakar ismerni necsináljam, mondtam elfáradtam. Tegnap merev részeg volt, gondolom ment a buli előtte...
2017. máj. 15. 06:33
 17/25 A kérdező kommentje:
ja, és megy az ördögi kör, mindig megkapom tőle, h nem bízik bennem, mert nem ismer.. h neki évek kellenek h kiismerje a másikat. oké, ezt az ember elfogadja. csak esélyt se ad h megismerjen igazán, mert mikor jó köztünk minden, megpattan, pl. mint tegnap, h felszívódott a nyaralás előtt... és kapom az ívet h "nem ismerlek" ...én meg kérdezem, és kin múlik? én itt vagyok jóideje neki, én arról nem tehetek, hogy vagy a másik nőjéhez megy, vagy bulizik vagy haverokkal lóg 42 éves ffi létére...és ezzen vigasztalja magát h nem ismer ...közbe vádol, h ilyen vagyok, olyan, nem igaz h ennyire kevés partnerem volt, nem igaz amit mondok, semmi nem igaz szerinte. okot nem adtam ilyen bántásra, és lelki szapulásra, csüngtem rajta, kapaszkodtam belé, és milliószor vett hülyére... kimagyarázva valami mondvacsinált indokkal. ma reggel lezártam vele. nem ellenkezett, csak h "nem ismer" és szte bonyolult vagyok :) mondom csak törődésre és szeretetre vágytam...
2017. máj. 15. 08:19
 18/25 A kérdező kommentje:

biztos h fog még keresni. nekem pedig erősnek kell lennem, előszednem fejben a pro és kontra listát (ahol pro szinte nincs is), és önzőnek lenni annyira, h a saját egészségem és idegrendszerem nem teszem ki a játszmáinak.

és tudjátok mi a fura? h ezen a férfin nincs mit szeretni!! egy okot nem tudok mondani, hogy miért szeretem...max h jól érzem magam a társaságába, de már az is kevésbé volt jó, mert szólt be olyanokat h "bízzál bennem...de ne hidd el minden szavam...de bízzál!!" vagy "ki az a hlye aki elmondja a másiknak ha megcsalta?" és még sorolhatnám. ezek nyomot hagytak bennem, és nem tudtam mármellette felhőtlenül mosolyogni - max két pohár bor után. Szóval ő az a férfi akin nincs mit szeretni. és mégis...

2017. máj. 15. 08:24
 19/25 A kérdező kommentje:
állítólag a 12 éve meglévő nője után annó úgy ment mint a pincsikutya, kilométereket utazott csak h vele legyen és megismerje... 5 évvel ezelőtt még imádta. értem ezt sose tette. de mégse kellett neki annyira ő sem h őt válassza végleg, hanem csak 12 éve nyüstöli már úgy h néha meglátogatja, de amúgy egy szr kapcsolat.
2017. máj. 15. 08:26
 20/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Az utolsó vagyok ismét. Végigolvastam és nagyon sajánlom, amin átmész, pontosan ezeket éltem meg én is.

Volt egy rész, amikor azt írtad:

"és ezzel vigasztalja magát h nem ismer"

Nem, nem magát vigasztalja ezzel, hanem nálad akar időt nyerni. Ugyanúgy, ahogy a 12 éve fűzött nő, te is belesétálsz abba, hogy időnként veled van, elhinti, hogy fontos vagy neki, aztán megy a másikhoz és ott is előadja ugyanezt. Az is lehet, hogy nem is ketten vagytok, hanem van még harmadik, negyedik. Ezek az emberek (a nárcisztikusok) nagyon egyformák. Kötődni és mélyen érezni nem tudnak mások iránt, de kell nekik mások rajongása, szeretete, mert ebből merítenek energiát, önbizalmat. És pontosan ezért tartják fenn egyszerre több ember figyelmét, mert ha esetleg valamelyik beleun és kilép, akkor legyen utánpótlás.

2017. máj. 15. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!