Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Csapdahelyzetben vagyok, mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csapdahelyzetben vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
döntéshelyzetben vagyok és nem egyszerű. számomra komoly dologról van szó. Van egy 8 éves kislányom, akit lassan 5 éve a párommal együtt nevelek, aki nem az apukája. Én 39 éves leszek, párom 42 múlt. Minden nagyon szép és jó, nagyon szépen megvagyunk, mindenki boldog..... Kivéve én. És én rontok el mindent. Mert tudom, hogyha nem vágynék arra, hogy legyen még egy gyermekem (erről képtelen vagyok lemondani, a puzzle enélkül nálam hiányos), akkor minden ok lehetne. De párom kategórikusan elzárkózik ettől, soha nem akar gyermeket, örül, hogy a lányom is ekkora már és lehet vele mindenhova menni, mi is ráérünk jobban, hisz őt elviszi az apukája minden hétvégén másfél napra, igy van közös időnk és ő ebből nem enged. Szereti a lányomat, mindenben támogat, segit minket, de nem szeretne babával bajlódni és egyáltalán soha nem akart gyereket. Ebből soka azt szűrhetik le, hogy ő rossz ember, pedig nem igaz. Tudom, hogy nem erőszakolhatom rá, hogy olyan életet éljen, ha lesz gyereke, amilyet nem akar, de igy meg nekem fog hiányozni az a kis puzzle darab az életemből, ami miatt meg én leszek boldogtalan. Már évek óta húzódik a téma, próbáltam lemondani a gyerekről, de nem megy. Próbálta elképzelni, hogy lesz gyerek, nem megy neki. Ez összeegyeztetheteten, feloldhatatlan probléma közöttünk. Az idő meg elment, hisz már 39 vagyok. Arra jutottunk, hogy szakitsunk és keressek mást, na de ez nem egyszerű, mert ha őt szeretem, sakkor nem tudom kidobni az ablakon. Kislányomnak mi vagyunk a családja és most bontsuk ezt fel? Legyek egyedül, az évekmennek, ha nem találok valakit, aki szeretne gyereket, már bőven 40 felett vagyok, elvesztettem, akit szerettem és lehet nem is találok olyan embert, akiben ugyanúgy megbizhatok a lányommal kapcsolatban, mint a mostani párommal. ÉS szeretem őt. De ezt a gondot nem tudom feloldani. Megpróbáltam lemondani az álmomról, de nem ment. Ő pedig hajthatatlan. Mindent megad, mindent megtesz, ezt az egyet nem. Mit tegyek? Már be fogok golyózni.... Már elhitettem magammal azt is, hogy tegyek úgy, mintha nem lehetne gyerekünk és akkor jobb lett, de később feljött bennem a dolog. Sózval nem vagyok képes elfojtani ezt a vágyamat. Melyik karomat vágjam le??? Be fogok golyózni vagy már be is golyóztam. Segitsetek kérlek!! Tudom, a döntést nekem kell meghoznom, de esetleg pár jó szó tudna segiteni, merre tovább, mert most nem látok tisztán.
2017. márc. 4. 10:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval akkor szét kell menni, elvesztenem a szerelmemet, újra egyedül csinálni a gyerekkel, a gyerektől elvenni a most kialakult családját és várni a csodát", -

és mindezt azért mert te ragaszkodsz egy ideához ami a fejedben megfogant. Én a helyedben örülnék a társamnak és a gyerekemnek. Nemzőpartnert találhatsz de szerelmet, azt nem biztos.

Arról nem beszélve, hogy nem is biztos, hogy már most lehet gyereked, nem tudhatod, sokan lányt szeretnének és fiú születik vagy fordítva a beteg gyerekekről nem is beszélve. Mindig lehet abból a szemszögből nézni, hogy mi hiányzik, vagy hogyan lehetne szebb, de van amikor nem lesz se jobb se szebb, mert egy csomó minden körülmény is változhat amire nem gondoltunk.

Gondold át...

