Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért terelik a pszichológusok a szakítás felé az embereket?
Annak idejen sok evvel ezelott nekem is azt ajalotta tobb pszichologus,hogy szakitsak.
Persze,utana az ember rosszabbul erzi magat es tobbet tud lehuzni eola a pszichologus. Nekik a hosszu ideig tarto penzjovedelem a fontos.
Szerintem nem normális amit leírtál. Ha ilyenek a pszichológusok az elég rémes. Nekem nincs tapasztalatom benne, így nyilván nem mérvadó a kommentem, de én egyetértek veled kérdező abban, hogy a kapcsolat megmentésére kellene fókuszálni, kivéve abban az esetben, ha iszonyatosan mardosó az a kapcsolat. Szóval, ha tényleg ilyen a pszichológusok hozzáállása akkor ott baj lehet..
Esetleg rosszindulat? Hozzá nem értés? Ki tudja..
Nem terelik. Itt alapvetően arról van szó, hogy a terápiában (jó esetben) a kliens fejlődik, és ha a párja nem tud vele fejlődni, akkor túlhaladja. Illetve sokszor az van, hogy hibás sémák szerint választunk párt és miután ezek a sémák leépülnek, már nem választanánk olyan embert.
Nem mindig lesz amúgy szakítás a vége. Tudok olyanról, aki inkább abbahagyta a terápiát, csak hogy ne kelljen szembesülnie azzal, hogy a párkapcsolata milyen ártalmas számára. Ismerek olyat is, aki a terápiája ideje alatt ment férjhez a párjához, pedig mindenki látta a környezetében, mennyire nem illenek össze. Egy év múlva elváltak. Utána a nőnek lett sokkal hozzáilőbb párja és családja.
A személyiség változik. Terápia nélkül is, de terápiával gyorsabban. Egy hozzád illő, támogató, veled együtt fejlődni képes partnerrel együtt maradsz. Pláne ha ő is terápiázott már életében és tudja, hogyan működik ez. Viszont ilyenből sajnos nagyon kevés van.
Szerintem meg az boldogtalan aki évekig beleradgad egy nem működő kapcsolatba. Rég rossz aki nem tudja megoldani a saját életét pszichológus nélkül.
Senki nem kénuszerít hogy szakíts az egyedül a te döntésed.
Régen sokminden másképp volt.
Most sietnek az emberek kapcsolattal és, minden mással is.
Általában a véleményüket mondják el abból amit rólad megtudtak. De lehet, hogy 2 hónap után már változna a véleményük. Sok ilyen volt már.
Pl...jaaa hát erről még nem volt szó...
Frontálisan ilyet nem tesz, hanem a józan eszét igyekszik használni.
Viszont érdekes, hogy sokan itt az oldalon nyavalyognak állandóan, hogy "Jaj, mit tegyek?", aztán meg ha egy ilyen (azaz pszichomukis) helyzetbe kerül, ahol a szakítás előtérbe kerül, akkor meg azon csodálkoznak sokan... Ki érti ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!