Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért terelik a pszichológusok a szakítás felé az embereket?
Figyelt kérdés
Előre leszögezem, hogy semmi bajom alapvetően a pszichológusokkal, sok esetben hasznosnak tartom. De azt tapasztalom, hogy sokszor egy problémás párkapcsolatnál a szakítás felé terelik az embert, ahelyett, hogy az alap problémát oldanák meg. Három saját példa. Én jártam pár éve, a végén szakítottam, azóta is bánom, nem lettem kicsit sem jobban, és nincs normális kapcsolatom. Én férfi vagyok, de lány barátommal megtörtént ugyanez. Elkezdett pszichológushoz járni, szakított a párjával, neki van új kapcsolata azóta, de mindig meséli mennyire boldogtalan az új kapcsolatban, és hiányzik neki a régi. És volt egy pár hónapos kapcsolatom, ahol párom járt, és egyszer csak a semmiből szakított, persze itt nem egyértelmű, hogy a pszichológus hatására. De ő meg egy idő után már mindent nagyon tudatosan akart intézni, a kapcsolatot is. Természetesen neki sincs azóta 1-2 hónaposnál hosszabb kapcsolata. Ezek csak véletlenek vagy a szakemberek szerint is a dobd el, keress másikat a megoldás? Régen a sírig tartó házasságokban is voltak kisebb-nagyobb gondok, de valahogy mégis egyre erősebb lett a szeretet és a kötődés, ami adott egyfajta alapot. Ma egyik kapcsolatból a másikba ugrálnak, ennek ellenére azt látom, hogy sokkal boldogtalanabbak, mint azok, akik kitartanak a választottuk mellett.2024. márc. 1. 12:41
11/11 anonim válasza:
Pszichológus vagyok. A szakmai etikai kódex vagy bármilyen terápiás irányzat módszertana szerint szigorúan tilos sugallmazni, terelni, tanácsot adni a kliensnek. A párterápiás képzésben pedig kifejezetten erős a resztoratív irány vagyis abból indulnak ki, hogyan lehet megmenteni a kapcsolatot. Ha neked vagy az ismerőseidnek nem mondta szó szerint azt a pszichológus hogy szakítsatok vagy nem tett erre sugallmazásokat akkor az a ti saját döntésetek volt a az önismereti fejlődés alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!