Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Bunkó voltam és máshogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bunkó voltam és máshogy kellett volna csinálni?

Figyelt kérdés

Van egy régóta húzódó problémánk, és szakítás előtt adni akartam egy utolsó esélyt a barátnőmnek. Leültünk beszélgetni, és elmondtam neki, hogy én nem szeretnék többé így élni, ez zavar és vegye komolyan, változtasson. Nem szeretek fenyegetőzni, ezért csak finoman, de hozzá is tettem, hogy többször emiatt már nem fogok veszekedni vele. Jött a szokásos reakció, a hárítás, a gaslighting, hogy valójában ő még többet is tesz ezért, mint én, és én látom rosszul a dolgokat; olyat kérek tőle, ami irreális. Teljesen nyugodtan és normálisan mondtam neki, hogy ne is folytassa, mert nem érdekel, 3 éve hallgatom ezeket a kifogásokat, majd rövidre zártam egy kérdéssel, hogy tud-e ebben változni? Azt mondta, hogy nem, amire én szakítottam vele, hogy akkor ennek így nincs értelme.

Ezután nyilván heves reakció, hogy zsarolom őt, bunkón és lekezelően álltam ehhez a témához, stb stb. Tényleg máshogy kellett volna csinálni?

2024. júl. 9. 10:24
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
9-es ki bántott? :D
2024. júl. 9. 22:02
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem a 9es vagyok, de az tény hogy (ex) csajodról írod, hogy gaslighting meg terelés…. Aztán te se vagy képes válaszolni egy többször feltett kérdésre ami nyilván döntő lehet egy ilyen témában. Hozzáteszem: egy ANONIM oldalon. Akkor csak nem áll olyan messze az igazságtól a 9es sem 😂
2024. júl. 10. 13:52
 13/20 A kérdező kommentje:
Mint írtam, objektív tényként megállapítható az, hogy ki mennyit tett az ügyért. Egy példa: ha az a bajom, hogy csak én sétáltatom a kutyát, és tudom, hogy az elmúlt 1 hónapban max 1x vitte le, akkor az, hogy úgy csűri csavarja a dolgokat, hogy én érezzem szarul magam amiért egyenlő részvételt várok, az gaslighting. Vagy egyszerűen csak hazudik nekem, és talán magának is. Itt most nálunk nem erről van szó, de egy hasonlóan mérhető(!) dologról. Szóval semennyire nem véleménykérdés az, hogy társként viselkedve, egyenlően osztozunk-e a jón és rosszon. Színtiszta tény, hogy nem rakott bele annyi erőfeszítést, mint én, és meg is mondta, hogy nem hajlandó annyit vállalni, amennyit én. Minden más belemagyarázás egyéni frusztráció és múltbéli sértettség részetekről szvsz.
2024. júl. 10. 16:05
 14/20 anonim ***** válasza:
49%

Mi vagyunk frusztráltak? Te írtad ki az exedről a kérdést, akivel szakítottál.

Egy kis reality check, mert rád fér: egy kapcsolatban nincs ilyen, hogy megszállottan számolgatunk dolgokat. Egy példa neked is: az egyik nap 6790 ft-ot fizettem a randiért, majd a következő randi alkalmával ha a párom csak 6000 ft-ot költ rám, akkor szerinted az a normális hogy felírom egy excelbe a 790 ft-ot és számon kérem rajta a hónap végén?

Egy párkapcsolat azért párkapcsolat, mert együtt vagyunk, nem egymás ellen. Lehet, hogy te többször viszed le a kutyát és ezen a területen így 70-30 arányban többet teszel bele, míg a párod a kapcsolat egy másik területén kompenzál. Nagyképű vagy, nárcisztikus tendenciákkal, és fogalmad sincs róla, hogyan kell társként viselkedni. De mint írtam, nem is baj. Minden jogod megvolt hozzá hogy szakíts, a lány is csak jobban járt így.

2024. júl. 10. 16:38
 15/20 A kérdező kommentje:
Olyan dolgok miatt kritizálsz, amikről szó sincs, csak kitaláltad, heló :D igen, szerintem nagyon frusztrált vagy, de ha frusztrált nem is, biztosan valami baj, ha mindenféle szörnyűséget belelátsz mindenbe. Nem tudom, hogy te vagy-e a másik kommentelő is, de teljesen olyan vibeom van, mintha téged egy olyan miatt dobtak volna ki nemrég, amivel nem értettél egyet, és most mindenki aki szakít a párjával nárcisztikus és nagyképű. Teljesen érthető reakció ez egyébként, és ezt nem bántásból írom, engem csak az zavar, hogy kitalálsz dolgokat ismeretlenekről.
2024. júl. 10. 16:57
 16/20 anonim ***** válasza:
49%

Most rólam is kitaláltál valamit, ami messzebb nem is állhatna az igazságtól, de azért értékelem az aggodalmadat.

