Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Elég tanácstalan vagyok, nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elég tanácstalan vagyok, nem tudom mitévő legyek? Feleségemet akartam elhagyni, de nem tudom megtenni?

Figyelt kérdés
Két gyermek, a kicsi még csak 6 éves. Több mint 20 éve vagyunk együtt, de évek óta boldogtalannak érzem magam a házasságban. A gyerekeket nagyon szeretem. Már jó ideje érzem, hogy nem működik, de nem léptem semmit. Próbáltam már beszélni vele a problémáimról, de nem mertem elmondani neki az igazságot, mert nem szerettem volna neki fájdalmat okozni. Mindíg konfliktuskerülő voltam, inkább megalkudtam saját sorsommal, csak nehogy valakinek fájdalmat okozzak. De már hónapok óta tudom, hogy ez már nem mehet így. Pár hete már nem küzdök, csak élek otthon, nagyon távolságtartó lettem, folyamatosan szomorú. Ezt megérezte a nejem és a napokban megkérdezte, hogy mi bajom van? Akkor kifakadt belőlem minden, hogy boldogtalan ő is én is, nem megy nekünk és el szeretnék költözni. Nincs harmadik, se barát, aki adná alám a lovat, mert erre gondolt. Rettentően fájt, de mérhetetlen boldogság öntött el, hogy végre kimondtam, bátor voltam és megtettem, pedig nagyon félek, mert sok a vesztenivalóm és sokat is vesztek. Akkor már nem is emlékszem miket mondott, de inkább fel volt háborodva. Másnap a fiammal voltam otthon kettesben, aki már középiskolás és elmondtam neki az igazságot, aki kicsit sírt, de nagyjából megértette. Aztán még megcsináltam a világítást, rendberaktam a garázst, elpakoltam magam után a cuccokat...stb, hogy rendben hagyjam ott a felszereléseimet, a lakást, lefürödtem, pár gatyát, zoknit, egy pólot magamhoz vettem, hiszen úgy terveztem, hogy egyenlőre csak éjszakákra költözök el, nappal amennyit csak tudok, a gyerekekkel lennék. Addigra már hazaért a feleségem a lányommal, kérdezte, hogy mit csinálok. Mondtam neki, hogy megyek éjszakára dolgozni, merthogy szoktam, de csak azért mondtam, hogy a lányom ne tudja meg. Akkor elém állt, hogy ezt nem tehetem, nem hagyhtom el, olyan oldalát mutatta meg, amitől zavarba jöttem. Neki nincs már senkije, csak egy testvére, és sírva könyörgött, hogy maradjak, hogy megváltozik....ilyennek még sosem láttam, nem éreztem tőle a több mint 20 év alatt, hogy ragaszkodik hozzám, a szeretetét sem mutatta ki túl sokszor, sőt régebben számtalanszor megkaptam, ha nem tetszik, költözhetek. Nem voltam sosem papucsférj, inkább csak egy az álmairól lassan lemondó ember, aki fél lépni. Szóval elgyengültem, meg a gyerekek is ott voltak, így nem tudtam megtenni. Ez pár napja történt, és azóta sem tudom, mitévő legyek. Én nem hiszem, hogy negyvenakárhány évesen meg tud változni egy nagyon kemény, katonás nő, aki mellesleg jól is néz ki, de a szexet sem kívánom vele hónapok óta. És én már annyira távol kerültem tőle, biztos vagyok, hogy jó döntést hoztam, már nem szeretem, de mégis elgyengültem, nem tudtam megtenni, hogy elhagyom. És nem tudom, hogyan tovább. Már azon gondolkozok, hogy hazudok neki, hogy van valakim, hátha megutál, és könnyebb lesz, vagy mi a fenét csináljak. Tisztában vagyok hibáimmal, nem vagyok tökéletes, nagyon nagyon sok mindenben hibáztam, legfőképp abban, hogy nem mertem vele sokszor őszinte lenni, mert el akartam kerülni a vitákat és talán féltem, hogy elhagy. Bocs, ha hosszú lett, talán tudtok tippet adni. 44F
2016. jún. 7. 00:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Vettem :)

Egyébként nyilván mindenkiben van hiba, ezt biztos tudja a kérdező is. Csak az nem mindegy ki felé billen a mérleg. Gondolom azért jelezte ha valami probléma volt, csak a nőcinek nem jutott el az agyáig, pont úgy ahogy nálunk is történt. Akkor kezdenek el vergődni mikor már nagy a baj, mert előtte nem figyelnek a párjukra (na ki is a hibás?).

Az én feleségem nem tudott megváltozni pedig próbált, adtam rá esélyt neki. Adj te is! Hátha neki sikerül és újra beleszeretsz.

