Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Más is összetépte az egykori...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más is összetépte az egykori párjaival készült képeket?

Figyelt kérdés
Egyik nagymamám mondta annak idején, nem kellett volna, mert mégiscsak az életem részét képezték, persze nem a pár hetes, 1-2 hónapos kapcsolataimra gondolt, hanem a komolyabbakra. Egyébként már nem él, Isten nyugosztalja, és még évekkel ezelőtt volt, ráadásul már házas is vagyok, csak érdekel, hogy más is cselekedett e így, mint én.

2022. márc. 21. 15:55
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
35 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Az első párommal békében váltunk el, az ő képeit nem téptem szét, mai napig megvannak. A második párom a végére annyira kiidegelt, hogy úgy vezettem le a feszkot hogy összevagdostam a képeinket 😅
2022. márc. 21. 15:57
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Mivel papír képeim nincsenek, behelyettesítem a törléssel. Nem, soha nem törlök fotókat.
2022. márc. 21. 15:59
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Halászó, vadászó, gyűjtögető életmódot folytatok, szóval nem dobok ki semmit. Csak az ajándék bonbon meg pia üvegét, szakítva azzal a tanult balkáni hagyománnyal, miszerint mindent kényszeresen meg kell tartani, mert "hátha holnap lesöprik a padlást". Szóval ja, a közös képeket meg szoktam tartani.
2022. márc. 21. 16:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
7 év alatt csak a szalagavatómon csináltunk 1 közös képet, a cd-n van valahol, így nincs mit összetépni 🤷‍♀️
2022. márc. 21. 16:15
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A nagyidnak igaza van, az emlékek fontosak, és az sem zavar, ha a páromé is el van téve.
2022. márc. 21. 16:16
 6/12 FoxtrotLidérc ***** válasza:
68%
Én konkrétan egybehordtam az előhívott képeinket, és meggyújtottam az udvaron. Igen. Bennem volt, hogy ezt nem feltétlenül így kellett volna intézni. De ahogy exemmel "szétégtünk", lassacskán kezdtem nem érezni semmit, csak végtelen nyugodtságot. Egyrészt: Nem akarom a fejét bámulni hátralévő életemben, nem akarok nosztalgiázni - minek azt? Út csak egyfele vezet! Másrészt: Ha lesz valakim, ugyan mennyire aktuális az exemmel a közös fotó? Harmadrészt: Nem kellenek ahhoz fényképek, hogy emlékezzek erre az időszakra - úgy arra amit szépnek hittem, mint arra ami utóbb kiderült - és teljesen más kontextusba helyezett mindent. Ezeket az emlékeket viszem magammal, ha meg megérem az öregkort, akkor meg már nem oly mindegy hogy elfeledem-e vagy sem? Az számít, hogy arra emlékezzek, és az legyen mellettem, aki számított/számít. Aki nem maradt velem, az nem az életem része. Arról elég megemlékezni, hogy igen, ilyen is volt. De nem többet.
2022. márc. 21. 16:26
 7/12 anonim ***** válasza:
71%

Én az olyan képeket megtartottam, ami élményhez kapcsolódik. Pl. amikor elmentünk nyaralni, és pózoltunk egy szökőkútnál. Mivel én jó szívvel gondolok vissza az exemre, mint életem egy szép szakaszára, simán lehet, hogy majd öregen, félig elhalt agysejtekkel jó lesz visszanézni. Sanszos, hogy ha rossz szájízzel, haraggal, stb. váltunk volna el, akkor ezeket is töröltem volna.

Viszont az ilyen csókolózós, ölelkezős, kontextus és egyebek nélküli képeket töröltem. Azokra nincs szükség, nem fogom nézegetni, azért meg, hogy csak tároljam, fölösleges megtartani. Ráadásul olyan idegenségérzetet kelt: oké, hogy ez is az életem része volt, de nem ezekre akarok emlékezni.

2022. márc. 21. 16:49
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Még nem sikerült annyira rondára egy szakítás sem, hogy ilyet váltson ki belőlem. Pedig aztán volt pár viharos szakításom.

De úgy vagyok vele, hogy a múltat kitörölni nem lehet, és akivel kellemes időket töltöttem együtt, az mindenképp szép emlék, akkor is, ha nem tartott örökké, vagy netán nem volt szép a vége. Azt gondolom, hogy nem rituálisan felégetni kell a múltat, hanem feldolgozni. El kell fogadni, hogy az is az életed része, és része volt abban, hogy az lettél, aki.

Nyilván, nem nézegetem minden nap az exemmel közös képeket, meg a tőle kapott ajándékokat, de pont ilyen célra van egy kis szekrényem, ott jól megvannak azok az emlékek.

2022. márc. 21. 16:50
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, es kesobb ujra elohivattam. Masik esetben meg az volt, hogy teljesen mindegy volt, nem erdekelt.
2022. márc. 21. 18:02
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de az orra előtt. Eleget tett érte
2022. márc. 21. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!