Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hogy lehet ebből a helyzetből...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet ebből a helyzetből kikerülni?

Figyelt kérdés

5 eve vagyok egyutt a baratommal, de mar semmi nem mukodik koztunk, csak elunk egymas mellett mint 2 lakotars. Semmi kozos program, es nem voltunk egyutt mar honapok ota. Rengetegszer eljatszotta a bizalmam, mar nem tudok bizni benne, barmit csinal, de egyuttal elengednem is tul nehez....

De kozben a munkahelyemen is kezdek beleszeretni valakibe es most abba a lehetetlen helyzetbe kerultem, hogy egyszerre ragaszkodok valakihez, aki irant mar kb semmit se erzek, es vagyok szerelmes valaki masba. Elhataroztam, hogy szakitok a mostani parommal, de ugy erzem, nagyon nehez lesz ezt a tervet kivitelezni is....Mit tegyek, hogy vegre el tudjam engedni, hogy az uj szerelemnek teret adhassak?

2023. febr. 27. 22:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen mondd ki. Ne gondolkodj rajta. A te életed teszed tönkre, ha mellette maradsz. Én azt ajánlom, hogy szeresd magad annyira, hogy kilépsz egy szar kapcsolatból. Magadnak is megadod a lehetőséget és neki is. :)
2023. febr. 27. 22:45
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyél hazug, gerinctelen, hogy másba vagy szerelmes de kapcsolatban dagonyázol. Simán megmondod, hogy szakítasz mert ez már nem jó kapcsolat és szeretnél tovább lépni. Tudod, hogy sokáig most rossz lesz neked, gyászolni fogsz, ez az életed nehéz időszaka lesz, - kivéve ha nagyon jól és hamar összejön az új szerelem, és nem kavarodsz össze a régi gyászolásában és az új élményekben. Ez egy ilyen természetesen folyamat, hogy jön egy fájdalmas időszak és utána leszel sokkal erősebb, és büszke magadra, ha túlélted és tovább építed magad, egyedül, vagy egy törődő kapcsolatban.
2023. febr. 27. 22:47
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem régen rossz úgy ugrani másik kapcsolatba, hogy az exedhez, aki még nem is az exed, hanem a jelenlegi barátod, ahhoz ragaszkodsz. Szóval.. szerintem első körben legyen vége a jelenlegi kapcsolatodnak és ha utána eltelt pár hét akkor illik megpróbálni mással. Az ilyeneknek vagy rossz vége van és megcsalás lesz, vagy két szék közé esel majd és magadra maradsz.
2023. febr. 27. 23:13
 4/12 anonim ***** válasza:
72%

6 éves párkapcsolatban már csak mint barát tekintettem rá. Baromira féltem a váltástól, konkrétan inkább le tudtam volna élni vele egy életet ezzel az érzéssel, mintsem végleg elveszítsem.

A helyzet csak az, mint nálad is, hogy fiatal vagy, előtted az élet, miért kellene beletörődnöd ebbe az érzésbe, miközben lehetnél még szerelmes? Mert a szerelem egyszer úgyis elmúlik, ez tény, de azt vallom, hogy a szeretet attól még megmaradhat. Igen ám, csak nem ennyi idősen! Ha együtt vagytok 40 éve, és tudtok egymás mellett szeretetben boldogan élni, az más. Viszont ha már gyerekvállalás/esküvő előtt is ezt érzed, az hidd el csak rosszabbodni fog.

Sokáig húztam én is a szakítást, inkább tűrtem, de tudod mit? Mindkettőnknek jót tett, hogy elváltak útjaink. Egy ideig tartottam még vele a baráti kapcsolatot, és láttam, hogy ő is felszabadultabb lett, én pedig más oldalán találtam meg újra a szerelmet, akiben százszor inkább a társamat látom.

