Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Volt már nárcisztikus párod?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Volt már nárcisztikus párod? Ha igen, miben merült ez ki?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Le vagyok döbbenve. Összejöttem valakivel, aki eleinte mintha maga lett volna a tökély. Gyanús is volt. Csalódtam már, nehezen szavazok bizalmat, de kételyekkel indítani sem lehet egy ismerkedést. Kedves, intelligens, tanult, érdeklődő férfi, aki hat hónap leforgása alatt pokollá változtatta az életem.

Egészséges önbizalomnak tudtam be a részéről, hogy elégedett magával. Legalábbis azt hittem, ennyiről van szó. Apránként derült fény rá, hogy ő a legjobbnak hiszi magát a munkában, de így volt ez az iskolában is. Úgy gondolja, a testvérei közül ő a legszerethetőbb, legsikeresebb. Szerinte a barátja nem viszi semmire az életben(mondta ezt úgy, hogy egy cégnél dolgoznak).

Kezdetben apró dolgok történtek, amiknek, mint utólag belátom, nem tulajdonítottam elég jelentőséget. Hogy példát is mondjak, néha degradált nőket. Csak ilyen kis finoman. (Haha) Visszavonhatatlan véleménye volt arról, hogy mi a szerepe a nőnek és a férfinek. Ez később odáig fajult, hogy a házi rabszolgájának hitt. Egy másik példa, ha valamin összekaptunk, csenddel büntetett. Állandóan. Végül mindezt úgy kiforgatta, hogy komolyan mondom, én jöttem ki hibásnak, ő meg az elnéző párnak. Bele akart szólni az öltözködésembe. Egy visszafogott dekoltázsból ügyet csinált. Ha valahova mentem, elvárta volna, hogy képet küldjek arról, hogyan is lépek az utcára.

Egy alkalommal elmentem a barátnőimmel vacsorázni. Jo szórakozást kívánt, aztán amikor hazaértem egy hatalmas üzenet várt. Kiborult és alig bírtam megnyugtatni, hogy valóban ott voltam, nem hazudtam. Pontos leírása (elképzelése) volt arról, hogyan csaltam meg.

Beleuntam. Az volt az álláspontom, hogy inkább leszek egyedül, mint egy ilyen párkapcsolatban. Itt már kezdett beférkőzni a fejembe a gondolat, hogy talán nárcisztikus. Elhagytam, elmondtam, hogy nem megy ez nekem, úgy érzem más jellegű párra vagyunk mindketten. Mindennek elhordott, majd kinyomta a telefont.

2 nappal később a legjobb barátnőmnél próbálkozott be, amit számon kértem rajta. A válasza, hogy ő már egyedülálló, annál próbálkozik, akinél akar és beleszólásom nincs. Miután a barátnőm kikosarazta, bepróbálkozott egy másiknál. Ezt én túlzom el, vagy alap kellene legyen, hogy a legjobb barátnőm tabu?

Ezt követően a munkahelyemen, a kolléganőim előtt próbált meg besározni.

Megpróbáltam ma beszélni vele. Szerintem ő azt hitte én ott békülni próbálok. Hosszan taglalta, hogy tudja, néha hibázott, hisz ő is ember, de, ha a szakítás után bántott is, az azért volt mert jó volt neki látni, hogy szeretem annyira, hogy még mindig tud fájdalmat okozni.

Nem jutok szóhoz.

24/ N vagyok, a volt párom 26/F.

tegnap 20:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

- Először is, ez egy seggfej.

- "2 nappal később a legjobb barátnőmnél próbálkozott be"

"miután a barátnőm kikosarazta, bepróbálkozott egy másiknál"

Ezt bosszúból csinálja.

- "Ezt követően a munkahelyemen, a kolléganőim előtt próbált meg besározni."

Ezt is.

- "ha a szakítás után bántott is, az azért volt mert jó volt neki látni, hogy szeretem annyira, hogy még mindig tud fájdalmat okozni"

Ez végképp bizonyíték az előző kettőre.

Tiltsd le a pcsába mindenhonnan, és lehetőleg minél több embernek mondd el ugyanezt, hogy ők is tudják, miért kell ignorálni ezt a barmot.

tegnap 20:36
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

Semmit nem túlzol el. A nárcik ilyenek.

Nekem is volt grandiózus nárcisztikus udvarlóm, kapcsolat nem lett belőle, hálistennek. De nagyon sokban olyan volt, mint a te exed.

Jól tetted, hogy kib@sztad, nincs B megoldás, ez az egyetlen helyes döntés. Ők nem változnak meg.

tegnap 20:42
 3/12 anonim ***** válasza:
75%
Nem nárcisztikus, de hogy egy szemét ember, az tuti. Ettől még egyáltalán nem áll fenn a kép a nárcizmusról nála.
tegnap 21:11
 4/12 anonim ***** válasza:
55%

#3 évek óta tanulmányozom a nárcisztikus személyiségzavart, főleg mert a családomban és munkatársaim között is voltak, és szerintem a kérdező által leírt személy is az.

Egyáltalán nem meglepő ez, szakértők szerint ma minden 6. ember diagnosztizálható ennek a személyiségzavarnak valamelyik típusával.

De igazából tökmindegy, minek nevezzük, egy szemét, bunkó ember, a lényeg, hogy nem szabad velük szoros kapcsolatban lenni.

tegnap 21:16
 5/12 anonim ***** válasza:

Volt, nem tudom van-e (azóta) diagnózisa, de szerintem simán illik rá a kórkép, valami biztosan nem stimmelt vele.

