Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehetseges hogy valaki szakit a parjaval, csak azert hogy egyedul akar lenni?
Nem nem hinnem.
Kerdeztem tobbszor is ha van mas.
Megkertem mondja el igy konnyebb elengedni harag nelkul. De most onmagara akar koncentralni magany kell. De nem tudom miert?!
Nem tudta kirugni a regebbi parkapcsolatat.
Biztos,h van vkije. Talan regebben van egyutt az illetovel,mint veled. Ez a tipikus szakitos duma ilyenkor. Beledkotni nrm tud. De muszaj vmi urugyet keresni a szakitashoz.
Reszvetem.
N
azért soha senki nem szakít mert egyedül akar lenni, az ember nem így van programozva.
okok:
1. valamelyik oldalról megcsalás...lelkiismerettel el nem számolás
2. elhidegült kapcsolat...nem szeretem, ő se engem, minek is vagyok vele, utálom a rigolyáit, vagy ő az enyémet stb
3. haldokló kapcsolat, sok probléma, közben kialakulóban lévő másik kaland...megcsalás még nincs, csak beszélgetés, találkozó, vonzóbb a félig meddig ismeretlen új, mint a már mindent tudok rólad és unlak régi.
Utolsó: ne úgy fogd fel, hogy nem ér rá vele foglalkozni. Hanem, hogy egy olyan lelkiállapotba kerül, ami nagyon nihill és át kell gondolja, merre tart az élete és mit akar vele kezdeni és hogy beleférnek-e azok az emberek.
Lehet, hogy valóban nyersen fogalmazva ráunt a kapcsolatra, állóvízként fogja fel, amiből nem tud kimászni, csak ha szakít.
Persze ezek spekulációk, hiszen nem látunk Kérdező (ex) párjának fejébe, de sajnos van az a szituáció, ahol valaki így dönt pusztán az életből való kiábrándultságból.
Először is: a megcsalós, van másik szövegeket hagyd. Az élet nem egy Mónika-show, az ember meg nem egy kétbites élőlény aki vagy szeretni tud, vagy megcsalni mert mást akar már szeretni.
Másodszor: Volt, vagyis van hasonló sztorim nekem is, nem is egy ilyen történet az életemből. Illetve magamat is tudom nézni, hisz nekem is széles skálájú érzelmeim vannak.
A kapcsolatok négy szakaszból épülnek fel: szerelem, alkudozás, leválás, visszatérés. Minden férfi és nő ezen négy szakasz egyikében benne van, ha párkapcsolatban él.
Az első szakasz gondolom nem szorul magyarázatra, hisz a szerelem az amit mindenki fel tud általában ismerni (sajnos az egyik legtorzabb és egyben legkárosabb szakasz is - a véleményem szerint, mert egy érett felnőtt kapcsolathoz nincs alapvetően szükség rá - de ezért már kaptam lepontozást egy másik topikban...)
A második szakasz az alkudozás: ilyenkor kerülnek elő olyan gondolatok mint a bennünk élő ideálhoz való csiszolás (ez a csiszolódás) ami ha egészséges szintű akkor nem okoz nagy csalódást senkinek (azaz ha nincsenek magas elvárásaink, akkor nincs nagy sérülés senkinél sem)
A harmadik szakasz a leválás: na ez a legérdekesebb szakasza minden kapcsolatnak mivel itt történik a szakítások nagyon magas százaléka. Nem véletlenül. Egyrészt aki ide eljut már, az jó ideje van párkapcsolatban, másrészt tudatosan fel sem ismerjük ezeket a szakaszokat, így amikor elérkezik a leválás ideje, csak azt látjuk, hogy többet akarunk magunkkal és a barátainkkal lenni mint a párunkkal ami sokaknál automatikusan egy konfliktust generál. Ez a konfliktus meg úgy jelenik meg, hogy jön a szorongás, hogy én most nem is szeretem a párom? És bizony sokan ilyenkor inkább azt mondják, hogy nekik idő kell...
A szomorú ebben, hogy ez a szakasz természetesen a következő kapcsolatban is előjön. Hányan szakítanak úgy, hogy az összes előző kapcsolatukban is megjelent ez a depresszív (a szorongás miatt) szakasz és végül oda lyukadtak ki, hogy boldogtalanok a párjuk mellett?
Aztán ahogy visszatekintenek később ezekre a kapcsolatokra sokaknál előjön, hogy 'hú b***ki, a Laci nem is volt olyan rossz gyerek, csak s**r passzban voltam, meg anyámék is kiakasztottak...'
Nos, szerintem a kérdésedre kb ennyi a válasz. Így lehetséges, hogy egyedül akar lenni. Igazából ha érzelmi alapú döntés lenne (mondjuk akár egy harmadik) akkor előbb mondaná azt, hogy nem szeret vagy nem úgy szeret vagy nem szerelmes mint azt, hogy magára akar koncentrálni. Szerintem...
És, hogy mi történhet ilyenkor? Részben tapasztalatból részben megfigyelések miatt mondhatom, hogy sok minden. Kérdés, hogy mennyire felnőtt a párod és mennyi ilyen élmény volt az életében. Alapvetően két-három hónap alatt megy le egy ilyen szakasz. Ha az szakítással telik, akkor nem kizárt, hogy amikor oldódik a szorongása akkor keresni fog. De ez nem törvényszerű hisz minden ember más.
Nekem volt olyan párom akinek két hónap kellett nagyjából mire magához tért bár ott én is terheltem illetve volt egy harmadik fél is (igen, van aki egyből belemenekül a szorongástól félve egy másik kapcsolatban de hosszú távon az ilyen NEM TUD MŰKÖDNI mert az új társában is téged keresne). De végül visszajött, megbeszéltük és ment még két és fél évet (nem ez miatt lett aztán vége, de az más sztori már).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!