Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha tartoznátok az exeteknek kifizetnétek neki?
Az exem két éve kiköltözött Angliába és nekem nem volt rá módom hogy vele menjek. Egyszer kimentem hozzá, fizette az egész utat, és azt mondta majd egyszer visszaadom azt a pénzt nem sürgős. Viszont a távkapcsolat nem működött, megegyeztünk hogy barátok maradunk, de azért többször felhozta hogy jobb lenne hogyha azt a pénzt vissza adnám. Ki voltam készülve miatta, de már sikerült magam túltenni rajta. Most összejöttem egy fiúval. Ő meg ezt ahogy meglátta facen azonnal rám írt hogy többet nem akar velem szóba állni, utál engem és azonnal fizessem neki ki a pénzt amivel tartozom. Mostmár ő is haza költözött kell neki a megélhetéshez stb. stb. Nekem viszont most minden fillér számít. Meg sokak szerint ha lenne benne annyi nem hozná fel ezt az egészet, és nem kéne neki adnom egy fillért se. De közbe a lelkiismeretem meg azt mondja hogy kéne. Szerintetek?
22/L
"azt mondta majd egyszer visszaadom"
"nem hozná fel ezt az egészet, és nem kéne neki adnom egy fillért se"
Tehát abban egyeztetek meg, hogy visszaadod, mégis fel vagy háborodva, hogy vissza kell adnod, és szerinted az lenne rendben, ha nem kellene. Nem értelek. Miért?
Attól még, hogy szakítottatok, a tartozás megmarad.
Ha az utazás anno ajándék lett volna, akkor más lenne a helyzet. Viszont már akkor úgy egyeztetek meg, hogy azt a pénzt te visszaadod.. két év alatt hogy nem sikerült?
Azonnal szakításkor kifizettem volna, vagy akár részletekben. A tartozás az tartozás, akkor is, ha azóta halálos ellenség lett az illető, aki kölcsön adott.
Mondjuk tény, hogy tőle sem a legkorrektebb sértett egóból, kvázi bosszúból azonnal visszakövetelni, de ezt már réges rég rendezned kellett volna.
Havi részletben nem tudtok megegyezni?
szerintem vissza kell adnod, mindig is úgy volt, hogy vissza fogod neki adni. hülyeség, hogy legyen benne annyi, hogy ne kelljen fizetned... azért egy utazás elég sok pénz. nem értem, két év alatt hogy nem tudtad visszaadni, részletekben pl, amikor célzott is rá, hogy jó lenne. szóval elég bénán csináltad. nyilván nem tud mit tenni, ha te nem akarod visszaadni, de az elég gáz lenne.
az viszont nagy szemétség, hogy egyből követeli az egészet sértődöttségből.
szerintem részletekben add vissza neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!