Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Egy nárcisztikus személyiségza...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy nárcisztikus személyiségzavaros is szenved szakítás után?

Figyelt kérdés
Tény, hogy csak magával foglalkozik, szinte érzelemmenetesen él a kapcsolatában és manipulatív. De ha valakivel hosszabb távon együtt van, utána vajon ő is érzi a másik hiányát? Vagy csak azért zaklatja tovább a másikat, mert azt akarja, hogy vele foglalkozzon? Erős birtoklási vággyal rendelkezik, előfordulhat, hogy csak azért tűnik fel időnként a volt párja életében, hogy az ne tudjon új életet kezdeni?

2017. ápr. 15. 18:19
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Pont ezért nem avatott be az életébe, hogy ne bukjon le. Senkijét nem ismerem, igaz, nincs is jó kapcsolata senkivel. Ami számomra nagyon furcsa volt, hogy sem karácsonykor, sem szilveszterkor fel sem hívta őt senki, mindkét alkalommal napokig nálam volt.
2017. ápr. 15. 19:17
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
A nárcizmusnak is többféle fokozata, sőt, az újabb megközelítések szerint több típusa is van. Simán belefér, hogy áldozatnak állítja be magát. A lényeg, hogy nem rendelkezik belátással.
2017. ápr. 15. 20:11
 13/20 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem szenved. Csak éppen az ellenkezőjét mutatja.
2017. ápr. 15. 21:40
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért megnyugtatóbb számomra annak a gondolata, hogy ő is szenved. Ettől elviselhetőbbnek érzem a dolgot. Talán mert így egy kicsit azt érezhetem, hogy én is számítottam valamit számára, nem csak fordítva. Tulajdonképpen lényegtelen, hiszen már úgyis vége van, de sokkal fájóbb úgy létezni, hogy úgy tűnik, számára csak egy eszköz voltam.
2017. ápr. 15. 21:52
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is hasonló helyzetben vagyok.

Szerintem csak azért keres később, hogy megbizonyosodjon róla hogy nem találtál nála jobbat, és ezzel is az egóját növelje.

2017. ápr. 15. 22:09
 16/20 A kérdező kommentje:

Ezzel tisztában vagyok. Azt is tudom, hogy csak érdekből akarna megtartani az életében. De azt nagyon nehéz elfogadnom, hogy cseppet sem rossz neki, hogy többé nem érhetünk egymáshoz vagy nem csinálhatjuk azt, amiket szerettünk kettesben csinálni.

Legutóbb bevallotta, hogy nagyon hiányzom neki, de mivel utána rögtön támadásba lendült, úgy éreztem, csak taktikázik.

2017. ápr. 15. 22:13
 17/20 anonim válasza:
100%

Kedves Kérdező! Náluk sosem lehet tudni, hogy szenvednek-e, nem egészséges emberek :( Meg attól is függ, hogy mennyire beteg. Ahogy utánaolvastam, valószínű, hogy szenved, csak nem pont a szakításotok miatt, sokkal mélyebbek a lelki sebei. De a hiányodat biztosan érzi, csak nem úgy, mint az egészséges emberek.

[link] Gondolom magatokra ismersz :(

Köszönöm, hogy feltetted a kérdést, végre rájöttem, mi is a baj a saját párkapcsolatomban... Szóval együtt tudok veled érezni, még jó, hogy nem vagyok vele összeházasodva. Egyébként örülj, hogy megszabadultál tőle, akkor is, ha ez neked komoly trauma (nekem az), később csak jobb lesz. Gondolom mindent beleadtál a kapcsolatodba, így most még rosszabbul érzed magad. Egyébként gondolj arra, ha az önbizalmad sérült, hogy valamiben biztosan különleges vagy (pl. nagyon szép vagy tanult stb. vagy), ha egy nárcisztikusnak felhívtad a figyelmét. Tudom, hogy sovány vigasz...

Az más kérdés, hogy ő valószínűleg elbizonytalanított ahol csak lehetett és most sérülékenyebb vagy. Egyébként ő ezt fel sem éri ésszel, hogy nem hagy téged továbblépni, extra-alacsony az empátiájuk. Mondom, ezek nem egészséges emberek, nem tehetnek róla... (gondolom én naivan, de nem pszichológiára jártam, úgyhogy nem tudhatom. De szerintem annak sincsenek tudatában, hogy hogy viselkednek, milyen rombolóak.)

Kitartást! Legyél nyitott, idővel jön jobb, és akkor már felismered, ha még egy lelki sérülttel hoz össze a balsors.

Próbáld meg elküldeni a pi.ába örökre, ahogy nekem a barátaim mondják már hónapok óta. Bár gondolom képes és személyesen is megkeres.

2017. ápr. 16. 17:05
 18/20 anonim válasza:
Nem valószínű, én egy évig voltam együtt egy nárcival, teljesen ráillett a leírás, de ezt csak a végén fejtettem meg. Ő szakított velem, hirtelen felindulásból és bunkó módon, de utána is heti szinte adott jelet magáról, küldött fotókat, sms-t, "horgon tartott". Bepróbálkoztam, hogy újra összejöjjünk, de nagyképű módon lepattintott, hogy most a karrierjére kell koncentrálnia. Eltűntem és 2 hónap után ő keresett meg, sms, rinyálás, hiányzom... stb. sose válaszoltam egyből, hanem napok is elteltek, mire reagáltam. Amíg tartott a kapcsolatunk többször dicsekedett azzal, hogy az exei mennyire futottak utána még később is, ez legyezgette a hiúságát. Én nem futottam utána, szerintem ezért kezdett újra írogatni. De addigra én már teljesen kiismertem és kiábrándultam.
2017. ápr. 18. 15:52
 19/20 A kérdező kommentje:

Na én is pont ezt érzem, hogy csak horgon tart, nagyon jó a kifejezés! Számomra azért nagyon nehéz ez, mert még mindig érzek iránta elég erősen.

Nálam az is gondot okoz, hogy hiába olvasok el ezer cikket és látom, hogy minden pontosan ráillik, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy valaki érdekből úgy hazudjon, mint a vízfolyás.

2017. ápr. 18. 21:15
 20/20 anonim válasza:
Mint mondták többféle fokozata van, látszik hogy az emberek nagy része csak kívülről találgat. Én enyhébb fokozatú vagyok, elfogadtam magamról és próbálok változtatni amin nem nagyon lehet. Én pl csak akkor érzem a "szerelmet" amikor realizálom, hogy elveszítem a másikat és akkor bármit megtudnék tenni érte, mert mindig elhiszem, hogy szerelmes vagyok. Ha újra összejövünk a szakítás után, egy két napig jó majd mikor realizálom, hogy megint birtoklom az egyént kezdődik az egész tortúra elölről. Nem tartom valószínűnek, hogy szerelemből inkább csak önzésből, amikor látjuk a másik már nem a "miénk" de én hihetetlen módon tudok szenvedni szakítások után. Hiába éreztem egész kapcsolat alatt, hogy a másik alsóbbrendű és örüljön, hogy velem lehet, amikor rájövök, hogy tovább lépett azt érzem, hogy sose lesz már senkim. (Pár napig-hétig tart állt).
2017. dec. 20. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!