Ha nem osztod meg a teljes sztorit, szerinted egy gyakori kérdések oldalon nem az a normális reakció, hogy hozzátesszük a többit? Ahogy írták mások is, így nem lehet igazságot tenni. Hiába kapaszkodsz két kézzel abba, hogy ez márpedig mennyire objektív. A világon nagyon kevés az objektív valóság, mindennek legalább két oldala van, és olyan mélységei amit egy ilyen általad adott leírásból nem látni. És mint említettem, egy párkapcsolatnak (vagy ami azt illeti bármilyen emberi kapcsolatnak) nincs számolható oldala. Pont az a lényeg, hogy szívből adod azt amit, és felismered hogy bár a másik nem egyenlő arányban teljesít egy területen, de kompenzál a másikon. Nem excelbe írogatom a számokat, és próbálom megfejteni, mint egy matematikai egyenletet. Isten mentsen egy ilyen strigulákat húzó férfitől. Az ilyen hozzáállás kiöl minden spontaneitást, önzetlenséget, szívből jövő gondoskodást, romantikát egy kapcsolatból.

Végszóként: ha te hozol példát az teljesen valid, ha én, akkor “csak kitalált dolgokat kritizálok”. Milyen dolgokat kritizáljak, ha a kérdező (azaz te) is random példákat hozol, a valóságot pedig nem mered itt megosztani. (?)

2024. júl. 10. 17:09
 17/20 A kérdező kommentje:
Azért nem osztottam meg az eredeti problémát, mert egy cseppet sem érdekel, hogy ki mit gondol róla. Hiába mondja azt ezer ember, hogy emiatt nem kellene szakítani, ha nálam ez szakító ok és nem éreztem így jól magam. A kérdés az volt, hogy a szakítás módja bunkó volt-e vagy sem. Nem kell ebbe többet belelátni és morális kérdést csinálni valamiből, amit meg sem osztottam.
2024. júl. 10. 17:19
 18/20 anonim ***** válasza:
66%

Egy cseppet sem érdekel ki mit gondol róla, de azért feltetted a kérdést 😂😂😂😂

Ha számolgattál valamit, akkor a szakítás módja bunkó volt, és valóban ultimátumot adtál az exednek. De a lényeg, hogy neki is jobb ez így. Ha pedig nem vagy képes a saját szereped meglátni a kapcsolat végében (mert hogy a dolgok morális oldala hidegen hagy), akkor fejlődni sem fogsz, és minden kapcsolatod ugyanilyen véget ér majd. Azt azért tartsd észben, ha minden nő után ki kell majd írnod egy hasonló kérdést, akkor a közös nevező te vagy.

2024. júl. 10. 17:26
 19/20 A kérdező kommentje:
Mindenképp észben tartom amiket írtál, nagyon sok tanulságot sikerült levonnom 🤗
2024. júl. 10. 17:39
 20/20 anonim ***** válasza:

Érthetetlen, miért nem írtad le a konkrét problémát, de ha már a kutyasétáltatást írtad példának:

1. Ki akarta azt a kutyát, vagy ki akarta jobban? Mert a kutyát csak addig kell sétáltatni, amíg van. Ha túl nagy teher ez mindkét félnek, akkor nem kell kutyát tartani. (Ezzel nem azt akarom mondani, hogy agyon kell ütni, de ha pl. elpusztul, nem kell újat venni.)

2. Te lehet, hogy egy hónapban 25-ször sétáltattad a kutyát, a párod meg csak 5-ször. De lehet, hogy ő havonta 25-ször mosogatott el, te meg 5-ször. Olyan is van, hogy valaki az egyik fajta házimunkát szívesebben csinálja, a másik meg a másik fajtát. Akkor logikus, hogy egyik az egyik fajtát csinálja többször, másik a másik fajtát.

De ezeket jó esetben meg lehet beszélni és nem kell ultimátumokat tenni. Az ultimátum gyakorlatilag már a kapcsolat befejezését jelenti.

2024. júl. 10. 18:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!