Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Csapdahelyzetben vagyok, mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csapdahelyzetben vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
döntéshelyzetben vagyok és nem egyszerű. számomra komoly dologról van szó. Van egy 8 éves kislányom, akit lassan 5 éve a párommal együtt nevelek, aki nem az apukája. Én 39 éves leszek, párom 42 múlt. Minden nagyon szép és jó, nagyon szépen megvagyunk, mindenki boldog..... Kivéve én. És én rontok el mindent. Mert tudom, hogyha nem vágynék arra, hogy legyen még egy gyermekem (erről képtelen vagyok lemondani, a puzzle enélkül nálam hiányos), akkor minden ok lehetne. De párom kategórikusan elzárkózik ettől, soha nem akar gyermeket, örül, hogy a lányom is ekkora már és lehet vele mindenhova menni, mi is ráérünk jobban, hisz őt elviszi az apukája minden hétvégén másfél napra, igy van közös időnk és ő ebből nem enged. Szereti a lányomat, mindenben támogat, segit minket, de nem szeretne babával bajlódni és egyáltalán soha nem akart gyereket. Ebből soka azt szűrhetik le, hogy ő rossz ember, pedig nem igaz. Tudom, hogy nem erőszakolhatom rá, hogy olyan életet éljen, ha lesz gyereke, amilyet nem akar, de igy meg nekem fog hiányozni az a kis puzzle darab az életemből, ami miatt meg én leszek boldogtalan. Már évek óta húzódik a téma, próbáltam lemondani a gyerekről, de nem megy. Próbálta elképzelni, hogy lesz gyerek, nem megy neki. Ez összeegyeztetheteten, feloldhatatlan probléma közöttünk. Az idő meg elment, hisz már 39 vagyok. Arra jutottunk, hogy szakitsunk és keressek mást, na de ez nem egyszerű, mert ha őt szeretem, sakkor nem tudom kidobni az ablakon. Kislányomnak mi vagyunk a családja és most bontsuk ezt fel? Legyek egyedül, az évekmennek, ha nem találok valakit, aki szeretne gyereket, már bőven 40 felett vagyok, elvesztettem, akit szerettem és lehet nem is találok olyan embert, akiben ugyanúgy megbizhatok a lányommal kapcsolatban, mint a mostani párommal. ÉS szeretem őt. De ezt a gondot nem tudom feloldani. Megpróbáltam lemondani az álmomról, de nem ment. Ő pedig hajthatatlan. Mindent megad, mindent megtesz, ezt az egyet nem. Mit tegyek? Már be fogok golyózni.... Már elhitettem magammal azt is, hogy tegyek úgy, mintha nem lehetne gyerekünk és akkor jobb lett, de később feljött bennem a dolog. Sózval nem vagyok képes elfojtani ezt a vágyamat. Melyik karomat vágjam le??? Be fogok golyózni vagy már be is golyóztam. Segitsetek kérlek!! Tudom, a döntést nekem kell meghoznom, de esetleg pár jó szó tudna segiteni, merre tovább, mert most nem látok tisztán.
2017. márc. 4. 10:03
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Fogadj örökbe egy 6évest
2017. márc. 4. 10:07
 2/19 anonim ***** válasza:
86%
Minek kezdtetek bele a kapcsolatba egyáltalán, ilyen eltérő igényekkel? Most szépen meg is iszod a levét.
2017. márc. 4. 10:10
 3/19 A kérdező kommentje:
Mert egymásba szerettünk és sokáig csak egymás társaságának az élvezete, megbecsülése volt a lényrg, sokáig ez nem is volt téma. Nem úgy találkoztunk, hogy te mit adsz, én mit adok. Nem vásár volt, szerelem. Ha érteni lehet ezt. Ez csak most kezd kibontakozni bennünk. És, már belekezdtünk. Igen. Nem is ez a kérdés. Hanem ha már belekezdtünk és sokáig ez nem volt téma és most már nagyon is az és ez a különbség csak most jött ki, igaz pár éve, akkor most mit lehet tenni? Igen, buták voltunk, szerelmesek lettünk egymásba. Ész nélkül..... És most iszom a levét. De az a kérdésem, hogy most mi a jó megoldás, ha már igy alakult. És azt is szerettem volna kérni, hogy ne okoljanak, hanem segitsenek megoldást találni erre a helyzetre. Köszönöm. Örökbefogadásnál is lelépne a párom.....
2017. márc. 4. 10:20
 4/19 kendrazoltan ***** válasza:
97%

