Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megcsalas utan hogy feledhet a megcsalt fel egyik pillanatrol a masikra, ha nagyon szerette azt aki megcsalta?
Sehogy. Ilyenkor kezdi el felmenteni a megcsalót, hogy nem is az ő hibája volt, hogy megpróbál megbocsájtani neki, egyszerűen mert tényleg szereted, és el sem tudod képzelni, hogy az ő részéről ez nem így működik.
Én is ezt tettem az exbarátnőmmel, egyszerűen nem tudtam rá haragudni, szerettem, és mindenképpen fel akartam menteni. Aztán megtette újra...
Akkor te se szeretted már egy kicsit se, ha meg tudtad csalni, nem igaz?
Ez olyan, hogy a megcsalás fáj. Rohadtul. Egy pillanat alatt megutálod azt, akit tíz perce még úgy szerettél, hogy meg is haltál volna érte.
Kell egy pár nap, hogy összekapard magad. De az már abban a pillanatban biztos, hogy ez a kapcsolat véget ért, és neked az az illető már nem kell, amint kiderült a megcsalás. Kimarad az a szakasz, hogy "hátha nincs minden veszve, és egyszer még újra együtt leszünk."
A megcsalt fél egy pillanat alatt kiábrándul és lezárja magában a kapcsolatot.
Innen sokkal gyorsabban tovább lehet lépni.
A megcsaló sokszor pont azért bátorkodik félrelépni, mert biztos benne, hogy a másik annyira szerelmes, hogy úgy is megbocsájt. Eszébe se jut, hogy a kapcsolatát el fogja veszíteni. Végig abban bízik, hogy egyszerre kaphat meg mindent: a megszokott párját és az új szeretőt is.
Aztán jön a po.fára esés: a megcsalt fél kivágja, mint macskát. A megcsaló pedig nem hiszi el, hogy ezt bebukta. Benne van még a"hátha nincs minden veszve, és egyszer még újra együtt leszünk." Amíg erre vár, nem tudja lezárni a kapcsolatot, és nehezebben lép tovább. Ráadásul nála nincs a hirtelen kiábrándulás se. Sőt, sokan rájönnek, hogy jobb a régi, és nem akarják elveszteni.
Ez a különbség a két fél között, hogy honnan tud tovább lépni, ez az oka annak, hogy rendszerint a megcsaló az, aki azon pörög, hogy az exe mennyire szerethette, ha x nap múlva új párja van.
Egyúttal felmenti saját magát. "Na ugye, hogy megérdemelte, hogy megcsaljam, ha már nem is szeret."
Tudod, mi a vicces? Hogy a megcsalt fél is képes egyszerre két embert szeretni! Valószínűleg még mindig szeret. De! Olyan szinten csalódott benned, és akkor fájdalmat okoztál neki, hogy látni se akar többet. Részéről a kapcsolatnak vége. Ideje más után nézni.
Ahogy te ezt már régen meg is tetted, amikor megcsaltad.
Így jártál.
Ez nálam elég furán működik, mert az első megcsalást nagyon rosszul viseltem, majd 1 évig nem volt semmilyen kapcsolatom, aztán lett egy olyan partnerem akivel majd 10 évig voltunk együtt és bár szétmentünk, de minden egyes alkalommal örülök ha látom és ez kölcsönös. Azóta volt több kapcsolatom is, egyik sem ért véget megcsalással, de simán továbbléptem rajtuk. Az első nagy bizalomvesztés, a pillanatnyi kilátástalanság, az önbizalomvesztés nagyon sz..r dolog, senki nem akarja ezt átélni. De ha túl vagy rajta, akkor már tudod kezelni, többé nem félek attól, hogy ezen még egyszer túl kell esnem,mert tudom hogy lesz folytatás.
Az a partner aki engem megcsal, az onnantól (mint ember) nem létezik számomra(mondjuk ha a gyerekeim anyjáról beszélnék, akkor ezt nem tudnám még értelmezni), nem akarok beszélni vele, nem akarok emlékezni rá, ami emlék, tárgy összeköt minket az megy a szemétbe bármennyire is szép időket töltöttünk együtt. Nem szabad a történteket utólag kozmetikázni, megszépíteni, mert ez sehova sem vezet. Teljesen felesleges az okokat kutatni, ha valakit tisztelsz, becsülsz, azt nem veret át, nem csalod meg, teljesen mindegy mivel magyarázod a tettedet.
A jó párkapcsolat ismérve az őszinteség, tisztelet, megbecsülés, ha valamelyik hiányzik akkor annak annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!