Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » 9 évet eldobni egy vonzalomért?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

9 évet eldobni egy vonzalomért?

Figyelt kérdés
9 éve vagyok együtt a párommal (L/25, F/28), 1,5 éve élünk együtt. Nekem ő az első az életemben és egy fél éve megromlott a kapcsolatunk úgy, hogy én belefáradtam, mert neki soha nem én vagyok az első, minden fontosabb nálam. Kapcsolatunk alatt többször is más csajokkal flörtölt (hogy megcsalt-e azt nem tudom, én úgy gondolom nem). Most viszont elértünk arra a szintre, hogy ő jobban szeret mint én őt, és rájött arra, hogy én kellek neki és velem akarja leélni az életét. Viszont én meg már úgy érzem, hogy nem, nem vagyok belé szerelmes, nem kívánom (bár ebben benne van az is hogy felszedett 20 kg). Nem tudom, hogyan tovább, mert tetszik egy másik srác akivel lehetne is akár kapcsolatom, de nem tudok dönteni, 9 évet felrúgni egy vonzalomért, kalandért, csak azért, hogy megtudjam milyen lehet másik férfival együtt lenni? De tudom az is, hogy ez a kapcsolatom sem jó, hiszen nem vagyok már boldog mellette. Mi a véleményetek?

2017. jan. 2. 11:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Gondolod, hogy egyedül rosszabb lenne, mint a rossz kapcsolatban? Nem! Nagyon nem. Vedd észre, hogy csak az ismeretlentől félsz. Nagy hiba. Mit teszel, ha holnap megkérni a kezed, és nem mersz nemet mondani? Összekötöd az életed olyannal, akit nem is szeretsz, csak mert nem tudod, milyen lenne egyedül? Nem szabad. Addig menekülj, amíg teheted. Azt mondod, a párod jó ember. Ő is megérdemli, hogy olyasvalaki legyen mellette, aki szereti, és nem csak megszokásból és félelemből van ott.
2017. jan. 2. 12:19
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne maradj ebben a kapcsolatban ha igy érzed. Ugyanígy vagyok én is, de nálunk gyerekek vannak. Addig lépj míg megteheted.

Azok alapján amit írtál teljesen nyilvánvaló hogy nem akarod már ezt a kapcsolatot. Csak azért meg ne maradj vele mert attól félsz hogy egyedül maradsz. Fiatal vagy még nagyon. Eld az életed, próbálj ki új dolgokat.

2017. jan. 2. 12:39
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Az se nagy baj ha a "két szék közé esel". Ne legyél kapcsolatfüggő, egy 9 éves járás után szerintem jól is esne egy kicsit egyedül lenni, nem? Ezt a kapcsolatot zárd le minél hamarabb mert csak az idődet és a párodét húzod. Ha most nem léped meg akkor meg fogod később, hidd el.
2017. jan. 2. 12:50
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hozzászólást, igazatok lehet. Én is tudom, hogy mit kellene tennem, csak valószínű nem akarom elfogadni a tényt, hogy ennek a kapcsolatnak már nincs jövője. :( Nem egyszerű kilépni egy ilyen kapcsolatból, ahol "csak" az a baj, hogy már nem szeretni az ember a másikat.
2017. jan. 2. 13:05
 15/15 kolosszus22 ***** válasza:
49%

Nem tudom mi a jó megoldás ilyenkor. Az biztos, hogy csak az évek miatt, megszokásból ne maradj senkivel. Ha már nem is kívánod, nem vagy boldog vele, nem érzed jól magad a kapcsolatban az gond.

A szerelem résszel viszont én mindig szkeptikus leszek, 9 év sok idő, ennyi idő után sztem már senki nem szerelmes egy párkapcsolatban, az átalakul egyfajta kötődéssé és szeretetté mindenhol. Nem akarok illúzióromboló lenni, de a szerelem érzet gyakorlatilag a gyerekcsinálást segíti elő, 9 éve vagytok együtt úgy, hogy gyerek nem született a kapcsolatból. Ilyenkor óhatatlanul bekövetkezik ez.

Épp a napokban agyaltam ezen, hogy hogy lehetett az, hogy a szüleim, illetve az ő korosztályuk házasságai még nagyrészt sikeresek, ott vannak 20-30+ éves házasságok, amik a mai napik mondhatók. Míg az én korosztályom, illetve a 30-asok meg csak vergődnek egyik kapcsolatból a másikba, meg válnak sorra, stb. Több oka is van ennek, de az egyik biztosan az, hogy elfogynak vagy nincsenek közös célok, nem születik gyerek a kapcsolatokból és szép lassan kifulladnak az évek alatt, nincs már benne összetartó kapocs, aztán jöhet az új kapcsolat ahol ugyanez történik.

2017. jan. 2. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!