Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Bunkó voltam és máshogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bunkó voltam és máshogy kellett volna csinálni?

Figyelt kérdés

Van egy régóta húzódó problémánk, és szakítás előtt adni akartam egy utolsó esélyt a barátnőmnek. Leültünk beszélgetni, és elmondtam neki, hogy én nem szeretnék többé így élni, ez zavar és vegye komolyan, változtasson. Nem szeretek fenyegetőzni, ezért csak finoman, de hozzá is tettem, hogy többször emiatt már nem fogok veszekedni vele. Jött a szokásos reakció, a hárítás, a gaslighting, hogy valójában ő még többet is tesz ezért, mint én, és én látom rosszul a dolgokat; olyat kérek tőle, ami irreális. Teljesen nyugodtan és normálisan mondtam neki, hogy ne is folytassa, mert nem érdekel, 3 éve hallgatom ezeket a kifogásokat, majd rövidre zártam egy kérdéssel, hogy tud-e ebben változni? Azt mondta, hogy nem, amire én szakítottam vele, hogy akkor ennek így nincs értelme.

Ezután nyilván heves reakció, hogy zsarolom őt, bunkón és lekezelően álltam ehhez a témához, stb stb. Tényleg máshogy kellett volna csinálni?

2024. júl. 9. 10:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy kellett volna, jobb, hogy vége.
2024. júl. 9. 10:29
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ebben hiba. Meg lehet tudni, hogy mi az, amiben változtatnia kellene és azt mondta rá, hogy nem tud?
2024. júl. 9. 10:31
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Maga a hozzáállás rendben van. Kérdés, hogy az elvárás amit támasztottál és kifogásolsz mennyire reális, mit takar. Ezt pedig nem tudjuk. Ha az is rendben van akkor nincsen ebben hiba.
2024. júl. 9. 10:41
 4/20 A kérdező kommentje:
A problémát nem osztanám meg, de nem vártam el tőle többet, mint amennyit én is megteszek. Sőt, valójában még annyit sem. Szerencsére nem véleménykérdés a dolog, mert kvázi számszerűsíthető az, hogy ki mennyi tett az ügy érdekében, így nincs meg annak a veszélye, hogy valamelyikünk is máshogy látná a dolgot.
2024. júl. 9. 10:44
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem voltál bunkó, habár én nem sok értelmét látom ennek a "változtass a viselkedéseden, mert nekem nem tetszik" dumának.

A másik ilyen. Vagy elfogadod, vagy váljatok szét békével. Én így gondolom.

2024. júl. 9. 11:00
 6/20 retektorta ***** válasza:
100%

"A másik ilyen. Vagy elfogadod, vagy váljatok szét békével."

Azért ez kicsit bonyolultabb egy több éves párkapcsolatban. Alap, hogy megbeszélik a problémákat és nem az az első reakció az első nézeteltéréskor, hogy "vége, befejeztük".

2024. júl. 9. 13:23
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

6-os, értem mire gondolsz, de az ilyen ultimátumoknak sincs értelmük.

Ha a kérdező leírná, pontosan miről volt szó, lehetne valamit mondani.

Alapvetően az ember a szokásain nagyon nehezen tud változtatni, nekem ez a tapasztalatom.

2024. júl. 9. 13:43
 8/20 retektorta ***** válasza:

"az ilyen ultimátumoknak sincs értelmük."

Ebben igazad van, de tapasztalatom szerint ezek az ultimátumok akkor szoktak előkerülni, amikor semmi más nem használ, hosszú időn keresztül küzdünk a problémával, de a másik egyszerűen nem hajlandó tudomást venni arról, hogy ez így nekem nem jó. Volt ilyen kapcsolatom nekem is, évekig vitatkoztunk valamiről, volt ott minden, kifogás, magyarázat, ellentámadás (ez volt a kedvencem), szalmabáb stb. de a vége mindig az lett, hogy maradt a probléma.

2024. júl. 9. 14:03
 9/20 anonim ***** válasza:
61%

Azért nem osztod meg az elvárást, mert akkor szénné lennél oltva. Ez biztos. Ordít a leírásodból és a válaszaidból a nagyképűség. Kedves többi hozzászóló, lehet választani az alábbiak közül:

- barátnő nem 50kg, hanem 60, és ezt a plusz tizest le kéne adni

- barátnő csak heti 3x szeretne fuvolázni/főzni/takarítani, pedig legalább minden nap többször kellene

- barátnő kéthetente borotválkozik, míg az úr tükörsima barbie babára vágyik 24/7

- barátnő nem sminkel, nem hord magassarkút, nem küld erotikus képeket... Stb stb stb

Volt még jó néhány, ami eszembe jutott, de összefoglalva: kontroll.

Örülök, hogy szakítottál vele, és most találhat egy olyan partnert, aki úgy szereti, ahogy van, és nem akarja megváltoztatni.

2024. júl. 9. 16:41
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

"Ezután nyilván heves reakció, hogy zsarolom őt, bunkón és lekezelően álltam ehhez a témához, stb stb. Tényleg máshogy kellett volna csinálni?"

Nem lehet érdembe válaszolni, nem ismerjük a problêma forrását.

2024. júl. 9. 19:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!