Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehetséges, hogy valakit ezért hagy el a barátnője?
Volt egy több mint féléves kapcsolatom, ő 20 én 22 és eleinte úgy 4 hónapig minden tökéletesnek tűnt, szerelmes volt belém, teljesen idillikus filmbe illő volt az egész, nagyon jó volt vele minden, isteni volt a szex is, folyamatosan mondta, hogy mennyire ideális vagyok neki, már éppen komolyabbra kezdett volna fordulni, megismerte volna a szüleimet, amikor valami megváltozott közöttünk. Eleinte nem tudta elmondani mi a baja, csak szakítani akart, de nem tudta megmondani miért, mert úgy érzi szeret. Majd ezt megbeszéltük és gondoltuk, csak valami fellángolás volt, stresszes, rossz passzban volt. Aztán pár hétre megint minden normális lett, majd megint ugyanez, lekezelő, passzív kommunikáció, folyton lemondta az utolsó találkozásokat.
Ebből végül szakítás lett, állítása szerint, nem tud olyan dolgot mondani ami ne lenne jó bennem, ő sem akarja ezt, de hagyjam békén, legyen vége. Én nagyon nagyon nehezen de ezt elfogadtam, utána még beszélni akartam vele többször, de esélyt sem adott nekem, egy kőszikla volt, és nem ilyennek ismertem meg... Viszont hetekig/1,5 hónapig volt bennem egy tüske, és folyamatosan gondolkodtam, hogy miért hagyott el Ő.
Végül nem tudtam másra jutni csak arra, hogy én túl jófiú voltam. Utólag látom, hogy mert szerelmes voltam, és éppen egy nagyon rossz időszakom ért akkor véget ami érzelmileg megviselt, ráhagytam dolgokat, nem voltam elég határozott, irányító, pedig beszéltük régebben, hogy ő azt szereti, ha valaki ilyen, volt hogy szóvá tette, hogy én nem tudok veszekedni, ne legyünk ilyen unalmasak stb. De nem akartam elveszíteni, és semmi kirívó nem történt, mindig megvédtem, sosem voltam férfiatlan a szó szoros értelmében, két méter vagyok szóval külsőleg sem.
De utólag annyit olvastam erről a témáról, hogy ezek kis dolgoknak tűnnek, de szinte minden szakítási oknál ott van, hogy a nő nem tiszteli a férfit, és én úgy érzem ez történt. Azóta amennyire tudom félig meddig visszament az exéhez, akiről mesélt nekem is, hogy hogy kezelte, mindent megmondott neki, megtiltott neki, elhagyta, egy darab szarként bánt vele és nem is lehetett igazán soha a barátnője, mert nem kellett neki. Most újra vele van mégis.
Nyilván ezek után látom, hogy lelkileg ezekszerint semmi közös nem volt bennünk, és nem akarnék már soha semmit tőle. Csak nem gondoltam volna, hogy ennyire klisés lesz az egész, hogy miért nem beszélt a problémáiról, és én miért hibáztam ekkorát.
Tehát ő a rosszfiúkra bukik, te meg jófiú voltál...igazából ennyi, itt a vége. Okot keresel, válaszokat?
Azt valahol a gyermekkorában kell keresned, minden bizonnyal azt a szülői mintát látta, ezáltal az a minta/sablon/séma égett belé, hogy a férfi egy ízig vérig uraló és uralkodó ősztönlény, a nő meg a behódoló/alárendelt másik fél.
Neki ez a normális, mármint az, hogy azért havonta egyszer 1-2 pofon, 1-2 állás, 1-2 gyomros azért belefér, mert hát ez így van rendjén, meg "jajj, nem azért korlátoz mert egy elmebeteg, vagy mert egy önbizalom hiányos őrült, ő így mutatja ki, hogy szeret" haggyad má' az ilyen nőket, visszament az exéhez, mert az alázza, az "nőként" bánik vele, lásd : kussolsz és akkor pofázol ha kérdezlek.