2016. jún. 7. 12:37
 12/17 A kérdező kommentje:
7-es, van abban valami, amit mondasz. Évekig magamba kerestem a hibát, elhittem, hogy velem van a baj, én vagyok az oka mindennek. Bár sokmindent elrontottam én is, amiket azóta már felismertem, de rájöttem, hogy az alapprobléma nem bennem van, hanem abban, amit a feleségem a szülői házból hozott. De mégegyszer hangsúlyozom, ezzel nem a felelőségemet akarom a nyakamból kivágni, csak miután erre rájöttem, más megvilágításba kerültek bizonyos dolgok. Amúgy köszönöm mndenkinek a segítő szándékát!
2016. jún. 7. 12:49
 13/17 anonim ***** válasza:
jól csináltad végre elindultál egy boldog élet felé aztán meg elrontottad azzal,hogy hallgattál erre az érzelmi manipulációra. nagyon gyenge ember vagy.. ha nem vagy boldog el kell válni és kész. persze az elején fájdalommal jár mert már megszoktad a jelenlegi helyzetet de később sokkal jobb lehet ha teszel érte. a gyerekeidet meg látogathatod és ugyanúgy fognak szeretni, ha viszont benne maradsz ebben a kapcsolatban ők is ezt a mintát fogják továbbvinni a saját életükbe és olyan boldogtalanul fognak élni mint TI.
2016. jún. 7. 14:04
 14/17 anonim válasza:

7 es a feleséged szerintem

itt is manipulálni akar,ne halgass rá ;)

2016. jún. 7. 16:21
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Szerintem nagyon megenre egy probat hogy adjatok magatoknak egy par honapot. Probaljatok meg rendbe hozni. Vesèzzetek ki mindent, legyetek egyenesek es oszintek. Ha te peldaul kimondtad volna h kis figyelemre vagysz es nem erzed h szeret akkor lehet h lett volna eselye élni a lehetoseggel es tenni valamit. Vagy kezdemenyezni is szabad hogy jobb legyen. Nem muszaj elvalni.

Talaljatok ki valamit szerintem mindenkepp. Ne hagyd ott, megiscsak 20ev..3 gyerek.. es valoszinuleg a felesegedet szeretted nagyon es szereted a mai napig szerintem..ahogy en olvasom igy tunik.

Van ebben remeny. Foleg h nincs harmadik. Csak kompromisszum kell es mind a ketten Valtoztassatok..ne csak a feleseged.:)

2016. jún. 9. 22:57
 16/17 anonim ***** válasza:
A történetből magamra ismertem. 7-esnek teljesen igaza volt. A történetből nem az jön ki, hogy válni kellene. Egyelőre legalábbis. Hanem hogy meg kell tanulnod a konfliktusokat felvállalni, őszintének lenni. Ha semmi másért, akkor azért mert a következő kapcsolatodat pontosan ugyanígy fogod elszúrni. Csak még egy nővel fogsz kiszúrni. Mi történt azóta?
2016. okt. 17. 03:59
 17/17 anonim ***** válasza:

Egyet értek én is a 7-es válaszolóval.

"Mindíg konfliktuskerülő voltam, inkább megalkudtam saját sorsommal, csak nehogy valakinek fájdalmat okozzak."

Ezzel okoztad a legnagyobb fájdalmat, mert folyton hazudtál, gyáva voltál és tényleg a feleséged állítólagos „katonás” mivoltával volt kénytelen vinni ezt a házasságot. Ha nem ilyen ember lennél, már 10éve elmondtad volna, hogy mi a bajod, min kéne változtatni. Az egész történet csak arról szól, hogy önigazolást keresel, hogy nem vagy rossz ember... De az vagy. Fel kellene nőni és felelősséget vállani, de ilyen idősen már te se fogsz változni. Ezt onnan gondolom, mert az én apám is ilyen volt, neki nem volt jó, neki nem volt kényelmes, neki volt terhes a felelősség, nem is tudta igazán, hogy mit akar, és hitegetett vele, hogy így ha elköltözik, majd külön boldogok lesznek, és több időt fogunk együtt tölteni, és nyugodt lesz otthon a légkör stb. Nem lett... Néha még eljött, aztán nem fizetett gyerektartást, csak lógott a régi, szintén elvált haverokkal, elvesztette a munkáját, mert nem tudott már egy napi rutint se tartani egyedül, egyre igénytelenebb lett, aztán már kezdett meghülyülni, nem emlékezett születésnapokra, stb. 15 év alatt leépült, lett egy elhidegült gyereke, akit már nem érdekel, hogy mi van egy ilyen önző,gyáva alakkal, aki maximum csak ellenpélda lehet a gyerekeinek, nem példakép, vagy szeretett családtag.

Válj el, mert ezzel teszed a legjobbat a feleségednek,a kezdeti sokk meg sírás után biztos összeszedi magát, és nélküled jobb élete lesz. Reméljük, ő is rátalál erre a kérdésre és nem fog sokáig bánkódni miattad.

+1

„Rettentően fájt, de mérhetetlen boldogság öntött el, hogy végre kimondtam, bátor voltam és megtettem, pedig nagyon félek, mert sok a vesztenivalóm és sokat is vesztek. Akkor már nem is emlékszem miket mondott, ..”

Ennyire érdekelt gondolom mindig is a feleséged, illetve a mondanivalója....

2016. okt. 17. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!