Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nárcisztikus személyiségjegyű férfin hogyan lehet túl lépni ? Nagy üresség es enyhe szorongáet erzek, hianyzik.
Sosem voltunk egy pár, valahogy nem egyszerre értünk célba szerelem terén.
Tavaky sokat szenvedett magában miattam, de megmaradtunk “baratok” sokat talalkoztunk, utaztunk.
Szép lassan belészerettem, de addigra már túl lépett..
Magában lezárt, de sosem mondta ki.
Azt mondta nem nem erez ugy irantam, de baratsag lehet.
Viszont a baratsagba sem tett. Le kellett zárni nekem. Tudtam, hogy nekem kell( teljesen felörölt az a közöny, érdektelenseg, amit mutatott.. neha irt, de ez nem baratsag.
Hallottam a régebbi kapcsolataival isnezt tette.. meg a barátaival is akikkel nem volt érzelem szerelmi téren, azokat is hanyagolja.
Kiderült mentálisan nincs rendben.
Elmenekül a konfliktusok elöl..
Nem mond ki semmit, nem zár le senkit, csak ugy fekszivodik, hanyagol mindenkit..
Ki állítja, hogy ez a férfi nárcisztikus?
Te talán szakember vagy, aki felálította a diagnózist, vagy csak azok közé tartozol, akik használják a "nárcisztikust", mint divatszót, azokra a pasikra, akikkel nekik gondjaik vannak?
Akkor mégegyszer:
A nárcizmus egy pszichiátriai személyiségzavar, NEM egy emberi tulajdonság!
Ráadásul a népesség 1%-a érintett benne:
Annak meg elég kevés a valószínűsége, hogy te azzal az 1%-al kerültél kapcsolatba.
A eírásból kicsit magamra ismertem, nem tartom magam narcisztikusnak, mikor ilyet teszek inkább magamat védem vagy a csalódástól vagy a "megalázástól".
Kimondta azt h nem érez úgy irántad tehát le is zárta. Persze simán benne van h hazudott róla.
Sztem ő ezt a maradjunk barátok dolgot nem gondolta komolyan(nem is lehet).
Itt te is hibáztál mikor a barátságot felajánlottad mert ez már akkor bukott dolog volt. Majd jön vki más es elfelejted,most szar az egódnak is valahol mert már ő nem akar.
Hát, ahogy gondolod.
Nekem az a véleményem, hogy az emberek többsége egyszerűen csak simán hordoz negatív vonásokat - bunkó, gyáva, nemtörődöm stb. - vagyis egyszerűen ilyen az ember.
Azok aránya, akik konkrét személyiségzavarban szenvednek, és tényleg súlyos náluk a dolog, jóval kevesebben lehetnek.
Talán még annyit megjegyeznék, hogy a nárcizmust a "sötég triádba" sorolják a machiavellizmussal és a pszichopátiával együtt. Ez legutóbbinak viszont van olyan változata is, amiért gének felelősek, szóval mondhatni, ilyennek született. #1 voltam.
2.
Neki elég sok viszonzatlan szerelme volt meg csalódása. Nem védi magát, beleugrik amibe kell, aztan max szenved utána, ezt mondta. Rengeteg mindent nem dolgozott fel az élete soran.
10 évig volt együtt valakivel, 1,5 ev utan jelenleg a 3. van.
3.
Nem beszélünk màr, most ö van megsértödve, mert lezártam, mert en is vedem magam.
Nárcisztikus személyiségzavar akkor állapítható meg ha az illető a DSM rendszer szerint folyamatosan produkál minimum 5 tünetet, amit egy szakember diagnosztizál nála.
De!
Attól még nagyon sok ember mutat nárcisztikus személyiségjegyeket (vonásokat). Lehet hogy az adott illető pl. "csak" 3 tünetet produkál folyamatosan ami alapján nem lehet személyiségzavarosnak diagnosztizálni, de az a 3 tünet bőven elég ahhoz hogy megkeserítse a környezete életét.
Túllépni úgy lehet rajta hogy felfogod hogy az illető milyen személyiségű, józan paraszti ésszel belátod hogy nem lehet vele egészséges és hosszabb távú komoly párkapcsolatot kialakítani, mert olyan amilyen. És keresel helyette mást aki nem ilyen. Nem szabad belesüppedni a kesergésbe, el kell fogadni hogy rajta nem tudsz változtatni (sokszor még a pszichológusok sem, főleg ha az illető nem is ismeri fel hogy szakemberre lenne szüksége).
9
Ő határozottan megmondta, jól van, jól érzi magát, neki nem kell orvos, de mindenki másnak a környezetében igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!