Borzasztóan megnyerő ember, mindenkinél percek alatt benyalta magát, ugyanis igazodott az adott ember stílusához, érdeklődési köréhez és rendkívül közvetlen volt.

Patológiás szinten hazudozott, gyakorlatilag folyamatosan, mindenről, mindenkinek, csípőből. Olyan volt ez nála mint egy automatikus kommunikációs forma. Mivel nagyon gyakran csinálta, többnyire kiderült, ugyanis már maga sem tudta követni és összeértek a szálak.

Folyamatosan félrelépett, mindenkivel akivel lehetősége adódott, permanensen több nőt szédített egyszerre és hencegett is ezzel, ezért le is bukott majdnem minden alkalommal. Nem volt szent még a lánytestvérem sem, rá is ráhajtott, ahogy az összes barátnőmre is, de még az anyukámra is tette a megjegyzéseket, hogy milyen dögös. Eközben én kicsit meghíztam (nem, sosem voltam annyira sovány mint mellette), kicsi a mellem, szar a stílusom” és a többi. Természetesen a megcsalasért a hibás sosem ő volt, hanem én kergettem bele szegény szerencsétlent egy másik nő bugyijába, a viselkedésemmel.

Amikor én beszélgettem másik férfivel, vagy ha jóban lettem valakivel, akkor sértődötten elvonult és amikor kérte valaki hogy jöjjön vissza, közölte hogy nem hajlandó az exével (velem) egy helyen lenni. A barátaimat megpróbálta elmarni tőlem, hogy teljesen izolálhasson és magamra maradjak.

Ami miatt pedig sokáig nem hagytam el és bennragadtam ebben a kapcsolatban az az volt, hogy teljesen eltiport, leépítette az önbizalmam. Folyton azt hallgattam, hogy béna vagyok, szerencsétlen, ronda, életképtelen. Néha azért kaptam taktikai bókot is, hogy beetessen. Az önbecsülésem annyira mélyen volt, hogy elhittem neki; ha ő nem lesz nekem, velem senki nem fog szóbaállni mert értéktelen vagyok, akiben a férfiak semmit sem látnak. Minden egyes alkalommal amikor próbáltam eltaszítani magamtól megjelent, ajándékokat hozott, elmondta hogy ő csodál engem, nem tud nélkülem élni, adjak neki egy utolsó esélyt, értem megéri megváltozni, majd kezdődött az egész előlről.

Minden dolgot, ami tudta hogy nekem fontos, de valamiért elérhetetlen, megvalósított. Pl tudta hogy mennyire vágyom egy kiskutyára, de nem lehetett sajnos, erre ő szerzett egy kiskutyát magának. Tudta hogy mennyire szeretnék vele elmenni táncolni egy bálba, de lepattintott és felkérte a lányt akivel amúgy megcsalt. Tudta, hogy mennyire szeretnék elutazni egy bizonyos helyre, erre direkt elutazott oda meglepetésből, nélkülem...

4 évig voltam ebben a pokolban, egy szánalmas szarnak éreztem magamat. Azt, hogy megszabadultam csak a szerencsémnek köszönhetem, ugyanis az utolsó mosolyszünetünkben, pont amikor már kezdődött volna újra ez az egész, megismertem a későbbi férjemet. Ő egy végtelenül kiegyensúlyozott, türelmes, mentálisan egészséges, jól kötődő ember, aki megmutatta nekem, hogy igenis minden okom megvan arra, hogy többre tartsam magamat annál, mint amit addig gondoltam hogy érek, és rávezetett (a tudta nélkül), hogyan mentsem meg magamat, magamtól és attól, hogy újra egy nárcisztikus karmai közé kerüljek.

Konklúzió: Az ilyen problémákkal küzdő embertől menekülni kell, azonnal, mert addig nem nyugszanak, ameddig teljesen le nem rombolnak belülről. Igenis többet érsz annál mint amit elhitet veled és igenis megérdemled, hogy megadd magadnak az esélyt egy egészséges kapcsolatra.

tegnap 21:32
 6/12 anonim ***** válasza:

Sajnos volt ilyenben részem. Mindenért én voltam a hibás. Ha meg nem én a világ meg mindenki.

Teljesen le hozott az életről, az állandó panaszkodás.

Nagyon fárasztó volt.

30F

tegnap 21:44
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Néhány perce ráírt az anyámra, hogy beszélgessen el velem, mert lehet, hogy megőrültem és meg is csaltam. Az utóbbi nem igaz, a megőrült rész igaz lesz, ha ezt nem hagyja abba. Már nem tudom, mihez kezdjek.
tegnap 22:06
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is pontosan azt éreztem a végén, hogy megőrültem. Változatos lelki kínzásokban volt részem, a legeslegfájóbb pontjaimba szúrt, már a saját fejem ütöttem kínomban. Úgy játszott velem, mint egy bábuval. Mellette fizikailag is bántalmazott.

Másfél év pokol. 9 hónapja vége, de még januárban is rémálmaim voltak róla. Talán mostanában kezdem jobban érezni magam. Talán… 😞

tegnap 23:05
 9/12 anonim ***** válasza:
Kitartás utolsó. Járjon mindenki önismeretre, erősítsétek a személyiségeteket.
ma 00:00
 10/12 anonim ***** válasza:

"még mindig tud fájdalmat okozni"

Igen, ezen szoktak ügyködni, de már a kapcsolat alatt is.

ma 01:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!