Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Miért nehéz szakítani?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nehéz szakítani?

Figyelt kérdés

2 éves kapcsolat, az utóbbi időben elég sok veszekedéssel. Én a problémát abban látom, hogy nem lehet felé kritikát megfogalmazni, segítő szándékkal tanácsot adni se (akkor se ha kéri), az meg hogy el mertem mondani, számomra mi problémás a kapcsolatunkban egyenesen támadásnak vette. Azt gondolom, hogy első sorban kommunikációs problémáról van szó (ő szó nélkül elvonul ha vitázunk, otthagyva engem a szituban es sokadik alkalomra se érti, hogy ez felém nem működik, így nem tudok konfliktust kezelni). De ha párterápiát hozok fel, ami tök jól segíthetne kommunikációt fejleszteni, azt ugyanúgy támadásnak veszi, nincs arra szükség, "rég rossz ha az kell".

Ha épp nem vitázunk, akkor viszont nagyon szeretett teljes, figyelmes, ölelkezős, kifejezi mennyire szeret stb. És én ezt nem is vitatom, de ez a fajta konfliktus "kezelés" a részéről felőröl. Már látom előre, hogyha megpróbálnék leülni vele ezt elmondani, akár csak annyit, hogy én így nem vagyok boldog, szigorúan figyelve arra, hogy ne őt támadjam a szavaimmal, akkor is kiforgatná arra, hogy én vagyok a szemét és valójában ezt meg ezt gondolom/mondom és neki milyen rossz.

Ezek alapján tudom, szakítani kellene, mégse megy könnyen, mert ettől függetlenül szeretem a normális énjét, tök jól kialakitott közös életünk van, vannak tervek a következő hónapokra, sok dologban ugyanazt gondoljuk, a világ dolgairól tök jól el tudunk dumálni. Mindezt felrúgni nagyon nehéznek tűnik és újra kezdeni nulláról, új albiban, új környéken stb. Nem az egyedülléttől tartok, elotte évekig voltam full önálló és szerettem, most is van néha hogy vágyok ilyen én időkre.

2024. júl. 14. 06:53
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

A kérdésemben nem volt szó házasságról, csak kapcsolatról és szakításról, nem pedig válásról, mint ahogy az házasság esetén lenne. De igazából lényegtelen, nem erre irányult a kérdés :)

Én próbáltam vele ezekről beszélgetni, de ha én kezdeményezem, abból bezárkózás, feszülés, idegesség lesz, így elengedtem, hogy erőltessem. Van, amikor magától kezd el mesélni, olyankor természetesen meghallgatom, figyelek rá, hisz örülök, hogy ezt megosztja.

Nincs gond azzal, hogy magában oldja meg a gondokat, de akkor az se elvárható, hogy tudjak figyelni ezekre. Illetve ha így akarja megoldani, az azzal jár együtt, hogy képes túllendülni rajta. Ha pedig mégse, azért ne a másikat tegye felelőssé, ha közben nem vonja be. 'Nem beszélek róla de fogadd el és viselkedj úgy, ahogy nekem jó' - na, ez a felállás nem működik.

2024. júl. 14. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!