Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tegyem túl magam ezen a paradox helyzeten?
Nemrég lett vége egy két éves kapcsolatomnak. Én 28 vagyok, a lány 22. Azt kell mondanom, hogy ez egy minden téren toxikus és egészségtelen kapcsolat volt. Tele érdektelenséggel, cinizmussal, verbális bántással. Véget vetettem ennek, akármennyire is fájt.
Gondolhatjátok mennyire volt toxikus, ha mindenki a környezetemben szó szerint gratulált.
Megkönnyebbültem a szakítás után, azonban nagyon fáj a dolog. Hisz én beleadtam mindent, időt, szeretet, törődést, és persze pénzt is. És itt jön a dolog paradox része. Tudom, hogy a lehető legjobb döntést hoztam, azonban nagyon fáj, sebzettnek érzem magam. Nem tudok nyitni sem jelenleg mások felé.(természetesen a lány már mással van). Miért nem lehetett engem egy kicsit is értékelni? Ezt az érzést hogy lehet rendbetenni? Mikor tudod hogy jó döntést hoztál, viszont ettől függetlenül én mindent megtettem, sajnos rossz személyért. Remélem érthető voltam, elnézést a kusza megfogalmazásért. Kérem, csak értelmes hozzászólásokat. Köszönöm!
Adj időt magadnak és értékeld, hogy képes voltál ennek a kapcsolatnak véget vetni.
Ugyanakkor adj hálát a sorsnak, hogy már nem téged tesz tönkre, most éppen a következő áldozatát szipolyozza.
Idővel majd nagyobb távolságról tudsz rátekinteni a dolgokra és rájössz, mekkora mázlid volt, hogy leléptél tőle.
Szerintem azért fáj, mert egy szakítás mindig szar, elvégre valamiféleképpen (még ha nem is felhőtlenül jól), de megnyíltatok egymásnak.
Egyébként meg tényleg gratulálok, hogy kiléptél, viszont a toxikus kapcsolatokban nem egy rossz fél van, hanem kettő. Vagyis azért működnek ezek a dinamikák mert mindkét félnek ez kell (még ha egyoldalúan bántónak tűnik is). Szóval valószínűleg az is bekavar a dologba, hogy volt valamiféle rossz előzetes hozott mintád, ami miatt ezt választottad. A legjobb ilyenkor keresni egy pszichológust, aki segít ezt átgondolni és lezárni.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Igazán elgondolkodtatóak és segítőkészek voltak!
Ha már pozitivitás, ennek a 2 évnek egy igazán szuper hozadéka az, hogy az életem bővült egy keresztfiúval, akit azóta is látogatok (a szülők, az exem rokonai ebben partnerek, amiért extrémhálás vagyok), és akit imádok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!