Biztosan sokan jönnek majd azzal, hogy egy párkapcsolat kompromisszumok halmaza, stb...ami nyilvánvalóan így is van, de nem a gyermekvállalást illetően...ha a férfi buszt akar a nő pedig kis autót, arra ott az egyterű. Ha a férfi lakást akar, a nő pedig családi házat, arra ott a sorház. Szinte mindenben van megfelelő átmenet, de gyermekvállalásban nincs. Nem lehet pl fél gyereket összehozni, ez a téma vagy fekete, vagy fehér. Sajnos egyik félnek teljesen le kell mondania a saját álláspontjáról a másik javára.

Ellentétes a motivációtok, azza a különbséggel, hogy míg ő (egyébként) érthető észérvek alapján határozta meg a sajátját, addig neked ez egy belülről fakadó, ösztönök szintjén jelentkező vágy.

Sajnos ezzel nincs mit csinálni...olyan különbség ez, mint amikor az egyik oldalon a szerelem áll, a másik oldalon pedig a belátás, hogy észérvek alapján "jó party" egy adott illető, bár érzelmek nincsenek.

Ha egyik fél sem enged, akkor nincs mit tenni, külön utakon kell folytatni, mert itt nem lesz harmónia, attól teljesen függetlenül, hogy lényegi különbség van a két álláspont között (ő nem hajlandó engedni, te pedig belülről fakadóan képtelen vagy).

Azért is mondom ezt, mert úgy tűnik, hogy mindkettőtök saját magát zárná ketrecbe, ha engedne, ami mindenképp különváláshoz vezetne (kivéve persze, ha aki eddig nem volt hajlandó gyermeket vállalni, az menet közben rájön, hogy valójában ez az élet egyik igazi értelme--> mondom ezt úgy, hogy nekem még nincs, ettől függetlenül így gondolom és érzem), csak azzal a nem elhanyagolható különbséggel a mostani élethelyzethez képest, hogy mindezt egy közös gyerek "birtokában"...ne is mondjam, lényegesen kisebb rossz az, ha most mentek szét...

2017. márc. 4. 10:24
 5/19 A kérdező kommentje:
Szóval akkor szét kell menni, elvesztenem a szerelmemet, újra egyedül csinálni a gyerekkel, a gyerektől elvenni a most kialakult családját és várni a csodát, ami lehet, hogy sosem jön el, hogy jön egy férfi, aki nem zargatja a kamasz lányomat, gyermeket is akar és 40 felett hű de jó lesz minden. A semmibe ugrás a megoldás. Értem.
2017. márc. 4. 10:34
 6/19 A kérdező kommentje:
Egyébként sok olyan ismerős pár van, akiket ismerek és ott meg a nő nem akart gyereket, de a párjuk miatt belementek és nem is boldogtalanok.
2017. márc. 4. 10:35
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Nezd, nehez helyzet, de en a helyedben maradnek. Van egy jo kapcsolatod, boldog csaladod. Egy meg nem szuletett terv miatt nem eri meg ezt a kincset felbolygatni, plane, hogy kozel a 40-hez, azert picit ezt gondold vegig. Elhiszem hogy te nagyon szeretnel meg gyermeket, de azt a gyermeket fel is kell nevelni, arrol nem is beszelve, hogy kesobb kozel az 50-hez ha lenne is kisgyermeked mar nagyon nehez lenne vele, merthat sajnos fiatalabb, energikusabb mar senki nem lesz (akarmilyen orult tendencia is ez most hogy nok 40 felett akarnak szulni, ezt altalaban legjobban a gyerek szivja meg, vagy amiatt hogy ido elott elveszti a szuleit vagy amiatt hogy nehezen tud veluk szot erteni, mert azert akarmennyire is fiatalos valaki, 58-60 evesen egy tinivel "vergodni" nem leanyalom). Ne hozd magad szar helyzetbe egy gorcsos vagy miatt, ami az esetek 99%-ban kozel sem ugy sulne el, ahogyan azt megalmodtad. Felnott vagy mar eleg regen, ehhez merten vallald a felelossegeidet is.
2017. márc. 4. 11:08
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy picit nehezen értem meg, hogy miért maradna hiányos a puzzle, hiszen már van gyerek... Nem arról van szó, hogy egyáltalán nincs és a férfi elzárkózása miatt nem is lehet...