A megszokott dolgok a legrosszabbak. És igen, az elején nagyon fog hiányozni, még akkor is, ha nem vagy belé szerelmes. Viszont ez csak a megszokás érzése már, mint mikor eladjátok a gyerekkori házat, ahol száz meg ezer élményed van. Hidd el, hogy hosszú távon a saját boldogságodat alapozod meg a szakítással, mert pláne, ha már nem tudsz megbízni benne, ez az érzés nem fog belőled eltűnni. Kár vesztegetni az időd.

2023. febr. 28. 00:14
 5/12 NTBS ***** válasza:
100%
Szerintem zárd le és nyiss az újra.
2023. febr. 28. 06:57
 6/12 A kérdező kommentje:
Az is a problema reszet kepezi, hogy ő valoszinuleg még ugyse akar majd elengedni es cirkuszt fog rendezni. Feltem, hogy hogy fog boldogulni nelkulem, mert a mindennapi elet dolgaival nem akar torodni /pl. gyogyszerek kivaltasa, szamla fizetes, hiteltorlesztes/. En azt akarom, hogy boldog legyen o is es intelligensen valjunk el. Nem akarom, higy visszacsusszon az adossagba, mint ahogy elottem volt. De nem aldozhatom fel az eletem csak azert, hogy az utjat egyengessem es kihuzzam a bajbol minden alkalommal. Egy bortonben erzem magam
2023. febr. 28. 09:22
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát nézd, a mostani párod felnőtt ember, te úgy tűnik, hogy valami megmentőt játszol a kapcsolatotokban, de tulajdonképpen ezzel tönkreteszed a saját életed. Ha eddig (nem tudjuk hány éves, de feltételezem, már nem 18) nem tanulta meg menedzselni a dolgait, akkor majd most meg kell tanulnia. Azért akarsz valakivel kapcsolatban élni, mert ő nem tudja saját magát ellátni? Akkor te nem a párja, hanem a pótanyja vagy. Így nem csoda, hogy nem működik a párkapcsolat, hiszen nem egyenrangú párjai vagytok egymásnak. Azt, hogy mit csinálsz az életeddel, úgyis te döntöd el, de neked is csak egy van, ezt ne feledd. Jogod van a saját életedet élni.
2023. febr. 28. 10:06
 8/12 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos a potanyjava valtam az ido folyaman es tudom, hogy ez egyikunknek se jo. 27 eves vagyok, o 39
2023. febr. 28. 10:29
 9/12 anonim ***** válasza:
Akkor pont itt az ideje felnőni. Gondolom, nem egy 39 éves gyereket szeretnél nevelgetni tovább.
2023. febr. 28. 10:34
 10/12 anonim ***** válasza:

Ez egy berögzült hülyeség, hogy a nőnek a ház körül kell tevékenykednie, míg a férfi viszi haza a pénzt. Nem 1950-et élünk már. A férfi ugyanúgy elmehet bevásárolni vagy számlát befizetni, és főzni vagy takarítania is épp annyira kell, mint egy nőnek. Cserébe a nő ugyanúgy megfoghatja a fűnyírót és kimehet vele a kertbe.

Úgy látom el lett kényeztetve ilyen téren, és persze, hogy rosszul fog neki esni, ha rá hárul ezentúl minden. Viszont nem ezért vagy neki ott társként, hogy ezeket megcsináld. Lehet durván hangzik, de majd megtanulja hogyan kell ezeket megcsinálni, ha eddig még nem sikerült.

Emiatt nem szabad ragaszkodnod hozzá, mert nem a 10 éves gyerekedet hagyod cserben. És lehet, hogy nem akar majd elengedni, de sajnos egy szakítás nem csak az egyik félen múlik. Ha neked ez a kapcsolat már nem okés, akkor mondd meg neki szépen, jelezd, hogy neked ez már a végső megmásithatatlan döntésed, és amilyen gyorsan tudsz, költözz el. Minél tovább húzzátok egymás mellett szakítás után, hidd el annál rosszabb. Reménykedni fog, hogy van még visszaút.

2023. febr. 28. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!