Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Szakítottunk egy hónapja,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítottunk egy hónapja, depresszióba estem, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egy hónapja szakítottam a barátnőmmel, nagyon toxikus kapcsolat volt de nagyon szerettem, 9 hónapot voltunk együtt... Azóta depresszióba estem, voltam pszichiáternél, írt fel gyógyszert amit már egy hónapja szedek, voltam pszichológusnál is, beszélgettünk de nem segít semmi, ugyanúgy hiányzik és egyfeszt csak rá gondolok... Próbáltam ki békülni de ő nem akar, bár tudom, hogy nem lenne életem vele de mégis csak ő jár a fejemben és lassan bele bolondulok... Barátaim nincsenek, hobbim nincsen, pedig próbáltam ezen változtatni de semmihez nincs kedvem... Járok eddzőterembe, de mintha oda is muszájból mennék épp, hogy ne üljek itthon és éppen csak a munkahelyen érzem valamennyire jól magam. Úgy érzem, hogy szerte foszlott az életem, nélküle mintha nem tudnék már boldog lenni, de vele se voltam igazán... Már nem tudom mit csináljak, hogy le foglaljam magam, hogy ne mindig csak rá gondoljak...a legrosszabb gondolatom az amikor arra gondolok hogy talán már más fiúkkal beszél vagy össze fog jönni mással. Tudom, hogy betegesen gondolkozok, de bele betegedtem abba a kapcsolatba és úgy érzem nem gyógyulok kifele...az az igazság, hogy nem vagyok, nem voltam boldog egyedül sose, mindig a kapcsolatokba menekültem, de egyedül sose voltam boldog... Hasonló tapasztalata volt e valakinek, esetleg valami jó tanács, hogy hogyan lépjek túl rajta és kezdjem újra az életemet?
júl. 31. 12:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Sorstárs vagyok, toxikus kapcsolatból léptem ki.

Ő volt a legjobb barátom is, viszont úgy döntöttem, hogy nem lenne egészséges még a barátságot se fenntartani.

Nagyon szar, tudom. Ez most konkrétan egy gyász-folyamat. Először azt kéne tudatosítani magadban, hogy vége, és hogy megszabadultál a lelki mérgezéstől.

Én elkezdtem leírni a dolgokat, amikkel bántott, és... hú. Jó sok összegyűlt.

júl. 31. 12:47
 2/11 A kérdező kommentje:
Próbáltam más lányokkal beszélgetni, jól nézek ki, jó a munkahelyem, de nem tudtam bele élni magam, csak ő jár az eszemben, úgy érzem, hogy egyedül kell legyek egy darabig, de az olyan érzés mintha el lennék felejtve, mintha egyedül nem tudnék boldog lenni, ha bele is tudnék vágni egy másik kapcsolatba és megint szerelmes lennék, akkor ugyanaz lenne, csak a lányra összpontosítanék és nekem nem lenne életem. Magányos vagyok és hobbim sincs, de barátkozni, ismerkedni sincs kedvem és szinte semmihez sincs...mar nem tudom mitévő legyek
júl. 31. 12:49
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
Hasonlóképp érzek, mint te! Nekem is mondták már, hogy forduljak szakemberhez, de minek is, ha nem segít? Vagy csak a kérdező járt rossz helyen? Én is kíváncsi volnék a megoldásra!
júl. 31. 12:51
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok, mondjuk az én kapcsolatom nem volt toxikus, csak rájött, nem akar együttélni velem, függetlenül attól, hogy jól megvoltunk, neki még valami hiányzott, amit nem tudott megfogalmazni, mi az.
júl. 31. 12:53
 5/11 anonim ***** válasza:
52%

Az egész talpraállás önbizalom kérdése.

Amikor nem volt önbizalmam, minden pasiért krokodilkönnyeket ejtettem aki elhagyott.

Most hogy van önbizalmam, értékes embernek tartom magam, én dobtam az exemet és ha a mostani kapcsolatom véget érne, nem tudnék sírni…..

Önbizalom, normális önértékelés.

Bihari Vikit néztem.

Kb másfél év alatt oldódott meg ez az alacsony önértékeléses bajom pedig 20 évig éltem abban az állapotban…..

júl. 31. 12:57
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 5,5 eves kapcsolatomnak lett vege, nagyon nehez elfogadni. Sokat utazok, kirandulok, probalok emberek kozott lenni. Olyankor picit konnyebb. Akkor nagyon rossz, mikor egyedul vagyok otthon. Az ido szerintem segit majd, mas nem nagyon.
júl. 31. 13:57
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne pszichiatert keress, hanem pszichologust. Tapasztalatbol mondom, sokkal tobbet segit. A gyogyszer csak elfedi az allapotot, de a tenyleges problemat meg kell oldani, ami ezeket a “testi tuneteket” okozza.
júl. 31. 14:08
 8/11 anonim ***** válasza:
48%

Hali.

Én azt gondolom, hogy nincs egzakt megoldás a problémádra, ugyanis mindenkinek más segít.

Általánosságban azonban elmondható, hogy az idő segít.

Nekem azonban inkább az segített - és ezzel feltehetőleg végleg megszabadultam az ilyen szerelmi gondoktól - hogy teljesen megváltozott a világnézetem az események hatására. Korábban is voltak csalódásaim, de a legutóbbi szakítás/csalódás (tavaly) volt az, ami nagyon megviselt. Nem azért, mert a volt barátnőm elhagyott, hanem azért mert cserben hagyott. Ez megtörte a lelkemet, és innentől fogva a szkepticizmusom elhatalmasodott rajtam, és lényegében nihilista lettem. Nem bízok senkiben, és nem kötődöm érzelmileg senkihez. Ha a jövőben összejövök egy lánnyal, és ő el akar hagyni, akkor útjára bocsátom, és nem érdekel mi történik vele, mert szerintem én már képtelen vagyok (és nem is akarok) érezelmileg kötődni senkihez. Hogy ez tényleg így van, arra van némi támpontom, amire alapozom az elméletemet.

Azonban nem tanácsolnám neked ezt az utat. Ez egy nagyon sötét út, amin járok, szerintem sokan beleőrülnének.

júl. 31. 14:18
 9/11 anonim ***** válasza:
48%
Nem értem komolyan….a férfiak miért ragaszkodnak folyamat egy olyan lányhoz aki kb tönkre vágja őket? Maga a toxik az egész leány de sóvárognak utánuk.
júl. 31. 18:57
 10/11 anonim ***** válasza:
Mert szukseguk van az erzelmi labilitasra, a kiszamithatatlansagra, mert az izgalmas, attol erzik a pillangokat (ami egyebkent szorongas/stressz), ezert vannak ferfiak es nok egyarant “meghalva” az olyanokert, akikkel egy szr a kapcsolat.
júl. 31. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!