Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Miért mondja itt mindenki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondja itt mindenki olyan könnyedén,hogy lépj túl és kész?

Figyelt kérdés

Itt mindenki ennyire könnyen túllép a másikon? Annyira könnyen tudnak dobálózni egyesek ezzel. Kb mintha egy szomorú embernek azt mondanàd,hogy jaj csak ne legyél szomorú.

Hihetetlen, hogy az emberek nagy része nem tud egyik napról a másikra csak úgy elengedni valakit? Főleg, ha még szerelmes.

2022. nov. 16. 15:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért a szövegkörnyezeten is múlik. Nem mindegy, hogy valaki 2 éve szakított és azon a kapcsolaton nem tud túllépni, vagy csak 2 hete volt a szakítás. Nyilván akkor szokták azt tanácsolni hogy "lépj rajta túl", amikor már jóval tovább bele van valaki ragadva az exével kapcsolatos dolgokba, mint az indokolt lenne (pl. évekig). A másik eset meg az, amikor annyira egyértelmű a szituáció amiért megtörtént a szakítás. Amikor egyértelműen gondolkozni sem kellene rajta, hogy el kell felejteni a másikat (pl. bántalmazás esetén, bár akkor nem árt a pszichológus segítsége is).

Úgyhogy nem mindegy, hogy milyen szituációban tanácsolják ezt...

2022. nov. 16. 16:04
 2/8 anonim ***** válasza:
Nyilván attól függ hogy mire írják.
2022. nov. 16. 16:07
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez itt csak a duma. Nagy pofával bemondják ezeket és nincs mögötte semmi. Könnyű úgy tanácsot osztogatni, hogy nem vagy benne a dologban érzelmileg. Hányszor hallottam egy csaj ismerősömtől, hogy aki menni akar arra rá kell adni a kabátot. Aztán évekig szarul volt egy szakítás után. Ha normális válaszokat akarsz akkor itt nem kérdezel semmit. A többség azért van itt, hogy belerúgjon másokba. Tisztelet a kivételnek.
2022. nov. 16. 16:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Mindegy itt az idő, mindenre ezt mondják :D ha eltelt 2 nap, ha 2 hónap, ha fél év, lépj túl már vége a kapcsolatnak. Bárcsak nekem is így menne, irigy vagyok :)
2022. nov. 16. 16:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem minden kapcsolatokon kb a kapcsolatban eltöltött idő fele volt amíg eljutottam oda, hogy nem bőgtem ha a közös emlékekre gondoltam. Annyi idő esett jól. Mondhatta bárki, hogy lépjek túl, ha bele gebedtem sem tudtam azért túllépni, mert mások szépen, csúnyán, udvariasan vagy kevésbé válogatott szavakkal erre kértek.

Aztán mindig eljött a pillanat amikor már saját magamat untam, és éreztem, elég volt a nyenyenye, de minden alkalommal a saját erőmmel, mentális megérkezésemmel a jelenbe kezdtem el a túllépés fázisát.

Beszélni könnyű. Annak is aki jó kapcsolatban van, mert reálisan látja más kakiját, annak is aki rossz kapcsolatban van, mert más kakiját könnyebb észrevenni, mint azt a meleg latyakot amiben ő van.

Az is könnyen tud beszélni, aki már átesett ilyen dolgokon, mert ő már túl van rajta, aki meg soha nem volt ilyen helyzetben, az meg könnyen kanyarítja ki a legegyszerübb, magától értetődő valaszt.

2022. nov. 16. 17:17
 6/8 anonim ***** válasza:
79%
Nem konnyu, de ha bant valaki akkor a normalis ember nem varja meg mig teljesen a foldbe tiporja a masik fel.. ha jo viszont a xar akkor lehet maradni es szenvedni , szived joga!
2022. nov. 16. 18:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem könnyű. Sőt azon sem könnyű túllépni amiben egyértelműen rettenetes volt. Nagyon könnyen mondják egyesek, hogy csak lépj túl, meg adj hálát, meg ilyenek, de ez nem ilyen egyszerű. Azzal meg, hogy le is hurrognak, meg pláne nem segítenek. Engem pl teljesen leépített a volt párom, de még mindig nagyon nehéz azt megemésztenem, hogy miért érdemeltem ezt. Nagyon durva lelki bántalmazás volt az egész kapcsolatunk, elizolálódtam a barátaimtól és a családomtól is, mert mindenkit utált, vagy f@szfejnek tartott, vagy nyomoréknak, vagy idiótânak. Mindig mindenért én voltam a hibás, a rossz, még olyan esetben is, amikor egyértelműen jogosan akadtam ki és ő volt aki hibázott, akkor is képes volt addig mondani a dolgokat, még már én kértem bocsánatot azért is, és én éreztem rosszul magam, hogy tényleg az én hibám, mert ennyire szar alak vagyok és ha nem lennék ilyen, akkor nem ezt kapnám. Már eljutottam odáig, hogy sokszor inkább nem is szóltam semmit, mert az lett volna, hogy megint én vagyok a rossz, a hisztis, meg az elviselhetetlen, vagy pedig vita lett volna bármilyen apróságból és azért is én lettem volna a hibás. Én rettenetes kapcsolatból szabadultam, de még mindig csak szedegetem össze magamat. Nagyon nehéz, és mikor csak hozzám vágják, hogy lépjek már túl és inkább nyissak pezsgőt, akkor nem értik meg, hogy ezzel nem segítenek. Ezzel csak még nagyobb csődtömegnek érzem magam, hogy erre se vagyok képes. Tudom, hogy sokan tényleg jó szándékból mondják és igazuk is van, hogy inkább pezsgőt kéne bontanom, de ez nem így működik. Még én sem léptem túl, de nem magán az emberen, hanem magán a szituáción, rengeteg minden nagyon fáj és nem értem a miértjét nagyon sok dolognak és nagyon nehéz. Annyira kifordultam magamból mellette, hogy magamra sem ismerek, de ezt már csak mind utólag látom, amikor benne voltam nem láttam, mert hatalmas manipulátor volt és a kapcsolatból is nagyon nehezen szabadultam ki, és még akkor is én voltam elmondva mindennek és én voltam a legnagyobb szemét. Szóval látod még egy ilyen kapcsolaton sem egyszerű túllépni, pedig ez aztán így utólag látva tényleg rettenetes volt és inkább össze kéne tennem a mét kezem, hogy végre vége, de a lelkisérülés amit kaptam azon nem ilyen könnyű átugrani. Szóval nem, egyáltalán nem egyszerű, bármilyen kapcsolatból is szabadulj, de külső szemmel mindig könnyebb odadobni az egyértelmű tanácsot, csak sajnos az nem mindig segít.
2022. nov. 17. 23:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Azért, mert nem érzik mint az adott személy.

Persze könnyű mondani vagy írni, viszont nem változtat a tényen, hogy túl kell rajta lépni...

2022. nov. 20. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!