Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítottunk egy hónapja, depresszióba estem, mit tegyek?
Sorstárs vagyok, toxikus kapcsolatból léptem ki.
Ő volt a legjobb barátom is, viszont úgy döntöttem, hogy nem lenne egészséges még a barátságot se fenntartani.
Nagyon szar, tudom. Ez most konkrétan egy gyász-folyamat. Először azt kéne tudatosítani magadban, hogy vége, és hogy megszabadultál a lelki mérgezéstől.
Én elkezdtem leírni a dolgokat, amikkel bántott, és... hú. Jó sok összegyűlt.
Az egész talpraállás önbizalom kérdése.
Amikor nem volt önbizalmam, minden pasiért krokodilkönnyeket ejtettem aki elhagyott.
Most hogy van önbizalmam, értékes embernek tartom magam, én dobtam az exemet és ha a mostani kapcsolatom véget érne, nem tudnék sírni…..
Önbizalom, normális önértékelés.
Bihari Vikit néztem.
Kb másfél év alatt oldódott meg ez az alacsony önértékeléses bajom pedig 20 évig éltem abban az állapotban…..
Hali.
Én azt gondolom, hogy nincs egzakt megoldás a problémádra, ugyanis mindenkinek más segít.
Általánosságban azonban elmondható, hogy az idő segít.
Nekem azonban inkább az segített - és ezzel feltehetőleg végleg megszabadultam az ilyen szerelmi gondoktól - hogy teljesen megváltozott a világnézetem az események hatására. Korábban is voltak csalódásaim, de a legutóbbi szakítás/csalódás (tavaly) volt az, ami nagyon megviselt. Nem azért, mert a volt barátnőm elhagyott, hanem azért mert cserben hagyott. Ez megtörte a lelkemet, és innentől fogva a szkepticizmusom elhatalmasodott rajtam, és lényegében nihilista lettem. Nem bízok senkiben, és nem kötődöm érzelmileg senkihez. Ha a jövőben összejövök egy lánnyal, és ő el akar hagyni, akkor útjára bocsátom, és nem érdekel mi történik vele, mert szerintem én már képtelen vagyok (és nem is akarok) érezelmileg kötődni senkihez. Hogy ez tényleg így van, arra van némi támpontom, amire alapozom az elméletemet.
Azonban nem tanácsolnám neked ezt az utat. Ez egy nagyon sötét út, amin járok, szerintem sokan beleőrülnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!