Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Miért nehéz szakítani?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nehéz szakítani?

Figyelt kérdés

2 éves kapcsolat, az utóbbi időben elég sok veszekedéssel. Én a problémát abban látom, hogy nem lehet felé kritikát megfogalmazni, segítő szándékkal tanácsot adni se (akkor se ha kéri), az meg hogy el mertem mondani, számomra mi problémás a kapcsolatunkban egyenesen támadásnak vette. Azt gondolom, hogy első sorban kommunikációs problémáról van szó (ő szó nélkül elvonul ha vitázunk, otthagyva engem a szituban es sokadik alkalomra se érti, hogy ez felém nem működik, így nem tudok konfliktust kezelni). De ha párterápiát hozok fel, ami tök jól segíthetne kommunikációt fejleszteni, azt ugyanúgy támadásnak veszi, nincs arra szükség, "rég rossz ha az kell".

Ha épp nem vitázunk, akkor viszont nagyon szeretett teljes, figyelmes, ölelkezős, kifejezi mennyire szeret stb. És én ezt nem is vitatom, de ez a fajta konfliktus "kezelés" a részéről felőröl. Már látom előre, hogyha megpróbálnék leülni vele ezt elmondani, akár csak annyit, hogy én így nem vagyok boldog, szigorúan figyelve arra, hogy ne őt támadjam a szavaimmal, akkor is kiforgatná arra, hogy én vagyok a szemét és valójában ezt meg ezt gondolom/mondom és neki milyen rossz.

Ezek alapján tudom, szakítani kellene, mégse megy könnyen, mert ettől függetlenül szeretem a normális énjét, tök jól kialakitott közös életünk van, vannak tervek a következő hónapokra, sok dologban ugyanazt gondoljuk, a világ dolgairól tök jól el tudunk dumálni. Mindezt felrúgni nagyon nehéznek tűnik és újra kezdeni nulláról, új albiban, új környéken stb. Nem az egyedülléttől tartok, elotte évekig voltam full önálló és szerettem, most is van néha hogy vágyok ilyen én időkre.

2024. júl. 14. 06:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Lépj. Lesz belőle valami úgyis. Ne félj a változástól!
2024. júl. 14. 07:12
 2/11 anonim ***** válasza:
Te most egy ballasztot hurcolsz magaddal, ami több nehézséget okoz, mint örömet. Rab vagy a saját házadban. Mi olyan nehéz ezen? Sokkal jobb lesz nélküle. Egy érzelmileg fejletlen emberről van szó, 100%, hogy érzelmi támaszt neked nem tud nyújtani.
2024. júl. 14. 07:20
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy te vagy a gonosz és ostoba manó amki megismerni sem képes egy olyan valalkit akihez valamiféle érzelmi szálak kötnek. Nem is akrarod ezt kibogozni?
2024. júl. 14. 07:44
 4/11 anonim válasza:
100%
Nem lesz aki megdg...Én már 10 éve nem szexeltem. 28N
2024. júl. 14. 07:55
 5/11 anonim ***** válasza:
Hasznaljatok panaszkonyvet. Irjatok le.
2024. júl. 14. 08:18
 6/11 anonim ***** válasza:

Detto, csak nálunk még rosszabb annyival, hogy amikor szépen elmondom mi nem jó, mire vágyom és támadásnak veszi, fel is húzza magát és ideges lesz aztán csúnyán kezd beszélni velem...

2 éves kapcsolat ugyanúgy

26/L

2024. júl. 14. 09:08
 7/11 A kérdező kommentje:

#3, ez a megközelítés tetszik, csak nem teljesen értem :D mit kene kibogozni, megismerni? Tudom milyen gyerekkori traumái vannak, milyen a szüleihez viszonyuló érzelmi kapcsolata, mit érez nehéznek az életében - de ezek együtt se hinném, hogy felmentés lenne minden problémára, kifogásként lehetne használni. Ezeket mind meg lehetne oldani és dolgozni rajat, nem nekem kellene folyton résen lenni mit hogyan mondjak, ne tegyek, nehogy ilyen fájó pontra tapintsak.

#6, akkor te érted igazán, én is nagyon szépen hoztam fel a problémákat, nem emeltem fel a hangom, nem csapkodtuk az ajtót, nem vontam kérdőre. Mégis teljes támadásnak vette, csak ugye nála az idegesség úgy jön ki (vagyis hát nem jön ki), hogy nem mond semmit, elvonul vagy szótlanul, engem levegőnek nézve mászkál korülöttem. Sokkal jobban örülnék ha inkább kibabálna és kijonne belőle, mit gondol, mi bántja.

De azt hiszem most kezd ebből nekem körvonalazódni, hogy itt egyedül én akarok problémát megoldani, ő nem...

2024. júl. 14. 11:16
 8/11 anonim ***** válasza:
Mi van ha félre csúszik neked az, hogy a feleséged egyszerűen saját maga lelkivilágával nem akar téged terhelni? Talán mondta is neki és tudja, sejti, hogy mi lenne a vége. Ezért elfojt mindent
2024. júl. 14. 11:42
 9/11 A kérdező kommentje:
#8, ez biztos ehhez a kérdéshez szántad? Házasságról nem volt azó, és sajnos a válasz többi részét se tudom pontosan hova tenni
2024. júl. 14. 13:53
 10/11 anonim ***** válasza:

Na igen! Persze! Véletlen ötlet volt, hogy házasság is van.

Beszélgettél vele mélyebben a fitalkoráról amik megkeményítették? Soha nem kérdezted tőle ugye?

Amúgy lehet maga oldja meg a problémáit és nem sorolja fel ezeket neked.

2024. júl. 14. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!