Szerintem nem reális dolog emiatt felborítani egy, sőt 3 életet. 39 vagy, szakítasz, ismerkedsz, párszor kudarc ér, máris 41-42 vagy, mire megismersz valakit és gyerekvállalásig jutsz, 42-43...az én édesanyám is ilyen időben szült engem és 22 voltam, mikor meghalt.. Pokol volt. Más ismerősöknek 50-60 éves létükre is van anyukájuk... Nem beszélve arról, hogy idővel egyre nagyobb a kockázata annak, hogy a baba sérült lenne vagy te magad kerülsz veszélybe vagy is is.

Szerintem nagy szerencs, hogy kaptál második esélyt, és boldog családod van. Érdemes lenne megőrizni és nem eldobni valami bizonytalanért.

A babázós vágyaidat próbálhatod csökkenteni, ha önkéntesen segítesz csecsemőotthonban vagy akár karriert is válthatsz és átképezheted magad óvónővé, hogy rengeteg kisgyerek napjait egyengethesd.

2017. márc. 4. 11:08
 9/19 kendrazoltan ***** válasza:

Sajnos összetett a probléma, de jelenlegi felállásban nincs happy end. Őszintén szólva ezért is mondtam, hogy az a kisebbik rossz, ha előbb mentek szét, mint utóbb. Ez jelenleg neked és a kislányodnak is áldozat, viszont gondolj bele, milyen helyzetbe sodornátok magatokat, hogy a párod akkor lépne le, amikor van egy kisbabátok...mérlegelned kell...a kislányod is veszteségként éli meg különválásotokat, viszont lényegesen nagyobb és mélyrehatóbb gondok alakulhatnak ki abból, ha egy boldogtalan családban éltek. Mert ez az egyik valószínű kimenetel...tegyük fel, párod belemegy a gyerekbe, össze is jön, aztán lelép.

Boldog leszel? - Nem...

Nehéz helyzetbe kerülsz? Igen...

A kislányod szempontjából ugyanez a helyzet...most űr keletkezik, ami idővel szűkül, esetleg egy másik férfi teljesen be is tölti...de ha egy boldogtalan, kisbabát nevelő anyuka neveli őt is, az bőven alkalmas körülmény arra, hogy kihasson a személyiségfejlődésére is. Ebben a helyzetben - bár ez rettenetesen nehéz - félre kell tenned az érzéseid és józan fejjel, észérvek alapján döntened...de kívülállóként, azt hiszem, nagyon higgadt fejjel tudom azt mondani, hogy beláthatatlan következményekkel járhat, ha párod valós akarata ellenére összehoztok egy kisbabát...

2017. márc. 4. 11:10
 10/19 kendrazoltan ***** válasza:

A két utóbbi választ elolvasva azt kell mondjam, hogy a 7es és 8-as hozzászólónak TÖKÉLETESEN IGAZA VAN!

A válaszaim nyilván arra az eshetőségre vonatkoznak, hogy ha egyik fél sem tud valós meggyőződéssel engedni az alapkérdésben vázoltakból...

2017. márc. 4. 11:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!