Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Túllépek rajta valaha?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túllépek rajta valaha?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 32 éves nő vagyok. A történetem a következő. Áprilisban véletlenszerűen megismerkedtem egy férfivel. Én akkoriban nem voltam jó passzban, mert februárban halt meg a nagymamám, akit nagyon szerettem, és volt egy évek óta tartó kapcsolatom, ami már nem volt az igazi. Ez a férfi ostromolni kezdett, én meg gyenge voltam (először amúgy elutasítottam a közeledését), beadtam a derekam, összejöttünk, nagyon beleszerettem. A barátommal azonnal szakítottam. Az elején nagyon boldog voltam vele, aztán egy hónap után dobott azzal, hogy nem olyan vagyok, mint amilyennek elképzelt, és ez így nem fog működni. Egyébként neki van két gyereke, akikkel nagyon jól kijöttem. Két hét elteltével újra összejöttünk. Azt mondta még mindig szeret. Utána pokol volt, már csak szenvedtem mellette, nem törődött velem, sokszor bunkón viselkedett. De végig állította, hogy szeret. Végül újra kidobott, nagyon csúnya szakítás volt. Az első hetekben majd' beledöglöttem, nyugtatót szedtem, pánikrohamok gyötörtek. A gyász is felerősödött bennem, bántott az is, hogy otthagytam miatta a barátomat, pszichológusnál is voltam. Nyár vége felé már kezdtem egyre jobban lenni, majd az ősz elején visszaestem, sokszor voltam ideges, rosszkedvű, haragot éreztem, amiért így elbánt velem. Közben felvettem a kapcsolatot a volt barátommal, megbeszéltük, hogy megpróbáljuk újra, de közben meg egyre azt éreztem, hogy beszélnem kellene utoljára a másikkal. Amúgy a szakítás után még kerestem, hogy zárjuk le rendesen, de nem reagált. Tegnap lesz, ami lesz alapon felhívtam, beszéltünk jó félórát, ami felemásra sikeredett. Egyrészt örültem, hogy végre ki tudtam beszélni a sérelmeimet, amira eddig nem adott lehetőséget. Másrészt felzaklatott, mert dicsekedett az új barátnőjével, hogy milyen jól megvannak, mennyivel jobb, mint én, én egy senki vagyok számára stb. Olyan érzésem volt, mintha szándékosan bántani akarna. A beszélgetés után egy órát sírtam, az elmúlt hetek összes feszültsége kijött rajtam. Egyértelmű, hogy én sem szeretnék már tőle semmit, nem vagyok szerelmes, de valamit még biztosan érzek iránta, hiszen akkor nem haragudnék. Letiltottam, soha többet nem akarok róla hallani, eddig is arra vágytam, hogy túllépjek rajta teljesen. Így menni is fog, de nem tudom, még mennyi idő, mert rettenetesen nyomasztó és néha úgy érzem, sosem fogom tudni véglegesen túltenni magam rajta. Porig rombolta az önbecsülésemet a vége felé, értéktelennek érzem magam. Kérlek titeket, normális, építő kritikájú válaszokat adjatok, tisztában vagyok azzal, hogy én miket hibáztam a sztoriban.
szept. 29. 12:17
 1/9 anonim ***** válasza:
47%

A támogató válaszom az, hogy menj vissza a pszichológushoz és járj rendszeresen, hónapokig, akár 1-2 évig. Nem véletlen, hogy sz-rrá alázott valaki, és te még tegnap is beszélni akartál vele. Azt mondod, ő bántani akart. Esélyt se kellett volna adni neki megszólalni. Vajon miért volt ez fontos neked? Gyógyulj meg egy támogató kapcsolatban (pszichológus), és beszéljétek meg, hogy milyen egy érzelmileg elérhető férfi, és kivel nem kell kezdeni, ha nem akarsz szenvedni.

Szerintem ne menj vissza az exedhez, nem véletlenül nem kellett neked.

szept. 29. 12:21
 2/9 anonim ***** válasza:
50%
A leírásod alapján full nárci az illető. Traumakötés, no contact, nárcisztikus kapcsolatok dinamikája. Szerelem bombázás- Leértékelés-Eldobás-Visszaporszívózás. Ezeket a köröket ismétli. Videókat találsz a YouTubeon, minden kérdésedre.
szept. 29. 12:36
 3/9 anonim ***** válasza:
50%
1-es, nem mindenki úgy születik hogy ismeri a nárcik észjárását, annak könnyű aki mindig is ismerte mivel ő is az valamennyire. Igen ha megnéz nárci videókat érteni fogja a szándékos bántást, de emiatt nem vele van a baj csak nem volt meg a kellő info a nárcikhoz. Gondolom mással foglalkozott eddig az életében és nem ezeket a hülyéket elemezgette, mivel nem volt rá eddig szükség.
szept. 29. 13:06
 4/9 anonim ***** válasza:
50%

"Egyértelmű, hogy én sem szeretnék már tőle semmit, nem vagyok szerelmes, de valamit még biztosan érzek iránta, hiszen akkor nem haragudnék."

Igen, az a valami, amit érzel iránta, az a traumakötés. Nem szerelem, de ahhoz hasonló neurokémiai folyamatok zajlanak most az agyadban a bántalmazás hatására. Idő, türelem, tudatosság és egy jó pszichológus, ami segíthet rajtad, esetleg erről szóló videók a youtube-on.

szept. 29. 13:57
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem mindkét pasit engedd el, és sürgősen keress fel egy pszichológust.

Nem értem, hogy miért kellett újra és újra elővenni ezt a második alakot? Már az első számításnál el kellett volna engedned, de ehhez persze kell némi méltóság és önbecsülés. Belőled mindkettő hiányzik.

A volt barátod pedig nem érdemli meg, hogy "ha nincs ló, jó a szamár is" alapon visszatáncolj hozzá. Még most is picsogsz a pszichopata két gyerekes után, de azért már szervezkedsz az exednél.

Először tegyél rendet a fejedben, mert így semmi sem lesz jó.

szept. 29. 19:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Szakitasnál* átírta a telóm.
szept. 29. 19:07
 7/9 anonim ***** válasza:
66%
5# Biztonságot keres, csak rossz helyen. Alapvetően igazad van, de ebben az állapotban senki nincs a toppon, itt nincsenek jó döntések. Aki valaha volt bántalmazó kapcsolatban az tudja.
szept. 29. 19:15
 8/9 anonim ***** válasza:
66%
A mostani nőjével szegénnyel ugyanez lesz, főleg ha nem foglalkozol a pasival és nem fog csak azért vele maradni hogy neked dicsekedhessen vele. Nyilván a telefont is csak és kizárólag ezért vette fel, még friss lehet az is. Egy percig se sírj miatta, majd fél év múlva már látszik hogy mindenkivel ugyanilyen, addig annyi hogy soha rá se nézz sehol a lapjára mert ugyanígy ahogy telefonba csinálta a műsort, ezek a közösségi médiában is szokták. Aztán addigra el is felejted.
szept. 29. 20:33
 9/9 anonim ***** válasza:
rengeteg az amatőr. Mit lehet itt építő jellegű kritikával kezdeni?
okt. 4. 06:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!