Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Abból szerzek elégtételt, ha tudom, hogy jobb életem van, mint az exemnek. Normális?
2 éve mentünk szét, a kapcsolat alatt mind ő, mind a családja butának, és semmit érőnek állított be.
Nem értékelték a diplomámat, azt hitték azért csináltam meg, hogy többet érjek, mint ők (már azelőtt fősulira jártam, mielőtt összejöttünk, őket jobban bántotta a diplomám, mint amennyire én büszke voltam rá). Irigyelték a kocsimat, folyton szidtak amiatt is, hogy minek vettem, rosszat vettem. Megjegyzem exem motort vett, folyamatosan szervízben van, a kocsim a kötelezőkön kívül (olajcsere, műszaki, gumicsere) nem volt szerelőnél.
Annyit gyötörtek, hogy a végén már magamat alacsonyítottam le, annyira meg akartam felelni, és bebizonyítani, hogy nem vagyok rossz. 2 évvel ezelőtt sikerült kiszakadno, kb fél éve sikerült regenerálódnom. Azt vettem észre, hogy karrierista lettem, büszke vagyok a teljesítményemre, és még többet akarok.
Emellett viszont mérem magam az exemhez. Néha beszélünk, én nem tartok vele haragot, neki valami baja van jelenleg, de nem izgat. Ő folyamatosan jobb akart lenni, mint én, most én is jobb akarok lenni, mint ő. Örömmel tölt el, ha az orra alá dörgölhetem az elért eredményeim, és tudom, hogy őt eszi a fene belül, mert előrébb járok, mint ő.
Tudom, ez nagyon gonosz dolog, de anno csak úgy tudtam elfelejteni, ha a hibáira koncentráltam. Muszáj éreznem, hogy jobb vagyok, sikeresebb és boldogabb mint ő, különben a múlt felőröl annyit szenvedtem.
Ez mással is van így?
Persze, hogy van így, csk senki sem vallja be :).
Én is így voltam, aztán rájöttem, hogy ez kicsinyes önzés. Én tiszta szívből szerettem az exemet. Nehéz volt elfogadni, hogy nem vagyok elég jó nő neki, de rájöttem, hogy igaza volt: annak a mércének, amit felállított én valóban nem tudtam megfelelni. Más kérdés, hogy jó volt-e, igazságos volt-e a mérce.
Engedd el az exedet, és foglalkozz magaddal. Ismerkedj. Nekem ez segített. Fejlődni mindig van hová.
Nem kellene az exeddel beszélni!!!! Egyáltalán.Aki leírás alapján goromba volt veled,meg a családja is,azzal én nem tartanám a kapcsolatot semmilyen módon.
Mi értelme van az orra alá dörgölni? Most is a hibáira koncentrálsz,nem csak a múltban!
Nem léptél túl valamin,nem biztos, hogy a kapcsolatodon, hanem zusammen sérült az egód, amit lehet külső emberként újra felépítettél,de belül biztos még zavar az egész.Lépj rajta túl,nincs már neked hozzájuk semmi közöd és légy olyan,amilyen szeretnél lenni!
Olyan szinten nem szakadtam el tőle érzelmileg, hogy nem tudtam elfelejteni a tőle kapott sérelmeket. Legszívesebben beolvasnék neki, és elmondanám, hogy mennyire megalázott, kihasznált, és mekkora ro.hadék. De sokak szerint ez nem jó ötlet, és értelme se lenne, csak annyi, hogy még hül.yébbnek nézne, én meg a gőz kiadása után azon dühöngenék, mint most is részben, hogy hü.lyének néz. Márpedig messze nem vagyok az, ahogy kiderült az előtte - utána való életemből.
Biztos, hogy irigyel engem. Ő is diplomát akar, de elrontotta a tanulást, az érettségit, javítani sem tud már, így csak fizetősre mehet egyetemen. Megszakad a munkában, nem sokkal visz haza többet, mint én, és nekem sikerült elhelyezkednem egy világhírű cégnél. Ő jól leszólta a munkám, mikor mondtam, hogy itt vagyok, hogy úgyse viszem majd sokra. Mikor felajánlottam, hogy jöjjön ide, felvétel van, mondta, hogy messze van (nyugat-mo) és inkább megy külföldre segédmunkásnak. (most informatikus egy cégnél)
Igazad van, az egóm sérült, ezzel tisztában vagyok. Igazából boldog vagyok, van párom, jó munkám, alakulóban van végre a jövőm, és úgy néz ki tényleg nem vagyok annyira idióta, mint ahogy ő gondolja. Viszont nagyon zavar, hogy azzal beszélte le magát rólam, hogy hü.lye vagyok, és nem viszem semmire az életben. Többnek gondolja magát ő is, és a testvére is, aki segített lehúzni engem lelkileg.
Sajnos annyi kínzást kaptam tőlük (igazi energiavámpírok), hogy úgy néz ki nem tudok könnyen túllépni rajta, pedig próbálkozom. Én mindig segítettem, ott voltam, és én lettem a gonosz, én jöttem ki rosszul.
Azért is beszélek vele, mert elégtétellel önt el az, mikor eltűnik, mikor közlöm, hogy újabb diplomát fogok szerezni, és utána nem válaszol, mert én megint rátrompfoltam az ő sikereire.
De ezen túl kellene lépnem, mert oké, hogy a páromat nem zavarja, tudja mi történt, megérti miért érzek így, de mégsem érzem teljesen egészségesnek. Másrészt viszont annyira szívesen az arcukba kiabálnám, hogy exem nem ért el semmi olyat, amit én nem, a tesója meg csak széttette a lábát és fogott egy gazdag palit, aki kihúzta a nyomorból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!