Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Szakított velem a nárcisztikus...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakított velem a nárcisztikus exem, hiányzik?

Figyelt kérdés

alapvetően nem szoktam mentális betegségekkel dobálózni, bár a mai világban divatos szerintem ha fűre-fára rámondjuk hogy depressziós, borderline, nárcisztikus akkor pont hogy elvesszük vele a dolog élét.

Az én volt fiúm azonban valóban az volt. Az elején a love bombinggal kezdődött, majd miután teljesen elhitette velem hogy ő az a férfi akit keresek, megismerte a családomat, barátaimat és kimondtuk hogy együtt vagyunk szinte azonnal elkezdte a feszkókat.

Egyszer az égbe magasztalt 1 órával később pedig a semmiből feszültséget szított, bántott, megvonta a szeretetét, volt hogy póker arccal nézte ahogy sírok majd egyszer csak megölelt és én addigra annyira kivoltam hogy ezzel el is tudta intézni. Egyre jobban kinyomta a határaimat egyre durvább dolgokat tett meg velem. Én meg egyre komolyabban elkezdtem függni tőle. Istent játszott. Ő döntötte el mikor van nyugi, mikor van feszkó. Persze a jövőre mindig ígérgetett, 3 hónap után azzal manipulált hogy majd engem fog feleségül venni, velem fog gyereket csináni, és mutogatta hogy hol fogunk együtt lakni.

Valójában sose érdekelte az hogy én hogy vagyok, a külvilágnak pedig állandóan dicsekedett velem. Nem engem szeretett, hanem azt a

presztizst ami velem járt.

1 hete szakított velem, mert hogy neki ez az év túl stresszes volt. (:D)

Nagyon nehéz most nekem.

Persze a családomnak, barátoknak eddig semmit, de most mindent elmondtam, hogy a jövőben megakadályozzák ha esetleg visszamennék hozzá.

Legbelül szerintem rálátott magára, mert egy-egy tisztább pillanatában szégyelte magát, bevallotta hogy van nárcisztikus hajlama. Sokszor megköszönte hogy ilyen érzékeny vagyok és ezzel meg tudom őt is tanítani erre.

Szerintem ő tényleg jobban akarta csinálni de nem tudta…

Úgy érzem hiányzik. A szép pillanatok! Pedig valójában az egész egy év alatt a 2 hónapos love bombing időszakba és a jövő hamis reményébe menekültem mert a jelen mindig szörnyű volt.

Velem meg mert nyílni és meg merte mutatni a gyerekes, érzékeny, sebezhető oldalát. Aztán mindig visszaváltott.

nagyon nehéz most. bármi tanács, motiváló dolog, saját tapasztalat, vagy egy pár kedves szó jöhet.

tegnapelőtt 20:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló dolgon mentem keresztül. Az elején én is megkaptam hogy élete szerelme vagyok, én leszek a felesége, nélkülem meghalna. Aztán utána már csak az önzőség, a hibáztatás ment. Viszonylag hamar realizálódott bennem, hogy a pasi egy idióta. 😄 A taktikám az volt hogy soha többé nem válaszoltam neki. Hónapokig bombázott a síránkozó, mocskolódó üzeneteivel amire ügyet se vetettem. Nem etetem tovább a nárcisztikust. Szakíts meg vele minden kapcsolatot és foglalkozz jobban magaddal.
tegnap 13:48
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nőben is egyre több az ilyen. Igaz, náluk a grandiózus az ritkább (de akad rá példa), ellenben a sérülékeny/rejtett típus az egyre gyakoribb. És az szerintem sokkal veszélyesebb tud lenni. Sokan fel sem ismerik mivel állnak szemben, nem is gondolnák nárcisztikus a másik fél, hiszen látszólag teljesen önbizalomhiányos, de közben egy totálisan romboló érzelmi terrorista. És sunyibb, aljasabb praktikákat művel, mint a nyíltan nárcisztikus, grandiózus típus.

Tényleg a no kontakt az egyetlen működő módszer. A visszaporszívózási kísérletek miatt is, vagy az esetleges visszacsábulásod miatt is a teljes kommunikációt meg kell vele szakítani. És nincsenek kifogások, nincsenek kivételek, csak a teljes megszakítás a megfelelő. Hasonló mint egy függőségről lejönni, mert ugyanolyan intenzív dopamin hintába rak (és ugyanolyan káros) az egész kapcsolati dinamikájuk. Szóval ezért is tud az átlag, normális exektől még jobban hiányozni ez a sérült típus. Plusz ott a jó öreg agymosó játszma a gázlángozással, még ez is ellened dolgozhat, ha újra és újra megkérdőjelezed magad, nem-e neki volt igaza és te voltál mégis a hibás, sőt hálátlan. Miközben végig ő bántalmazott, de mégis ennyire pofátlan és hatékony agymosás folyik ilyenkor. Szóval itt csak a cold turkey lejövetel segít, blokk rá mindenhol, élőben pedig kerülni.

Kitartás kérdező, pár hónap és jobb lesz!

Ja meg amit még ajánlani tudok, sorstársak írását tanulmányozd. Máris kevésbé érzed majd hülyén magad, ráadásul meglátod ők mennyire ugyanúgy, egykaptafa módjára működnek. Tehát nem is volt ő annyira különleges, csodás ember :) Csak ez az egész egyszerűen így hat, ennyire intenzíven, és mesésen. Pont mint a legszebb hazugságok.

tegnap 17:38
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon igaz amit írsz! Anyám is a rejtettek közé tartozik. Sok idő kellett mire megértettem a viselkedését. Mindenki figyeljen oda a vészjosló jelekre és olvassatok sokat ebben a témában. Az önismeret az egyetlen fegyver ezek ellen az emberek ellen.

tegnap 18:17
 14/15 A kérdező kommentje:

Jól esik amit írtok, hihetetlen abszurd volt mikor elolvastam az első írásokat más emberek tapsztalatáról. Egy az egyben… Mintha egy receptjük lenne rá hogy tegyék tönkre az embert. Nem csak a dinamikák, fázisok, de még egyes mondatok is stimmeltek…

Egy dolog van ami jelenleg nagyon megvisel.

Felfogni azt, hogy csak az én szeretetem volt igazi, és az övé csak a fejemben létezett, valójában engem belül utált ez a férfi.

tegnap 22:01
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem utált téged, csak nem is szeretett. Náluk az is trükkös, hogy egy idealizált eszményképbe szerelmesek, ez főleg a love bombing alatt tart, nem véletlen a folyamatos imádat. Aztán szépen lassan kiábrándulnak belőled (vagy épp bárkiből, ez borítékolható pontosan ezért, mivel egy nem létező ideált kergetnek), jön a leértékelés, és hogy "nem megfelelően viselkedsz" és ezért is a te hibád, hogy ő bizonyos dolgokkal büntetni kényszerül téged újra és újra. Ha sikeresen megérted a működésüket, a teljes önvád (legyen az a beleszeretésed, "vakságod" vagy épp ha részben még elhiszed amikkel bántalmazott téged) végül lepereg és megszűnik. További előny, hogy a jövőben könnyebben fel fogod tudni ismerni a hasonlókat, és messze elkerülni. Mert azt hozzá kell tegyem, hogy sajnos vannak akik kifejezetten vonzzák őket. És amíg nem erősítik meg magukat a gyenge pontjaik irányából, addig jó esély van hogy újabb és újabb hasonló alak az érzelmei közelébe férkőzzön. A sémakémia valós, és nagyon megéri foglalkozni azzal is.
tegnap 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!