Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Nárcisztikus személyiségjegyű...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nárcisztikus személyiségjegyű férfin hogyan lehet túl lépni ? Nagy üresség es enyhe szorongáet erzek, hianyzik.

Figyelt kérdés

Sosem voltunk egy pár, valahogy nem egyszerre értünk célba szerelem terén.

Tavaky sokat szenvedett magában miattam, de megmaradtunk “baratok” sokat talalkoztunk, utaztunk.

Szép lassan belészerettem, de addigra már túl lépett..

Magában lezárt, de sosem mondta ki.

Azt mondta nem nem erez ugy irantam, de baratsag lehet.

Viszont a baratsagba sem tett. Le kellett zárni nekem. Tudtam, hogy nekem kell( teljesen felörölt az a közöny, érdektelenseg, amit mutatott.. neha irt, de ez nem baratsag.

Hallottam a régebbi kapcsolataival isnezt tette.. meg a barátaival is akikkel nem volt érzelem szerelmi téren, azokat is hanyagolja.

Kiderült mentálisan nincs rendben.

Elmenekül a konfliktusok elöl..

Nem mond ki semmit, nem zár le senkit, csak ugy fekszivodik, hanyagol mindenkit..

2024. júl. 27. 08:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se feltétlen kell cimkézni az embereket, főleg mert sokan össze vissza lejáratják a szavakat, kifejezéseket, ezzel is elvéve 1-1 komoly dolog élét. Kérdező, azok alapján amit írtál erről az emberről, te sajnos semmit nem fogsz tudni kezdeni vele. Sőt, ha a közelében maradsz, az egyenes út a lassú érzelmi kiégéshez, tönkremenéshez. Konfliktusokat nem fogsz tudni vele kezelni soha, elmenekül, bezárkózik, vagy esetleg téged hibáztat még akkor is ha te vagy az áldozat. Őszinte és stabil érzelmeket nem fogsz kapni soha, folyamatos huza vona és hullámvasút lesz az ő kénye kedve szerint, a te érzelmeid sose lesznek stabilan kielégítve. Vagy akár csak figyelembe véve. Érzelmi biztonságról meg ezek után ne is beszéljünk inkább. Ráadásul neked érzelmeid vannak felé, ő nyíltan megmondta csak barátkozna. Ez az egész teljes mértékben pusztító rád nézve, a legjobb lenne minél előbb megszabadulni tőle, és a helyzettől. Őt nem változtathatod meg soha, neked csak magadra van ráhatásod hogy minél előbb kilépj ebből a megalázó és érzelmileg romboló helyzetből.
2024. júl. 27. 11:12
 12/17 anonim ***** válasza:

Az 1., ma 09:22-es jót írt, kivéve abban, hogy 1% a népességben. Főleg kis hazánkban. Miközben skálán is mozog a téma és különböző mesterségesen kreált halmazokba lehet őket beletenni úgy vagy mert meg lehessen tanítani, meg utalni azokra, illetve statisztikailag vannak gyakoribb esetek is.

Jah, lehet, hogy valami szakembert idézett a cikk, én meg idézhetek egy másikat is, meg harmadikat is, meg stbstb

Én mondjuk sajnálatos módon eléggé képben vagyok ebben. Nemcsak ilyen béna cikkeket olvastam el ezekről, hanem mesterképzésen lévő tananyagok mellett elég sok kutatást és hozzáértő szakembereket. - miközben viszonylag kevesen vannak, akik ehhez igazán értenek. Arról nem is szólva, hogy csupán 1-2 évtizede is más volt amit gondoltak ezekről, illetve mi később beszivárgott az oktatásba. Miközben akik tanulták, ott se tuti, hogy nagyon képben volnának sok mindennel, akár foglalkoztak effélékkel, akár nem.

2024. júl. 27. 13:27
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel az 1%-kal pusztán annyi a baj, hogy ezek a DIAGNOSZTIZÁLT személyiségzavaros emberek. Nárcisztikus személyiségzavarral a legritkábban fordul valaki szakemberhez, ugyanis általában nem ő szenved tőle, hanem a környezete! Egy nárcisztikusnak nem áll érdekében, hogy diagnosztizáltassa magát, így a legtöbb nárcisztikusról nem is tudja senki, csak a legszűkebb környezete, hogy az, legyen szó akár patológiás nárcisztikusról, akár csak erőteljesebb nárcisztikus vonásokat mutató emberről.
2024. júl. 27. 14:58
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az is probléma hogy a jelenkor kifejezetten erre bátorítja az embereket, hogy legyenek önzőek és hogy csak a saját céljaik számítsanak, gyakorlatilag bármi áron. Önmegvalósítás és szabadság és egyéb szlogenek is sokaknál a végtelenségig ki vannak sarkítva és el vannak ferdítve, olyan irányokba is ahol gyakorlatilag már mindenki másnak ártanak vele a saját jólétük érdekében. És persze kicsit se zavarja őket, miközben mindenki más szenved tőle. Tehát az lehet hogy maga a nárcisztikus személyiségzavar az még mindig viszonylag ritka, de hogy manapság egyre többen mutatnak nárcisztikus tüneteket, az szerintem egy fix tény a modern világunkban. És tényleg egyre gyakoribb hogy ne lehessen megbeszélni valamit a másik féllel, mert az első legkisebb nézeteltérésnél (ahol gyakran ő maga ártott nekünk) ha megpróbálod asszertíven lekommunikálni a helyzetet, akkor vagy kiborul és idegrohamot kap és te leszel a hibás mindenért is, vagy passzív agresszív mártírkodásba csap át, esetleg kamu ígéretekkel halmoz el amiket majd újra és újra áthág. Megannyi jel és tünet. Szerintem tényleg a jelenkori trendek is nyakig benne vannak, hogy ez az egész ennyire terjedni tudjon.
2024. júl. 27. 15:09
 15/17 anonim ***** válasza:

"Tavaky sokat szenvedett magában miattam, de megmaradtunk “baratok” sokat talalkoztunk, utaztunk."

Ez mi volt? Szexkapcsolat?

2024. júl. 28. 11:40
 16/17 anonim ***** válasza:
Nyilván mindketten alkalmatlanok vagytok egy párkapcsolatra...
2024. júl. 28. 11:43
 17/17 anonim ***** válasza:
Nagyon együtt tudok veled érezni. Én is egy hónapja szakítottam egy nárcisztikussal, 1 hónapig jártunk csak össze, de még mindig halálosan szerelmes vagyok belé.. hiszen azért nehéz ez, mert csak a "love bombing" szakaszig hagytam jutni a dolgot és az egyedüli dolog ami miatt kifogásoltam a vele való kapcsolatot az a bizonytalan, kétes és link egzisztenciális háttere vezetése volt.. ha valaki tud tippet hogy szeressek úgy ki belőle, hogy semmit nem ártott nekem kérem segítsen 23N
2024. júl. 28. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!