Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak nekem nem sikerül? Pszichológushoz járok szakítás feldolgozása miatt, heti rendszerességgel személyesen és hívhatom telefonon, ha szükségét érzem.
Boldog új évet kívánok mindenkinek!
Azoktól szeretnék kérdezni - nemtől és kortól függetlenül - akik pszichológus segítségével dolgozták fel szakításukat.
Úgy érzem nekem nem sikerül. Öt alkalommal beszélgettünk...
Felmerült bennem hogy kineziológus, vagy más segítő szakember segítségét kérjem .
Mit tegyek? Volt már valaki hasonló helyzetben?
Minden tanácsot szívesen fogadok, vagy beszélnék bárkivel, aki megélte a szakítás utáni traumát.
9# Szeretem, nehéz az elengedés. Ami jó történet velem ebben a tíz évben, minden vele történt. Az utolsó négy hónapos kapcsolati leépülést nehezen élem meg. Már nem keresek miérteket, nem hibáztatom őt semmiért, magamat szeretném összerakni.
Sokmindent kipróbáltam, egyenlőre nem megy.
Amit a 10# kommentelő írt, azon is túl vagyok. Tanulok belőle.
Érdekes, amikor én írtam ki kérdést a pszichológussal kapcsolatban sokan belém kötöttek, mert nem tartom kézzel foghatónak és drágának találom.
Akkor azt mondták, hogy 3 alkalom után el lehet dönteni, hogy a szakember jó-e és hogy a módszer használ-e.
Meg hogy a pszichológus nem drága, ez csak az én kofogásom, mert félek szembenézni magammal :))
Itt meg most mindenki azt írja, hogy járj legalább fél évet, talán akkor elválik, hogy használ-e.
Ennyit a mérhetőségről meg arról, hogy nem drága :))
Embere válogatja, hogy kinek melyik pszichológus munkamódszere jön be.
Van aki elsőre jól tud együtt dolgozni a pszichológusával, van akinek meg háromszor kell váltani, mire talál számára megfelelő szakembert.
Az sem mindegy, hogy ki milyen problémával fordul pszichológushoz.
Van akinek tényleg évekig tart visszabontani a gyerekkori traumáit, haláleseteket a családban, kötődési problémákat stb, stb. Ez minden embernél más.
Arról nem is beszélve, hogy van aki sz*rik az egészbe, nem csinálja meg a feladatokat amit a pszichológus ad neki, nem működik együtt, csak várja a csodát. A pszichológus csak segít, rávilágít a lehetőségekre, de a munka részét mindenkinek magának KELLENE megcsinálnia, csak sokan magukat sajnáltatni járnak a pszichológushoz, nem azért hogy kimásszanak a gödörből (sokan szeretnek nyakig ülni a jól ismert meleg sz@rban).
10 ev van mogottetek? Az rengeteg ido!
En egy mergezo (barati) kapcsolatot hagytam a hatam mogott, 10 ev ment el, az eletem eleg nagy hanyada hozza kotodott, nagyjabol nullarol kellett mindent ujrakezdenem. En is jartam pszichologushoz. Eloszor 5 alkalmat voltam nala, es akkor ugy mentem el, hogy most mar boldogulni fogok egyedul is. Par honapra ra onismeret miatt mentem ujra hozza, es meg honapokat beszelgettunk a regi kapcsolatrol. Nagyon haragudtam magamra, hogy meg mindig ezen rugozok. A pszichologus azt mondta, hogy legyek turelemmel, 10 evet feldolgozni nem egy pillanat muve. Nagyjabol 1 ev telt el, mire ereztem, hogy mar nem erdekel. (Volt, aki azt mondta, hogy nagyjabol annyi honap kell a tullepeshez, ahany evet egyutt voltatok)
Es ez csak barati kapcsolat volt.
Nekem sokat segitett a pszichologus, meg az, hogy uj celokat talaltam magamnak.
Hagyj idot magadnak. Az eleje nehez, engedd meg magadnak, hogy egy kicsit csak legyel. En sem azzal kezdtem, hogy azonnal lettek celjaim. Kb 2 honap arrol szolt, hogy probaltam ujra visszaszerezni az eromet, nem teljesen osszeomlani, a munkamat takareklangon vegeztem. Kozben jartam a pszichologushoz. Ahogy probaltam a figyelmem elterelni, akkor jottek az uj celok. Ujradefinialtam magam, es azt, hogy ki es mi a fontos szamomra, es magamra kezdtem figyelni.
Kb fel ev kellett ahhoz, hogy ugy erezzem, jol vagyok, mosolyogtam, es megszulettek az elhatarozasok is a jovommel kapcsolatban. Akkor allt helyre minden. Es meg egy bo fel ev kellett, hogy ne kattogjak a multon :)
Most nezz befele, es hagyd ezt az idot magadnak :)
15-os voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!