Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Szakítás után joga van tudni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítás után joga van tudni a terhességről? Elmondjam és hogyan?

Figyelt kérdés
Szakítottam 3 hete vele azóta nem keres és nem tudok vele kontaktolni. Felhívni nem akarom csak sms jöhet szóba. Találkozni sem tudunk mert külföldön van.

2017. márc. 24. 20:18
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
62%

Szerintem is mindenképp tudnia kell róla, akármelyikőtöknek akármik is a tervei a jövőre nézve. Ez egy olyan súlyú tény, amiről az apának is tudnia kell.

Amúgy kérlek, nagyon gondold meg, kedves kérdező, mit szándékozol tenni! Én voltam terhes nagyon zűrös élethelyzetben, és én is azt gondoltam, hogy nincs módomban megtartani. Egyszerűen semmi más kiutat nem láttam. Viszont azt sem láttam előre, hogy évekkel később mi fog lejátszódni bennem, és hány milliószor fogom megbánni. Annyira szeretném, hogy mások gondolják át sokkal jobban és hallgassanak meg több véleményt/tanácsot, mielőtt egy ilyen fajsúlyú dologban döntenek!

2017. márc. 25. 13:41
 12/21 anonim válasza:
36%

Megértem, hogy ki vagy akadva és haragszol a volt barátodra.

A legfontosabb, hogy a kisbabád már egy élő ember, aki egyáltalán nem tehet arról, hogy milyen az apja. Ha az apjára haragszol, semmiképpen se az ártatlan kis életet büntesd. A kisbabádnak már ver a szíve és téged szeret legjobban a világon!

2017. márc. 26. 12:23
 13/21 anonim ***** válasza:
Ez nem jog kérdése. Neked kell érezni mi a helyénvaló itt a konkrét esettben. Én azt érzem, hogy jobb lenne utólag pár év múlva, amikor már bemilyen mély benne a seb. Legalábbis abból, hogy ennyire elérhetetlenné tette magát arra gondolok, hogy nagyon fájhat neki így is, és ezért nem akar semmilyen ingert felőled. Erre nem biztos, hogy jó rádobni most ezt, hogy lehetett volna egy gyerekünk de nem lesz.
2017. márc. 26. 12:31
 14/21 anonim válasza:
74%
Akkor is joga van tudni, mert az ő gyereke is. Mi van, ha ő fel akarja nevelni egyedül, ha te nem szeretnéd?
2017. márc. 26. 14:22
 15/21 anonim válasza:
48%

Azt tudod, hogy az aobrtuszba a nők nagy része beleőrül? PLusz soha többé nem lehet gyereke.

Az én anyukám pl. sikzofrén lett az abortusz miatt.

Egy másik pedig mellrákban halt meg tavaly.

Te és a babád jobbat érdemeltek ennél! Ha neked nem is kell, add örökbe, te is és ő is jobban jártok. A Gólyahír alapítványnál pl. ingyen adnak szállást, míg megszületik a pici. Titok marad.

2017. márc. 26. 14:24
 16/21 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem joga van tudni, ugyanis 50%-ban az ő gyereke. és fontold meg jól mit teszel, ugyanis az az ártatlan babácska nem tehet róla, hogy rosszkor fogant :( nagyon sok ismerősöm, barátom van, aki utólag megbánt az abortuszt, többnek közülük nem is sikerült ismét teherbe esnie
2017. márc. 26. 15:15
 17/21 anonim válasza:
63%
Nem tudhatod, hogy mit szól hozzá. Szakítottatok, de egy gyermek érkezése mégiscsak nagyon fontos dolog, még akkor is, ha úgy érzed nem szeretnéd megtartani. Nem tudom mennyi ideig voltatok együtt, mennyire fáj neked a szakítás, vagy neki. Mégis azt gondolom, hogy el kellene mondani. HA hallani sem akar a gyermekről, az az ő baja, de legalább tudod. Nem maradnak benned kérdések.Ha meg igen és örül neki, az sem egy rossz dolog. Nem régi a szakítás, az érzelmek gondolom még csak megvannak. Mégis meg lehetne beszélni. Az a kicsi nem tehet róla, hogy köztetek mi zajlik. Nem vagyok abortuszpárti. Nem is leszek soha. Az UH-on nagyon jól látható, hogy nem egy szőrpamacs van odabenn. Az, hogy milyen szülők leszünk, tőlünk függ. Hogy az édesapa részt kíván-e venni a dologban, nem részletkérdés, de a gyermekeink felnőnek édesapa nélkül is, vagy nevelőapával is. De az esélyt úgy gondolom a gyermeked is és Ti is megérdemlitek, hogy család lehessetek.
2017. márc. 26. 23:38
 18/21 1Léna ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Minden képpen mond el neki. Ha módot tudsz teremteni rá akkor lehetőleg személyesen.