2017. márc. 4. 11:33
 12/19 A kérdező kommentje:
Hàt, köszönöm nektek, hogy belehelyezkedtetek a helyzetembe, gondolom belegondolnotok sem volt kellemes, én viszont ebben élek. Ezért köszönöm. Tehàt s helyzet kilàtàstalan marad, én lemondok, mindenki boldog (mondjuk a lànyom így egyke marad, ami egy rossz élet), szóval mindenki boldog, csak anya nem. Talàn ez a legjobb megoldàs, mert a többi út is rossz. Itt nincs jó megoldàs. Valaki szenved. És akkor màr legyek én az. Mondjuk nem véletlenül kezdtem el inni....
2017. márc. 4. 12:20
 13/19 anonim ***** válasza:
40%

Általában az anya az, aki több önfeláldozásra kényszerül a családja miatt. Szép családod van, mindenki boldog, elhiszem, hogy hiányzik a második gyerek, de ezért tönkretennél mindent?

Azt meg, hogy iszol a kisgyerek mellett, nem kommentálom. Én a párod helyében nem engednék az érzelmi zsarolásnak.

2017. márc. 4. 12:24
 14/19 kendrazoltan ***** válasza:
100%

Sajnos ebben a helyzetben az opciók között kizárólag a kisebbik rosszat lehet kiválasztani, ezért is írtam, hogy nincs happy end...

Viszont az ital nem megoldás, ezt nyilván te is tudod...a lemondásod nem fogja ellensúlyozni, viszont záros határidőn belül szét tudod vele zilálni a családot...ne menekülj olyan dologba, ami egyáltalán nem segít...sportolj inkább, az levezeti azt a dühöt, ami ilyenkor kialakul az emberben, amiért neki jár lemondással a dolog. Maradj nő és elsősorban maradj anya...

2017. márc. 4. 12:29
 15/19 anonim ***** válasza:
72%
Rendben, akkor "anya" ehelyett a martirkodas helyett, siessen szakitani a kapcsolataval, cuccolja ossze a gyereket, majd szuljon 43-4-5 evesen egy ujat, es tiszta hepi end az egesz tenyleg. Felnott ember hogyan lehet ennyire szuklatokoru? Mas osszetenne a ket kezet, te meg nyavalyogsz, hogy nem vagy boldog, meg az egyke elet az rossz elet. Mert az sokkal jobb elet, ha valakinek meghalnak a szulei huszoneves koraban, ugye? Az sokkal jobb elet, ha eleg nagy valoszinuseggel nem latod az unokaidat ettol a "fixa idea" gyermekedtol? Oruljel mar annak, hogy van egy szereto tarsad, gyermeked, otthonod picit az agyadhoz kapva, ahelyett, hogy azon szenvedsz, hogy a parod kozel 50-hez nem akar gyerekbombolesben es pelenkacsereben elni (megjegyzem kozel 50-hez megneznem mekkora lelkesedessel rohansz az allando karattyolo 4-5 eves utan....), es jaj, a te vagyaid semmibe vannak nezve. Mindened megvan, amirol mas csak almodhat!
2017. márc. 4. 12:40
 16/19 anonim ***** válasza:
59%
Ja, es akkor "elkezdtem inni, mert szar az elet" mentalitassal te 40x evesen meg gyereket vallalnal... picit legyszives gondolkozzal mar el a helyzeteden, mert felhaborito amit itt leadsz felnott emberkent, anyakent!
2017. márc. 4. 12:41
 17/19 A kérdező kommentje:
Miért kéne összecuccolnom? Nem értem miért evidens az, hogy a nő van a férfiné ló, mint tulajdonàban. Gyönyörű szép lakàsom van, sajàt. Nekem sehova sem kell cuccolnom. Az meg hol van megírva, hogy 65 évesen meg kell halni és nem éri meg a "gyerek" a 30-at úgy, hogy élek még. Ez is àltalànosítàs.
2017. márc. 4. 12:58
 18/19 A kérdező kommentje:
Egyébként igazatok van. Felrúgni mindent a bizonytalanért....
2017. márc. 4. 13:03
 19/19 A kérdező kommentje:
Akkor meg azon izgulnék, hogy meddig tudom kísérni az életben. Ez màr végképp elromlott. Nincs mit tenni. Sajnos.
2017. márc. 4. 13:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!