Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hogyan dolgoztátok fel?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan dolgoztátok fel?

Figyelt kérdés
Kérem, hogy csak olyanok válaszoljanak, akik átéltek hasonlót. Ha volt olyan szakításod vagy válásod, amikor azt élted meg, hogy mindent elvesztettél, hogyan álltál fel belőle és mennyi ideig tartott a gyógyulás? Tegyük fel, hogy szinte feltétel nélkül bíztál valakiben, mert a kapcsolatotokban mindent elkövetett, hogy bízni tudj benne. Rengeteg energiát tett bele, elhitette, hogy nagyon szeret és mindig számíthatsz rá, hogy te vagy a legfontosabb az életében. Aztán egyik napról a másikra úgy dobott el, hogy nem is értetted az egészet. Azt hitted, szeretve vagy, az volt a narratíva mindkét oldalról, hogy még soha senki mással ilyet nem éltetek meg stb. És nincs megcsalás, nincs másik partner, egyszerűen csak eldobtak, és nem kellesz többé.

2023. dec. 26. 17:12
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm, 10-es, a tökéletesen haszonavehetetlen választ, kifejezetten kértem, hogy olyan válaszoljon, aki már átélte.

Nem kértelen "jótanácsokra" van szükségem, hanem megélt tapasztalatokra.

2023. dec. 26. 18:37
 12/17 anonim ***** válasza:
83%
Nekem most 1.5 éve tart a feldolgozás, de máig meg akarnék halni legszívesebben, annak ellenére hogy van egy kisfiunk is, akit én nevelek.
2023. dec. 26. 18:44
 13/17 anonim ***** válasza:
79%

A szakítást sokan átélték már végigkínlódták.

A tiéd sem különbözik mádokétól.

De azzal semmire nem mész ha mások szomorú történeteit hallgatod.

Én is átéltem.

De muszáj volt felállni elmenni dolgozni, emberekkel beszélgetni, és nem önsajnálatba süllyedni, mert nem volt lehetőség sajnáltatni magam. És nem mutathattam senki előtt.

Attól h depizel, meg jajj megható szavakat hallasz depis zenéket hallgatsz és azt nézed másoknak milyen jó és a közös képeitekre emlékezel, nem fogsz továbblépni.

Szavazz le nyugodtan, de nem a brühühü meg az édes szavak fognak segíteni.

Sokaknak évekig tart mert magukat egyre mélyebbre süllyesztik. És minél tovább marad benne az ember valahol ebben az önsajnálatba is, annál nehezebb lesz kijönni belőle és annál tovább fog tartani.

2023. dec. 26. 22:39
 14/17 A kérdező kommentje:

13-as, jó neked, hogy ilyen végtelenül bölcs megmondóember vagy, ráadásul gyakorlatilag nulla empátiával és körülbelül ugyanennyi érzelmi intelligenciával megáldva.

Egyáltalán te minek jössz ide, telef*sni a gyk-t a toxikus megjegyzéseiddel? Gondolod, ettől jobb lesz valakinek? (Max neked, akinek nincs más módja a kicsinyes frusztrációit levezetni, mint ismeretlenekbe belerúgva.)

Gyászmunkáról halottál már, bölcs guru? Megélni a gyászt és belesüllyedni az önsajnálatba az két külön dolog. Ráadásul szakítás és szakítás között is hatalmas különbségek lehetnek, amit egy sereg dolog befolyásol.

Nem 16 éves vagyok, és amúgy pokoli élethelyzeteken vagyok túl, olyanokon, amilyeneket te valószínűleg sohasem éltél meg. Ha megélted volna, nem osztanád az észt a tudatlanok magabiztosságával.

Azt pedig hadd döntsem el én, hogy nekem mi segíti a feldolgozást és mi nem, én sem pofázok bele a te megküzdési stratégiáidba, légy szíves, te is maradj kívül az enyémeken.

2023. dec. 26. 23:20
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Teljesen megértem, miről beszélsz, velem pár hete szakítottak, derült égből villámcsapásként ért a dolog, pont így, ahogy leírtad. A poklok-poklát élem át! A kérdés, ami foglalkoztat:Kiben, hogyan, mikortól bízzon az ember? Hisz bizalom nélkül nem kapcsolat egy kapcsolat. Mikortól hihetsz a szép szavaknak, az érzésnek, hogy tényleg szeretnek? Hogy tényleg tökéletesen működik a kapcsolatod, és nemcsak annak látszik? Amikor azt érzed, túl szép, hogy igaz legyen, akkor el merd hinni, van ilyen és nem küldenek majd el?Nem tudom mikor állok talpra! Ami nálam nehezíti a helyzetet, gyermekem is van, aki most ugyanúgy szenved, már nevelőapjának tekintette a volt párom.
2023. dec. 29. 20:02
 16/17 A kérdező kommentje:
Kedves 15-ös, gyakorlatilag szinte szó szerint ugyanazt éltem át, amit te, annyi különbséggel, hogy az én gyerekemet nem viselte meg a szakítás. Én most icipicit jobban vagyok, ha beszélsz angolul, küldök valamit, ami nekem sokat segített.
2023. dec. 29. 22:42
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Pont ez történt.

Több éve szenvedek.

2023. dec. 30. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!