Neki ez kell, de ne bánd haver, lesz majd olyan lány akinek úgy vagy jó ahogy vagy, ja bocsi, NEM, mert kb minden második, nőnek az a fajta rosszfiússág kell amit az exe hordozott, a magadfajta, meg a magamfajta jofiúk meg maradunk panelnövénynek, majd 50 körül, amikor azok a csajok megunják a szelidítést, (mert ez tudat alatt az amúgy, hogy a zabolátlan rosszfiút majd megszelidíti, csak általában nem sikerül) akivel te is voltál, majd akkor vesznek minket elő, akkor majd jól leszünk, mert előbb utóbb mindenkinél betelik a szemetes, főleg hosszú 20-30 év múlva.....addig szenvedünk és keressük az okokat, kérdéseket, válaszokat, hibáztatjuk/okoljuk magunkat, miközben nemz velünk
Akkor ki a jófiú, az exe?
Nyilván szerelmes a kis szarháziba, ezért akkor is vele van, ha úgy bánik vele mint egy kutyával.
A kérdezőbe meg nem szereti, ezért megadhatna neki bármit, akkor sem kéne.
Aki menni akar, arra rá kell adni a kabátot.
Nem kár az ilyen nőért.
Bármi lehetséges. Engem több hónapnyi online ismerkedés, többszáz órányi hívásozás után dobott azért egy lány, mert első randin - az ő lakóhelyén volt, ahol én előtte még soha nem jártam - nem tudtam konkrét fagyizót mondani, hogy hol vegyünk fagyit. Igen, ez nála szakítóok volt, mivel "nem voltam elég határozott". Neki az kell, hogy a férfi kategorikusan megmondja, hogy mit, és hogyan. Akkor is, ha nulla előismeretem van arról a helyről. Ja, és mielőtt még a Google térképpel előhozakodnánk, ez az eset 15 éve volt, akkor még ilyeneknek nem lehetett utánanézni.
A mostani barátnőmnél ez nem volt probléma. Ő nagyon szívesen megismertette velem a lakóhelyét, és nem látott ebben semmi problémát. Van, hogy két ember egyszerűen nem illik össze. Mint ahogy mi sem illettünk össze azzal a lánnyal. Lehet, hogy voltak közös dolgaink, meg sok dologban nagyon jól megértettük egymást, de pont azok a dolgok, amik egy párkapcsolat alapján képeznék, azok nem egyeztek.
Az, hogy valaki nem szereti, ha a másik rendes, rendezett életű, és tisztességes? Tudod, van ilyen. Én is futottam már bele. Utasított már el nő azért, mert ő a "kemény és balhés" alakokat szereti. Ez van. Nem biztos, hogy a legjobb hozzáállás egy boldog jövőhöz, de igazából nem az én dolgom, mindenki döntse el maga, hogy mi a fontos neki egy párkapcsolatban. Nekem a kölcsönösség, bizalom, empátia, és harmónia, valakinek meg a kötekedő jellem. Csak azt kell megérteni, hogy akivel nem passzolunk össze, azt kár erőltetni.
Bár én ezt a "jaj, de nagyon szerettük egymást" dolgot fenntartásokkal kezelném. Ha olyan nagy volt a szerelem, akkor nem fog egyik napról a másikra ezzel előállni. Szóval vagy korántsem volt olyan nagy a szerelem, vagy valami más probléma van, amit nem tud, vagy nem akar elmondani.
És egyébként bocsi, de tényleg kissé gyanús ez az "én vagyok a tökéletesség csúcsa, és csak a másikban lehet hiba" jellegű hozzáállás.
Szerintem ne gondold túl, és semmiképp se magadban keresd a hibát. A kedvességed előny lesz egy olyan lánynál/nőbél, aki tudja, hogy téged akar párjául. Őt kell megtalálnod majd 🙂
Az exed sajnos rohadtul nem tudja még, hogy mit akar az életben. Itt ő volt a határozatlan. Helyes döntés volt a szakítás mindenképp. Ebben a helyzetben jobb továbblépni. Tudom, hogy fáj, de ez ilyen sajnos. Neki még érnie, tapasztalni kell.
dikh, dehát a szádba tömted magadnak
#kiröhög
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!