Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet felépülni és újra normális, emberi életet élni egy pszichopatával való kapcsolat után?
Én is tapasztalatból fogok beszélni.
Az én barátom súlyos szorongásos depresszióval küzdött. Az orovsok már 14 éves korában is elmondták, hogy olyan súlyos eset, hogy valószínáleg csak a gyógyszeresen támogatott pszichoterápia segít. Ezt a szakításunk után tudtam meg.
Nagyon nagy görcsök voltak bennem, mert a barátom önpsztítóvá vált, volt hogy előttem sebezte meg magát, azt kiabálta, hogy mindennek én vagyok az oka. El kellett fogadnom, hogy nem. És muszáj volt lelépnem. Annak ellenére, hogy mint ember, most is szeretem. Csak be kellett látnom, hogy a kapcsolat nem működik.
Nekem el kellett menem egy pszichológushoz, akivel tisztáztuk a dologokat. majdnem egy évig tartó terápia volt.
Közben spirituális szakemberek is segítettek nekem. Nem tudom, te mennyire hiszel ezekben, de nekem ők is tudtak segíteni, a racionális énemet is meglepte.
És persze rengeteg időt töltöttem társaságban, és sporttal, sétával, természetben.
Tudatosan odafigyeltem a barátaimra. Nagyon sokat beszégettem velük, igyekeztem szocializálódni, szoktatni magam a normális emberekhez.
Sokat olvastam, hogy az élmények felülírják az enyémeket.
Most jobb.
1,5 év telt el. Ha most jönne valaki, már el tudnék képzelni kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!