Ha megérdemelte valamilyen módon, hogy a testedet odaadd neki akkor megérdemli, hogy tudja, magja megfogant benned. Legyen lehetősége elmondani, hogyan érez ezzel kapcsolatban? Miképpen döntene, vállana-e felelősséget érte? Legyen lehetősége élettapasztalatot szerezni ennek kapcsán. Legyen lehetősége még nagyobb felelősséggel kapcsolatot kialakítani.

Nagy baj, hogy ma a lányok többsége sem akar házasságot, mert így a férfiak felelősség vállalása sem tud a helyén lenni és ez kihat az országunkban minden felnövő férfiújának magatartására.

Eredendően a férfiak feladata a családalapítás és a róluk való gondoskodás. De ha nem kapnak erre lehetőséget, nem tudnak a döntéseik helyességéről visszajelzéseket kapni akkor nem tanulnak meg helyesebb, jobb döntéseket hozni. "Okos ember más kárán tanul"(nem a Tiedén!),de a legtöbbször a saját hibáinkból tanulunk a legtöbbet.

Legyél bátor és beszélj vele. Ez nem telefon és nem sms téma. Értékeld magad annyira, hogy osztozzon veled a felelős döntés meghozatalában.

Szeretettel 1Léna

2017. márc. 27. 11:30
 19/21 anonim ***** válasza:
54%

Sokan el vannak itt tévedve a kérdéseddel kapcsolatban és abban a döntésedben akarnak rád pressziót gyakorolni, hogy megtartsd a terhességed.

Én azt mondom, a "Kibicnek semmi nem drága!"

Senki nem tudhatja, hogy a döntésednek mi az oka, tehát maximálisan felelőtlennek és tapintatlannak érzem a győzködésedet részükről.

Hogy a kérdésedre is válaszoljak, szerintem mivel nem akarod megtartani, teljesen felesleges egy lezárt kapcsolatban, utólag ilyen információkat megosztani.

Akkor lenne erkölcsi kötelességed a pasit megkeresni, ha szülni akarnál.

Bár akkor is egy kész helyzet elé lenne állítva szerencsétlen, hiszen ilyen esetben mindig a nő dönt, de joga van tudni, hogy -tetszik, nem tetszik neki,- de apa lesz.

Tudod, annak mindig van egy fura szájíze, amikor a nők egy része a szakítás után előáll a terhességkártyával, ráadásul te meg sem akarod tartani, akkor mi szükség van erre?

Te nem akarod, nagy valószínűséggel ő még kevésbé akarja, akkor minek?

Ha te nem akarod, de ő akarná, akkor meg pláne minek?

Csak a cirkuszt generálod, a problémákat halmozod magad körül!

Egyetlen esetben látom ennek értelmét:

Ha már megbántad, hogy szakítottál és azt reméled, hogy lebeszél a megszakításról és hármasban szépen éldegéltek, míg világ a világ.

Ha ez az okod, akkor csináld, egyébként értelmetlen!

2017. márc. 27. 12:44
 20/21 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben egyetértek az előttem szólóval!

Ráadásul az elmondásod szerint te szakítottál és még odamennél, hogy bi-bi-biiii, lehetne gyereked, de nem lesz, mert elvetetem!

Gusztustalannak tartom!

2017. márc. 27. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!